3000 TL RX480 Sistem Tavsiyeler

Ben olsam ben de SSD tercih etmezdim. Yeni HDD'lerin hızı bana göre gayet yeterli çünkü. Bu arada HDD olarak WD Blue biraz daha hızlı, onu tercih etmeni öneririm. Dostum fan aktif soğutma olduğundan delikli panellerden daha performanslı olacaktır. Tabii ızgara panel kullanmaları da güzel olmuş, fanlar daha aktif şekilde hava alır bu sayede. Ekran kartını alma istersen, biraz bekleyip özel soğutmalı RX 480'lerden al. Mesela Sapphire Nitro RX 480'i bekleyebilirsin. Referans modeller pek uzun ömürlü olmuyor çünkü. Referans modellerden almak gibi bir hata yapma. Kasa fanı kullanmanı öneririm kesinlikle. Yüksek performans istiyorsan bunu öneririm: Akasa Viper 14cm PWM Yüksek Performanslı 110CFM Kasa Fanı. Biraz sesli çalışır muhtemelen ama çok iyi hava üfler. Daha sessiz modeller istiyorsan normal ucuz bir 14 CM kasa fanı alabilirsin. Kasada 1 tane fan olacağı için performanslı bir fan tercih etmeni öneririm. Fanı kasaya hava verecek şekilde takmalısın ve anakarta bağlamanı öneririm. Güç kaynağına bağlarsan sürekli son sürat döner ve çok ses yapar.

Ben olsam ben de SSD tercih etmezdim. Yeni HDD'lerin hızı bana göre gayet yeterli çünkü. Bu arada HDD olarak WD Blue biraz daha hızlı, onu tercih etmeni öneririm. Dostum fan aktif soğutma olduğundan delikli panellerden daha performanslı olacaktır. Tabii ızgara panel kullanmaları da güzel olmuş, fanlar daha aktif şekilde hava alır bu sayede. Ekran kartını alma istersen, biraz bekleyip özel soğutmalı RX 480'lerden al. Mesela Sapphire Nitro RX 480'i bekleyebilirsin. Referans modeller pek uzun ömürlü olmuyor çünkü. Referans modellerden almak gibi bir hata yapma. Kasa fanı kullanmanı öneririm kesinlikle. Yüksek performans istiyorsan bunu öneririm: Akasa Viper 14cm PWM Yüksek Performanslı 110CFM Kasa Fanı. Biraz sesli çalışır muhtemelen ama çok iyi hava üfler. Daha sessiz modeller istiyorsan normal ucuz bir 14 CM kasa fanı alabilirsin. Kasada 1 tane fan olacağı için performanslı bir fan tercih etmeni öneririm. Fanı kasaya hava verecek şekilde takmalısın ve anakarta bağlamanı öneririm. Güç kaynağına bağlarsan sürekli son sürat döner ve çok ses yapar.
Bilgisayarı yazın sonuna doğru almayı düşünüyorum o zamana kadar dediğin özel soğutmalı RX 480 gelir mi? Fan konusunda yardımcı olduğun için ayriyeten teşekkür ederim :). Dostum bu arada bu sisteme uyumlu, her amaçlı kullanabileceğim monitör ve kulaklık önerebilir misin? Monitör maksimum 400 TL ve uzun kullanım sonucunda göz rahatsızlarına sebep olmayacak bir monitör arıyorum. Ayrıca görüntü kalitesi de tatmin edici derecede olursa süper olur (y). Kulaklık ise mikrofonlu, maksimum 100 TL, her amaçlı kullanabileceğim ve uzun kullanım sonucunda kulağı rahatsız etmeyen bir kulaklık arıyorum. Ses kalitesi de tatmin edici olursa süper olur. Monitörde 400 TL yi aşmasın ama kulaklıkta az olmak şartıyla örneğin 5-10 TL gibi bütçeyi aşabilir. Biliyorum çok şey istiyorum ama bütçe sınırlı olduğu için yapacak bir şeyim olmuyor :D.

Kulaklık olarak 120 TL ama bunu öneririm: Steelseries 3H v2 Stereo Oyuncu Kulaklığı Oyuncuların Güvenilir Marketi GameEkstra.com 'da. Ses olarak ve mikrofon olarak gayet güzel, ben de almayı düşünüyorum. Monitör seçimini sana bırakıyorum. 1080P çözünürlükte en az 5 MS ve en azından DVI girişi bulunduran bir monitör almanı öneririm. VGA kullanılmamalı artık. Webdenal'dan bakabilirsin.
Ek kasa fanı olarak AKASA "Viper R" 12cm Yuva için 14cm S-Flow Yüksek Performanslı Sessiz Fan seçtim ve sihirbazdan kontrol ettim. Her hangi bir sorun algılamadı. Sence iyi midir? Kulaklık olarak önerin için teşekkürler. Gerçekten güzel kulaklıkmış. Param kalırsa o zamana kadar ilk tercihim o olacak. Yinede her ihtimale karşı ne olur ne olmaz diye bütçeye uygun bir kulaklık buldum. SN-R5 RAMPAGE OYUNCU MİKROFONLU KULAKLIK sence bu kulaklık fiyatına göre iyi midir? Bu arada unutmadan sisteme network kartı ile ses kartı eklemek zorunda değilim dimi? Monitör olarak Acer K222HQLBD 21.5" 5ms Led Monitör ve Viewsonic VA2261-2 21.5" 5ms Led Monitör arasında kaldım. Sence hangisi?

Viewsonic olanını tercih edebilirsin. Göz yormama özelliğide var aradığın. Seçtiğin fan da güzel, kullanabilirsin. Network kartı felan almak zorunda değilsin, bu haliyle de kullanılabilir sistem rahatça. Ses yongası anakartın üstünde bulunuyor zaten, ses kartı almana pek gerek yok bence. O kulaklıkta mikrofon daha kalitesiz oluyor önerdiğim kulaklığa göre. Ses kalitesini tam bilmiyorum. Tabii sana kalmış bu seçim. Ben bir sürü kalitesiz kulaklık kullandım. Şimdi iyi bir şey almak istediğimden 3H V2 modelini seçmiştim. Dediğim gibi seçim senin. Monitörde DVI girişi kullanmayı unutma. VGA genelde sıkıntılı oluyor. Sisteminde sorun yok.

Viewsonic olanını tercih edebilirsin. Göz yormama özelliğide var aradığın. Seçtiğin fan da güzel, kullanabilirsin. Network kartı felan almak zorunda değilsin, bu haliyle de kullanılabilir sistem rahatça. Ses yongası anakartın üstünde bulunuyor zaten, ses kartı almana pek gerek yok bence. O kulaklıkta mikrofon daha kalitesiz oluyor önerdiğim kulaklığa göre. Ses kalitesini tam bilmiyorum. Tabii sana kalmış bu seçim. Ben bir sürü kalitesiz kulaklık kullandım. Şimdi iyi bir şey almak istediğimden 3H V2 modelini seçmiştim. Dediğim gibi seçim senin. Monitörde DVI girişi kullanmayı unutma. VGA genelde sıkıntılı oluyor. Sisteminde sorun yok.
Monitörde DVI girişini kullanmam için ne yapmam gerekiyor? Kutu içerisinden çıkan kabloyu monitörün arka kısmındaki DVI girişine mi bağlamam gerekiyor?

DVI kablosu çıkarsa (muhtemelen sadece VGA kablozu çıkar) veya DVI kablosu aldığında kablonun bir ucunu monitörünün DVI girişine, diğer ucunu da ekran kartının DVI girişine bağlayacaksın. Başka bir şey yapmana gerek yok.
Kardeşim gerçekten çok teşekkür ederim. Çok yardımın dokundu. O zaman DVI kablo almadan önce monitörün elime geçmesini bekleyeyim. Kutudan DVI kablo çıkmazsa alırım.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı