3000 Tl sistem değerlendirmesi

Expsy

Hectopat
Merhaba, normalde MSI GE60 notebook kullanıcısıyım, lakin masaüstü kullanmayı özlediğim için yeni bir kasa topluyorum. Vatana uğradım, kafalarına göre parça değiştirmemi talep ettiler. Alternatiflere bakayım derken Sanaltech.com'u buldum. Site içindeki iletişimleri hoşuma gittiği için iletişime geçtim kendileri ile. Önce onlardan bir skylake sistem toplamalırını istedim. Sağolsunlar yardımcı oldular. Sistem şudur:

Untitled.jpg

O akşam skylake sistemleri ve ddr4 ramleri araştırırken aslında pek bir performans farklıları olmadığını gördüm. En azından benim bulabildiğim kadarıyla pek fark yoktu. Sırf yeni olduğu için fiyatı yüksek olan parçalar olduğunu düşündüm, paramı yanlış yere yatırıyormuşum gibi geldi. Onlardan skylake olmayan, aynı fiyata daha yüksek bir performans alabileceğim bir sistem yapmalarını rica ettim (yordum biraz kusura bakmayın). Şu sistemi topladılar ama pek performans artışı olmayacağını sadece fiyatın biraz daha düşeceğini söylediler aynı performans için:

Untitled1.jpg

Açıkçası bütçem varken 3200 ödeyebilirim, pek sorun olmaz. Lakin bir hiç yerine 250 fazladan veriyor olmak istemem. Çok kararsız kaldım. Ve ne yalan söyleyeyim, yok yere r9 390'a duygusal olarak bağlandım. Sebebi hakkında hiçbir fikrim yok.

Hangi sistemi tercih etmeliyim?
Eğer varsa sistemler içinde parça değişikliği fikirlerinizi duymak isterim.

Şimdiden teşekkürler

Sıfırdan bir bilgisayar olacağı için teknolojiyi takip etmeni isterim.Ortalama 5 fps gibi fark var aralarında o da çok etkilemez.Ve özellikle belirtmek istiyorum Asus R9 390 önermişler bunu Msi ya da Gigabyte R9 390 ile değiştirseler fiyat 150 tl oynar.( 1600 küsürden 1450 küsüre düşer.)
3000 tl.PNG

Son düzenleme:
CraZyNoMaD in önerdigi sistemi sakın alma çünkü r9 390 a zaten 600wat bile zar zor yetıyor onun onerdıgı sıstemdek ıpsu 80+ sertıfıkalı degıl yanı 500-550 wat guc vercektır oda kesnınlıkle yetmez

Sıfırdan bir bilgisayar olacağı için teknolojiyi takip etmeni isterim.Ortalama 5 fps gibi fark var aralarında o da çok etkilemez.Ve özellikle belirtmek istiyorum Asus R9 390 önermişler bunu Msi ya da Gigabyte R9 390 ile değiştirseler fiyat 150 tl oynar.( 1600 küsürden 1450 küsüre düşer.)Eki Görüntüle 127907
Benim hatam Asus değil MSI önermişlerdi. Gözümden kaçmış. Teşekkürler.

CraZyNoMaD in önerdigi sistemi sakın alma çünkü r9 390 a zaten 600wat bile zar zor yetıyor onun onerdıgı sıstemdek ıpsu 80+ sertıfıkalı degıl yanı 500-550 wat guc vercektır oda kesnınlıkle yetmez
Tam bir bakkal gibi konuştunuz, gayet güzel bir sistem toplamış.

R9 390x testini izlerseniz 500 watt bile harcamıyor sistem 390 watt civarıydı diğer bileşenlerle 600 watt yeterli olur tabi üstünü almak her zaman daha iyidir fakat 600 watt da sizi üzmez r9 fury x 275 watt harcıyor ona önerilen 650 watt ona bakarsanız.

R9 390x testini izlerseniz 500 watt bile harcamıyor sistem 390 watt civarıydı diğer bileşenlerle 600 watt yeterli olur tabi üstünü almak her zaman daha iyidir fakat 600 watt da sizi üzmez r9 fury x 275 watt harcıyor ona önerilen 650 watt ona bakarsanız.
Peki hocam Skylake olan sistemde r9 390 yerine GTX 970 kullanırsam, başka bir parça daha değişmem gerekir mi? veya overclock yaparsam Zalman kasanın içindeki 600w güç kaynağı yeterli olur mu?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı