3000 TL Sistem Tavsiyesi

Aradan bayagı zaman geçti elime kredi kartını aldım satın alıcam şimdi almadan önce tekrar danışmak istedim içime sinsin diye hepsiburadan mı alsam daha iyi yoksa vatan bayiligine gidip orda toplasam mı?
 
Hangisi daha ucuzsa ordan al. Sorun çıkaracaklarını sanmıyorum ama Vatan bayisinden alacaksan kararlı bir şekilde git, everest vs aldırmasınlar.

Ekran kartını R9 380 hatta X ile değiştirirsen daha iyi olur. 650 watt yeterli olur. GTX960'da kararlıysan PSU'yu biraz kısabilirsin. 12V kanalından 380 watt verebilen bir PSU yeterli olur. Şimdiden hayırlı olsun.
 
sistem2.PNG
 
Fps testleri f izledim 2 ekran kartını kıyasladım fazla fark yok gibi gtx960 enerji verimliliğinden tercih ediyorum psuyu 600w yapıcam o zaman bide anakartı asus z170a yerine z170a gaming pro ile degiştirmeyi düşünüyorum sence mantıklımı ? He bide hdd almadan ssd almayı düşünüyorum depolama alanına fazla ihtiyacım olmayacak belli bir süre. Bide kasa ve işlemci soğutucu seçemedim bir türlü bu konularda da yardımcı olursan çok sevinirim
 
Gaming Pro alman daha iyi olur tabi. Z170-A'daki eksiklerin hepsi Gaming Pro'da düzeltilmiş.

Kasa olarak direk Thermaltake core v31 alabilirsin. 650w PSU ile beraber geliyor vatanda 480 liraydı. Soğutucu olarak CM hyper 412 alabilirsin. Sıvı soğutma istiyorsan Tundra TD03-E den aşağı inme.
 
Vatanda gaming pro z170a yok yoksa ben mi bulamıyorum
 
Vatanda olmamasına şaşırdım asus tercihim olcak vatanı tercih etme nedenin onların topluyor olması neyse kendim toplamaya karar verdim fazla bilgim yok ama videolar izliyerek az çok bişeler öğrendim beceremezsem bilen arkadaşlarla toplarım bide bende olan hdd ye bakarmısınuz alacagım sistemde geçici kullanabilirmiyim?
 
Bir sorun olmaz, kullanabilirsiniz.

Vatan'ın toplamasına güven olmaz; bir arkadaşın PC'sinde sıvı soğutmanın jelatini sökmemişlerdi. Bir arkadaşınızla beraber Recep-Ali abinin videolarından biri açıp onlar gibi toplayın. Tam emin olursunuz.
 
Kart limitim yetmedi yarın sabah limit yükselticem :) almadan önce skype vb iletişim ağlarından konu hakkında yardım edebilicek arkadaşlar bana konu üzerinden ulaşabilir yardımlarınızı bekliyorum
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı