Arkadaşım da A serisi APU'lu laptop var, içinde R4 Graphics bulunuyor, Metro 2033 Redux'u low ayarlarda 45 FPS civarlarında oynadı, HL2'de zorlanır demişsiniz, CSGO ve TF2 makyajlı HL2 işte. İlla iyi bir performans için SilverStone Sugo kasa almam lazım galiba, ama onu aldıktan sonra da gidip böyle bir şey almak yerine normal kasa alsam daha iyi olurdu diye kafamı duvarlara vururum.Hocam sayfayı yenileyin. Mesajımı okuyun.
Sizin için süper bir boyut ancak grafik performansı yetersiz.
Yani hocam. Ben ilk düşündüğümde "Aman, Source motoru ne kadar zorlayıcı olabilir ki?" diye düşündüm, gittim TechPowerup'dan baktım ve şok oldum. 640x480'de bile sarı verilmiş ve performansı GeForce 210'dan daha düşük. Hmm...Arkadaşım da A serisi APU'lu laptop var, içinde R4 Graphics bulunuyor, Metro 2033 Redux'u low ayarlarda 45 FPS civarlarında oynadı, HL2'de zorlanır demişsiniz, CSGO ve TF2 makyajlı HL2 işte. İlla iyi bir performans için SilverStone Sugo kasa almam lazım galiba, ama onu aldıktan sonra da gidip böyle bir şey almak yerine normal kasa alsam daha iyi olurdu diye kafamı duvarlara vururum.
R2 Graphics baya kötü herhalde.
GeForce 210'dan bile kötü ise aman, istemez, deliririm.Yani hocam. Ben ilk düşündüğümde "Aman, Source motoru ne kadar zorlayıcı olabilir ki?" diye düşündüm, gittim TechPowerup'dan baktım ve şok oldum. 640x480'de bile sarı verilmiş ve performansı GeForce 210'dan daha düşük. Hmm...
Bulabilirsem benchmark atacağım.
2200G veya 3200G alırsan o GT 710'u ezip geçer Vega 8.GeForce 210'dan bile kötü ise aman, istemez, deliririm.
SilverStone Sugo kasa alırsam GT 710 ile kullanırım büyük ihtimalle. Çünkü pasif soğutmalı hali çok küçülüyor. İşlemci olarak 1200AF, 200GE falan düşünürüm. Ya da 200GE alıp Vega 3 ile kullanırım. Attığım kasa ile işim çok zor olacağa benziyor.
Aynı kasanın 350W 80+ Bronze olanını attım (içinde High Power 350W 80+ Bronze SFX olanını) konu sahibi beğenmedi. Daha küçük istiyor. NUC boyutunda falan. Ancak NUC boyutunda olan PC'ler sadece hazır mini PC. Onlarda grafik performansı olarak çöpler.Şu kasa ile mATX bir sistem toplanabilir:
Aerocool CS-101 300W USB 3.0 Micro ATX/Mini ITX Slim Kasa - Bilgisayar Kasası - PC Bileşenleri | Teknobiyotik
Teknik Özellikler Ürün Adı : Aerocool CS101 300W Kasa Kasa Rengi : Siyah Kasa İç Boyası : Siyah Kasa Tipi : Mid Tower Desteklenen Anakart Tipi : Micro-ATX, Mini-ITX Malzeme : Çelik (SPCC) Güç Kaynağı Konumu : Altta Takılı Fan Detayları...www.teknobiyotik.com
GT 710 almak boş masraf olur yani. R2 Graphics cidden vasat imiş.2200G veya 3200G alırsan o GT 710'u ezip geçer Vega 8.
Aynı şekilde GT 710 ile Vega 3 benzer performansa sahipler.
Aerocool CS 101 ile sistem toplanabilir, Sugo kasa daha geniş gibime geldi. ITX sisteme de GT serisi GPU harici GPU takmak mantıklı gelmiyor, az ısınıyor GT serisi bu nedenle ITX sistemlerde düşünüyordum. Tabii AMD APU'lar GT serisini yok etmiş, AMD APU ile kullanırım gibime geliyor.Şu kasa ile mATX bir sistem toplanabilir:
(APU)Aerocool CS-101 300W USB 3.0 Micro ATX/Mini ITX Slim Kasa - Bilgisayar Kasası - PC Bileşenleri | Teknobiyotik
Teknik Özellikler Ürün Adı : Aerocool CS101 300W Kasa Kasa Rengi : Siyah Kasa İç Boyası : Siyah Kasa Tipi : Mid Tower Desteklenen Anakart Tipi : Micro-ATX, Mini-ITX Malzeme : Çelik (SPCC) Güç Kaynağı Konumu : Altta Takılı Fan Detayları...www.teknobiyotik.com
Silverstone alırsanız ileride güçlü bir ekran kartı-işlemci derken birde 120 MM sıvı soğutma eklendiği zaman küçük bir canavar toplanabilir.
Bu kasa çok hoşuma gitti. İçindeki PSU 200GE için sorun çıkarmaz gibime geliyor.NUC boyutu kadar performans olur anca yapacak bir şey yok.
O zaman ITX anakart ile Dark Compact bakılabilir:
Dark Compact 130W VESA Destekli, SSD Ready Mini ITX Kasa (DKCHCOMPACT150) - Bilgisayar Kasası - PC Bileşenleri | Teknobiyotik
Dark Compact 130W VESA Destekli SSD Ready Mini ITX Ofis Kasa Mini ve Performanslı Ofis Bilgisayarlarının Yeni Bakış Açısını Yansıtan Dark Compact ile Kolay All-in One Kurulumu! Portatif ve Performanslı PC Devrimi Şimdi Başlıyor! Dark, yeni nesil düşük güç tüketimli masaüstü PC deneyimini...www.teknobiyotik.com
Dediğim 3 oyunu da PS4 veya Xbox One S ile oynayacağımı sanmıyorum. Sadece oyun da oynamıyorum, illa işim oluyor.Neden 2. el PS4 veya Xbox One S bakmıyorsun? 2-3 sene daha işini görür, ayrıca taşıyabilirsin.