3000 TL'ye Mini ITX sistem toplama

Bütçe
3000 TL
Hocam sayfayı yenileyin. Mesajımı okuyun.

Sizin için süper bir boyut ancak grafik performansı yetersiz.
Arkadaşım da A serisi APU'lu laptop var, içinde R4 Graphics bulunuyor, Metro 2033 Redux'u low ayarlarda 45 FPS civarlarında oynadı, HL2'de zorlanır demişsiniz, CSGO ve TF2 makyajlı HL2 işte. İlla iyi bir performans için SilverStone Sugo kasa almam lazım galiba, ama onu aldıktan sonra da gidip böyle bir şey almak yerine normal kasa alsam daha iyi olurdu diye kafamı duvarlara vururum.

R2 Graphics baya kötü herhalde.

Arkadaşım da A serisi APU'lu laptop var, içinde R4 Graphics bulunuyor, Metro 2033 Redux'u low ayarlarda 45 FPS civarlarında oynadı, HL2'de zorlanır demişsiniz, CSGO ve TF2 makyajlı HL2 işte. İlla iyi bir performans için SilverStone Sugo kasa almam lazım galiba, ama onu aldıktan sonra da gidip böyle bir şey almak yerine normal kasa alsam daha iyi olurdu diye kafamı duvarlara vururum.

R2 Graphics baya kötü herhalde.
Yani hocam. Ben ilk düşündüğümde "Aman, Source motoru ne kadar zorlayıcı olabilir ki?" diye düşündüm, gittim TechPowerup'dan baktım ve şok oldum. 640x480'de bile sarı verilmiş ve performansı GeForce 210'dan daha düşük. Hmm...

Bulabilirsem benchmark atacağım.

@Silinen üye İnternette R2 kullanıcıları CSGO'da en düşük ayarlarda 13FPS aldıklarını söylüyorlar. Benchmark buldum, ancak adam FPS ölçücü ve ayarlar kısmını açmamış bile.

Bir kullanıcı Half Life 2'nin düşük ayarlarda 20FPS'te çalıştığını söylüyor.

Son düzenleme:
Yani hocam. Ben ilk düşündüğümde "Aman, Source motoru ne kadar zorlayıcı olabilir ki?" diye düşündüm, gittim TechPowerup'dan baktım ve şok oldum. 640x480'de bile sarı verilmiş ve performansı GeForce 210'dan daha düşük. Hmm...

Bulabilirsem benchmark atacağım.
GeForce 210'dan bile kötü ise aman, istemez, deliririm.

SilverStone Sugo kasa alırsam GT 710 ile kullanırım büyük ihtimalle. Çünkü pasif soğutmalı hali çok küçülüyor. İşlemci olarak 1200AF, 200GE falan düşünürüm. Ya da 200GE alıp Vega 3 ile kullanırım. Attığım kasa ile işim çok zor olacağa benziyor.

GeForce 210'dan bile kötü ise aman, istemez, deliririm.

SilverStone Sugo kasa alırsam GT 710 ile kullanırım büyük ihtimalle. Çünkü pasif soğutmalı hali çok küçülüyor. İşlemci olarak 1200AF, 200GE falan düşünürüm. Ya da 200GE alıp Vega 3 ile kullanırım. Attığım kasa ile işim çok zor olacağa benziyor.
2200G veya 3200G alırsan o GT 710'u ezip geçer Vega 8.

Aynı şekilde GT 710 ile Vega 3 benzer performansa sahipler.

Şu kasa ile mATX bir sistem toplanabilir:
(APU)

Silverstone alırsanız ileride güçlü bir ekran kartı-işlemci derken birde 120 MM sıvı soğutma eklendiği zaman küçük bir canavar toplanabilir.

Aynı kasanın 350W 80+ Bronze olanını attım (içinde High Power 350W 80+ Bronze SFX olanını) konu sahibi beğenmedi. Daha küçük istiyor. NUC boyutunda falan. Ancak NUC boyutunda olan PC'ler sadece hazır mini PC. Onlarda grafik performansı olarak çöpler.

NUC boyutu kadar performans olur anca yapacak bir şey yok.

O zaman ITX anakart ile Dark Compact bakılabilir:

2200G veya 3200G alırsan o GT 710'u ezip geçer Vega 8.

Aynı şekilde GT 710 ile Vega 3 benzer performansa sahipler.
GT 710 almak boş masraf olur yani. R2 Graphics cidden vasat imiş.
(APU)

Silverstone alırsanız ileride güçlü bir ekran kartı-işlemci derken birde 120 MM sıvı soğutma eklendiği zaman küçük bir canavar toplanabilir.
Aerocool CS 101 ile sistem toplanabilir, Sugo kasa daha geniş gibime geldi. ITX sisteme de GT serisi GPU harici GPU takmak mantıklı gelmiyor, az ısınıyor GT serisi bu nedenle ITX sistemlerde düşünüyordum. Tabii AMD APU'lar GT serisini yok etmiş, AMD APU ile kullanırım gibime geliyor.
NUC boyutu kadar performans olur anca yapacak bir şey yok.

O zaman ITX anakart ile Dark Compact bakılabilir:
Bu kasa çok hoşuma gitti. İçindeki PSU 200GE için sorun çıkarmaz gibime geliyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı