3000 TL'ye PC toplama mı, PS4 Pro almak mı?

by_efendy34

Kilopat
Ben de 3000 TL bütçe ayırdım. N11'den PC toplamayı ya da PS4 Pro almayı düşünüyorum. (11 Kasım'da kullanmak üzere epey kupon dağıtıyorlar da)
Alacağım cihazı evdeki 55" (140 ekran) 4K televizyonum var ona bağlayıp kullanacağım.

Toplamayı düşündüğüm PC'nin özellikleri aşağıda ve 11 Kasım'da kuponla 2850 TL civarına gelecek.
  • Ryzen 5 1600
  • Gigabyte B450 AM4 DDR4 anakart
  • Sapphire 8 GB RX570
  • 16 GB (2x8) DDR4 3000 MHz RAM
  • 240 GB SSD
  • 500W PSU
PS4 Pro ise sıfırı ve çift kollu 3200 bandında dolaşıyor. Kuponla 2900-3000 TL arasını bulur. (İkinci elleri de çift kollu 2300-2500 bandında dolaşıyor)

Yorumlarınıza ve tavsiyelerinize ihtiyacım var. Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Valla hocam bu tamamen sana kalmış. Eğer bilgisayarı seviyorsan bilgisayarı seçmelisin. Ama sana şöyle bir tavsiye vereyim, eğer günde en fazla 2-3 saatini oyuna ayırabiliyorsan PS4 alacaksın casual ps4 gamer olacaksın :D Gündelik okul/iş artık ne varsa bitireceksin sonra biraz eğlenmek kendini deşarj etmek için açacaksın ps4 ünü vereceksin görüntüyü 4k yayına of o oyunları son kalitede güzel güzel oynayacaksın. Ha sıkıldın mı? PS4 için online oynanabilir oyun alacaksın GTA V gibi bir de ayda 24 TL ye PS4 Plus alacaksın mis bak keyfine online oyun arkadaş edin takıl öyle. Ama diyorsan bilgisayarımla günümün yarısını geçiriyorum video editliyorum, sürekli online oyun değiştiriyorum vs o zaman bilgisayar :)

Şöyle söyleyeyim. 2 erkek çocuğum var onlarla genelde araba yarışı ya da Mortal Kombat filan oynarız. Yaşı büyük yeğenlerim var onlarla da Fifa,Nba vs spor oyunlarını oynarız diye düşünüyorum.
Tek oynarsam da (alışkın değilim ama) senaryolu, ilerlemeli tür silah oyunlarını oynarım. Kabataslak oyunlarla ilgili düşüncelerim böyle :)

Size bence Ps4 daha mantıklı duruyor. Ayrıca bilgisayara kurulmak yerine koltuğa atıp kendini kolu eline almak da çok rahat :) Yine de eşiniz falan televizyonu sal diye kızmayacaksa bence konsol daha cazip bir fikir. Ayrıca iki oyuncu kapsamında çok daha geniş kapsamlı, ver çocuklara bütün gün Pes Fifa atsınlar dursunlar ama bilgisayara girince sıra kavgaları mı demezsin... Ablamla kendimden hatırlıyorum ve katlanılacak şeyler değildi :D

Size bence Ps4 daha mantıklı duruyor. Ayrıca bilgisayara kurulmak yerine koltuğa atıp kendini kolu eline almak da çok rahat :) Yine de eşiniz falan televizyonu sal diye kızmayacaksa bence konsol daha cazip bir fikir. Ayrıca iki oyuncu kapsamında çok daha geniş kapsamlı, ver çocuklara bütün gün Pes Fifa atsınlar dursunlar ama bilgisayara girince sıra kavgaları mı demezsin... Ablamla kendimden hatırlıyorum ve katlanılacak şeyler değildi :D

Eşim bilgisayar masası istemiyor zaten. Ben de kasa toplarsam tv ünitesinin yanına koyarım diye düşünüyordum. Bir de klavye takılı olmak zorunda sanırım, pc nin açılabilmesi için. Şu an %60 ps4 pro ya kafam yattı diyebilirim :)

Eşim bilgisayar masası istemiyor zaten. Ben de kasa toplarsam tv ünitesinin yanına koyarım diye düşünüyordum. Bir de klavye takılı olmak zorunda sanırım, pc nin açılabilmesi için. Şu an %60 ps4 pro ya kafam yattı diyebilirim :)
Bilgisayar açılması için değil de oyun oynayabilmek gibi şeyler için klavye gerekli bir aygıt. Koyacağınız yer size kalmış ama ona yönelik bir masa ayırmanız çok daha avantajlı olacaktır çünkü küçük alanlarda mouse hareketleri gibi şeyler sınırlanıyor ve pek rahat olmuyor. Tamamen size kalmış ama ben bu durumda tercihimi konsoldan yapardım, bilgisayarım ve konsolum var ama konsolun tadını çoğu konuda bilgisayar vermediği düşüncesindeyim. Bilgisayar gerçekten geniş bir dünya olmasına karşın konsol sınırlı, oyunların çoğu da paralı ama bunlar o denli sorun yaratacak şeyler değil o rahatlığa oranla.

Şöyle söyleyeyim. 2 erkek çocuğum var onlarla genelde araba yarışı ya da Mortal Kombat filan oynarız. Yaşı büyük yeğenlerim var onlarla da Fifa,Nba vs spor oyunlarını oynarız diye düşünüyorum.
Tek oynarsam da (alışkın değilim ama) senaryolu, ilerlemeli tür silah oyunlarını oynarım. Kabataslak oyunlarla ilgili düşüncelerim böyle :)
Bu belirttiğiniz duruma göre PS4 daha mantıklı. Çocuklarınız bilgisayar için kavga edebilirler fakat PS4 olursa uyumlu olurlar ve rahatça oynarlar.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı