Peki ekran kartı uyumluluk bakımından hangisi daha tercih sebebi olabilir, Kyber bazı modeller ile uyumlu değil o bakımdan sormak istedim ayrıca çoklayıcılarda güvenli değilmiş sanırsam.
Ekran kartı uyumluluğu şöyle, KYBER'de 2*(6+2)pin var, yani orta seviye kartlara kadar yetebiliyor. RTX 5070-RX9070 veya bazı 9070XT-5070Ti'lar 2*8pin kullanabiliyor. Güçlü kartlar ise 3*8pin kullanabiliyor. Eğer 5080 veya 3 pin girişli 5070Ti gibi bir kart alma düşüncen yoksa problem olmayacak zaten.Peki ekran kartı uyumluluk bakımından hangisi daha tercih sebebi olabilir, Kyber bazı modeller ile uyumlu değil o bakımdan sormak istedim ayrıca çoklayıcılarda güvenli değilmiş sanırsam.
Hihg Power'da 4 tane PCI-e 8 pin cikisi 1 tane de 12VHPWR cikisi var. Yani neredeyse tum ekran kartlaruna uyar.
Intel'den AMD'ye geçeceğim yüksek ihtimalle ancak şuan geçmeyeceğimden ötürü hangi modele geçeceğimi bilmiyorum. Bu sebeple çoğunluğuna uyan model alma isteğim bu yönden.Ekran kartı uyumluluğu şöyle, KYBER'de 2*(6+2)pin var, yani orta seviye kartlara kadar yetebiliyor. RTX 5070-RX9070 veya bazı 9070XT-5070Ti'lar 2*8pin kullanabiliyor. Güçlü kartlar ise 3*8pin kullanabiliyor. Eğer 5080 veya 3 pin girişli 5070Ti gibi bir kart alma düşüncen yoksa problem olmayacak zaten.
Sağ olasın hocam, ne sorsam cevap verdin her seferinde. İç bileşen bakımından Corsair CX serisinden NZXT'ten veya MSI'dan iyidir değil mi? Kyber'a göre kötü demişsin ancak piyasada tutulan PSU'lardanda kötü müdür?
Intel'den AMD'ye geçeceğim yüksek ihtimalle ancak şu an geçmeyeceğimden ötürü hangi modele geçeceğimi bilmiyorum. Bu sebeple çoğunluğuna uyan model alma isteğim bu yönden.
Önceki mesajda böyle demiştin hocam, High Power Element Revo ATX 3.1 850W 80+ Bronze PCIe 5.1 ATX Güç Kaynağı (HP1-N2850BR-H12S) - Güç Kaynağı - PC Bileşenleri | Teknobiyotik modeline göre.Kyber iç bileşen olarak daha kaliteli bir model.
Önceki mesajda böyle demiştin hocam, High Power Element Revo ATX 3.1 850W 80+ Bronze PCIe 5.1 ATX Güç Kaynağı (HP1-N2850BR-H12S) - Güç Kaynağı - PC Bileşenleri | Teknobiyotik modeline göre.
650W-750W gibi psularda zaten 5080-5090 gibi kartlar pek kullanmazsınız, o yüzden 2*8pin yeterli olacaktır aslında, fakat 12VHPWR çıkışı güçlü kartlar için daha güncel ve ileride kullanılması daha olası tabi ki. Performance GD modeli ile Kyber ikisi de orta segment iyi PSUlar.Sağ olasın hocam, ne sorsam cevap verdin her seferinde. İç bileşen bakımından Corsair CX serisinden NZXT'ten veya MSI'dan iyidir değil mi? Kyber'a göre kötü demişsin ancak piyasada tutulan PSU'lardanda kötü müdür?
Intel'den AMD'ye geçeceğim yüksek ihtimalle ancak şuan geçmeyeceğimden ötürü hangi modele geçeceğimi bilmiyorum. Bu sebeple çoğunluğuna uyan model alma isteğim bu yönden.
650W-750W gibi PSU'larda zaten 5080-5090 gibi kartlar pek kullanmazsınız, o yüzden 2*8pin yeterli olacaktır aslında, fakat 12VHPWR çıkışı güçlü kartlar için daha güncel ve ileride kullanılması daha olası tabii ki. Performance GD modeli ile Kyber ikisi de orta segment iyi PSU'lar.
Hangisi içinizi daha rahatlatıyorsa alabilirsiniz.
Kendim de hala bakan birisi olarak Kyber 3.5K'lara düşmezse ben de Performance GD tercih edeceğim.
Çok arada kaldım hocam, anlamadığım bir konu olduğundan birisi başka konuda kötülediğini görünce acaba boşa mı para vermiş olurum hissi ağır bastığından malum size soruyorum. Yine de yanıtlarınız için sağ olun.