3000 TL'ye PSU önerisi

Alacağın ekran kartında 3 tane 8 pin girişi olmamasına dikkat et o zaman. Yoksa uymaz XPG'ye. XPG de 2 tane 8 pin 1 tane de 12vhwpr kablosu var.
Hocam bu pin olayı çok kafamı karıştırdı bunu kolay yoldan öğrenebileceğim bir yolu var mı?

Hocam bu pin olayı çok kafamı karıştırdı bunu kolay yoldan öğrenebileceğim bir yolu var mı?
Hocam neresi karıştırdı kafanı? Hangi kısım. Ona göre anlatayım.

Hocam neresi karıştırdı kafanı? Hangi kısım. Ona göre anlatayım.

Örneğin yeni nesil ekran kartlarında sorun yaşanır mı veya bütün ekran kartları ile uyup uymadığının ayırt edilebilecek en kolay özelliği nedir karşılaştırdığımızda hemen anlayabileceğimiz şekilde. Ekran kartı aldığımızda bu kezde uymadığından yeniden PSU almayayım.

Örneğin yeni nesil ekran kartlarında sorun yaşanır mı veya bütün ekran kartları ile uyup uymadığının ayırt edilebilecek en kolay özelliği nedir karşılaştırdığımızda hemen anlayabileceğimiz şekilde. Ekran kartı aldığımızda bu kezde uymadığından yeniden PSU almayayım.

Şu an piyasada 2 tane pin çeşidi var 8 veya 6 pin PCI-e girişi veya 12VHPWR girişi.

PCI-e 6+2 PIN'i bu şekilde:

1753291915296.png

Bu 8 pin PCI-e girişi. XPG de bundan 2 tane var. Daisy chain ile birbirine bağlı tek kablo üzerinde. Bu arada yanındaki 2 pin ayrılıp 6 pinde olabiliyor. 6+2 PCI-e PIN'i denmesinin nedeni o.

12VHPWR girişide şu şekilde:

1753292136961.png

Bu, direkt tek kablo üzerinden besleme yapıyor. PSU'larda PCI-e 5.0 desteği yazıyorsa, bu genelde 12VHPWR kablosu da var demek.

Bu kablonun 300W ve 600W destekli versiyonları var.
600W'lık olan, genellikle yüksek Watt'lı PSU'larda var.

XPG'de ise 300W'lık olanın olması lazım.

Şuan için bir psu siparişi veremedim, araya giren acil işlerim olduğundan bilgisayar başına oturamamıştım.
Kyber ile şu model arasında kaldım High Power Element Revo ATX 3.1 850W 80+ Bronze PCIe 5.1 ATX Güç Kaynağı (HP1-N2850BR-H12S) - Güç Kaynağı - PC Bileşenleri | Teknobiyotik, bana sorun yaratmayacak olan model yine kyber mıdır?
Kyber daha iyi element revo modeline göre.

Revo model de kötü bir model değil fakat Türkiye pazarına özel fiyat/performans modeli olarak belirtilmiş genel olarak. Üzeceğini zannetmiyorum.

Kyber daha iyi element revo modeline göre.

Revo model de kötü bir model değil fakat Türkiye pazarına özel fiyat/performans modeli olarak belirtilmiş genel olarak. Üzeceğini zannetmiyorum.

Pek incelemesini bulamadım fakat SPL tierlistinde B+* derece almış.

Belki değerlendirilebilir.

Son düzenleme:

Pek incelemesini bulamadım fakat SPL tierlistinde B+* derece almış.

Belki değerlendirilebilir.

Bu daha iyi NO832a platformunu kullaniyor. Daha yeni. PCI-e 5.1 var. O NO817a. High Power uretimli bir model zaten kasa tipindende belli.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı