3000MHz RAM'den 3600MHz RAM'e geçmek mantıklı mı?

Aykut4057

Hectopat
Hepinize iyi forumlar arkadaşlar;
Şu an da sistemim de 3000MHz CL16 8 GB Corsair RAM var.
Ben elimde ki RAM'i satıp 3600MHz CL16(CL14, CL15'de olabilir) 8 GB RGB'li RAM almak istiyorum 2 tane.
Sistemim Ryzen 5 3600.
ASUS TUF RX 5600 XT Evo modeli.
ASUS Prime B450M K 4400MHz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gerek yok arada herhangi bir performans kaybı olacağını sanmıyorum, ama açıkçası bir modül daha ram eklemek mantıklı olur.

Overclock yapmayı dene. Boş olduğun bir gün otur, uğraş. 2-3 saate halledersin muhtemelen.

Gördüğüm ve deneyimlediğim kadarıyla 1000 MHz yaklaşık 5-10 FPS fark ettiriyor. 2x3000 ile 2x3600 arasında yaklaşık 1200 MHz var, FPS yükselir, ama bana sorarsan değiştirme. Çünkü elindeki RAM kötü değil, ileride değiştirirsiniz.

Gerek yok arada herhangi bir performans kaybı olacağını sanmıyorum, ama açıkçası bir modül daha RAM eklemek mantıklı olur.

Overclock yapmayı dene. Boş olduğun bir gün otur, uğraş. 2-3 saate halledersin muhtemelen.

Benim düşüncem almışken yüksek MHz RGB'li falan alayım diyorum.
8 GB ekleme yapacağım sisteme.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer fazlasıyla paran varsa, ve bilgisayarında eksik olmayan bir şey yoksa, her şey 4/4'lükse o zaman alabilirsin. Ama bence değmez, hele eski RAM'ini satmakla uğraşacaksan hiç değmez. Eğer satmayacaksan zaten RAM'ler, "zincir, en güçsüz halkası kadar güçlüdür." kafasında çalışır; yani her iki RAM'de 3000MHz olarak çalışır. Kısacası bence değmez ama eğer son paranı harcayacak yerin yoksa al:)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı