3000TL Bisiklet Tavsiyesi

Ali Osman Taş

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, yine ben. Bu sefer kendim için bir bisiklet arıyorum. Aslında başka arayışlar içindeydim fakat 3000TL ile anca iyi bir bisiklet alınabiliyor hatta çok iyi bir bisiklette olabilir bu fiyata :) Neyse önceki konumdan da tanırsınız beni eğer 2000TL bütçeniz var ise RR560 tavsiye edilmiştir tescillenmiştir:)
Şehir içi bazen de eğlenmek için arazi de kullanma amacıyla bir arayış içerisindeyim acelem falan yok. Karne alana kadar her şeye bakıyorum. Arkadaşlar sizin önerileriniz nelerdir?
Not:Kadro cidden benim için çok önemli arkadaşlar. Gerek asi duruşu olsun, görünüşü önem veririm.
BTWIN VTT RAFAL 740" B'TWIN

ROCKRİDER 8.3 DAĞ BİSİKLETİ B'TWIN

Bu iki bisiklet tamamen aynı özellikler ama farklı isim anlamış değilim. Kadro konusunda 2.seçenek daha başarılı fakat ellerinde şu an o seçenek için boy sıkıntısı varmış.
Cube 2015 Acid 29 Bisiklet Mavi Kırmızı

Buda gönlümdeki bisiklet üstündeki set diğerlerinden düşük gibi ama çok güzel be ağabey :)

Son düzenleyen: Moderatör:
İsteğini çok rahat karşılayacak iki öneri sunabilirim. Trek Fuel EX için pazarlığa gidip alabilirsin. Giant Reign 2'de gayet yeterli ama Trek component açısından Giant'a göre daha iyi. Bunların dışında hardtrail istemiyorsan tabi diğer ikinci el seçeneklere bakmana gerek yok. Btwin, RockRider ve Cube'den çok daha iyi oldukları bir kesin zaten.

Trek fuel ex8 2011 - Bisiklet ile ilgili tüm malzemeler sahibinden.com'da - 245326147
Giant Reign 2 dağ bisiklet - Bisiklet ile ilgili tüm malzemeler sahibinden.com'da - 243919020

@BilgisayarKurdu'na sormadan bisiklet almak olmaz :)
Bulut'a sormadan da kadro almak olmaz :)

@Ali Osman Taş Bisikleti kullanım alanını, yapmak istediklerini sorayım sana, önceki konularda senin isteklerinden bahsetmemiştik sanırsam.
Full süspansiyon bir kadro mu yoksa Hard Trail, süspansiyonsuz bir kadro mu istediğine iyi karar ver. Tahmin ettiğim gibi asfaltta kullanıp, arada sırada patika arazi yollarına girerim dersen direkt HT kadro önerelim ki vites-çekiş-fren-maşa guruplarına daha yüksek bütçe kalsın.

İyi bir maşanın yanında HT kadro ile aşağıdaki yollarda sorun yaşamadan ilerlersin ancak yol bozuldukça sorun olmaya başlar, o noktada Full süspansiyon gerekiyor, bu dönem memlekette HT kadro ile işkence oldu arazi yolları benim için. HT kadro ile atlama zıplama işlerine de girişme zaten, HT kadro ile bunu yapacaksan da Dirt Jump önerelim.

Dosya Ekleri

• yol.jpg
    yol.jpg
    137,1 KB · Görüntüleme: 658
@BilgisayarKurdu kullanacağım yol çoğunlukla yokuş yukarı ve aşağı ama tabi kide böyle bir bisiklet aldığımda eğlenmek için arazi koşulu düzgün olmayan yerlere de girmek isteyebilirim kadro boyu için bende 1.86 falanım

Şuan için sıfır fiyatına alabileceğin bisikletlerden önerilerde bulunacağım. İkinci el piyasasına el atmak istersen ailenin elinde para hazır durum olduğu vakit konuyu tekrar canlandırırsın, ikinci el ilanlara canlı olarak yönlendiririz seni.
Sana Hard Trail bisiklet önerisinde bulunayım, hem asfalt hem de patika arazi yollarda basar gidersin, sorun olmaz.

Specialized Rockhopper Expert Evo 29" kırmızı-siyah renk listende bulunsun. Kadro olarak Specialized'in varlığını hissettirir, buna karşılık her daim dediğim gibi fazla da üst seviye kompanentler yok üzerinde. SRAM X5 - Deore seviyesi vites çekiş sisteminin yanı sıra pek iyi olmasa da XCR-AIR 29 model maşa kullanılıyor. Bisiklet 14KG, bisikleti ağırlaştıran unsurlardan biri de XCR-AIR 29 model maşa olsa gerek.
Asfalt veya patika arazide süreceksen, atlayıp zıplamayacaksan kadrosu seni üzmez, güzel bir kadrosu var. Kadro benim için çok önemli dersen aşağıdaki bisikleti tercih edebilirsin, orta seviye vites-çekiş-fren sisteminin yanı sıra orta seviyeye yakın bir maşa ile sorun yaşamazsın yinede.

Evo modelinde bu renk kadro var mı bilmiyorum.
specialized.jpg

Bir bisiklet için 3000 cidden üst seviye olmuyor mu :) alırsam çoğunlukla kullanmam okul yolu gibi yerler ve yanı sıra parkurda yapabilirim :)

En büyük boy pedal falan dahil olabildiğince hafif olup yormaması da önemli çünkü 14KG biraz fazla geldi diğer baktığım modellere göre

MOSSO 681XC XT 30 Vites Dağ Bisikleti,

Mosso Groovy Carbon HD 29 Jant 30 Vites Bisiklet

şu ikisi çok iyi değil mi biri karbon ilk başta da verdiğim bisikletler arasında sizce hangisi ?

Yanlış anlaşılma olmasın ama 3000 TL bütçe söyleyip sonra 3000 cidden üst seviye olmuyor mu sorusu çok gereksiz değil mi sence? Madem öyle yapılan önerilerden kendine ve bütçene uyanı seçip ona göre alım yapsan daha mantıklı olmaz mı? Ayrıca öneri istediğin zaman sonradan bu öneriyi değiştirmemeni öneririm. Önce "Şehir içi bazen de eğlenmek için arazi de kullanma amacıyla bir arayış içerisindeyim acelem falan yok." diyip sonra "alırsam çoğunlukla kullanmam okul yolu gibi yerler ve yanı sıra parkurda yapabilirim" demek ayrı bir çelişki zaten.

Bulut'a katılıyorum. Atlamayasın, zıplamayasın diye HT kadro öneriyoruz, sen karbon HT kadrolarla parkur falan yapacağım demeye getiriyorsun.
Karbon kadrolar hafif ve sağlam olsalar da bir yük eşiği söz konusudur neticede, belirli bir yükten sonra çatlama, kırılma yaparlar.
Ve bu çatlamalar iç yapıdan başlar, en son dışta belli eder kendini. Karbon kadro ile parkura girilir ancak sence ne kadar gerekli?
3x10 uzun bacak vites sistemi ile süspansiyonsuz arka jantı yere gümlettiğin an zevk alabileceğini sanmıyorum, paldır küldür ne oluyorum dersin.
İniş ve çıkışı eğimli rampalar olursa bir nevi ancak diğer türlü unut o işi.

Son yolladığın 2 bisikletin de kadrolarını kullandım ve biliyorum. Kadro benim için çok önemli demişsin, MOSSO681 dışarıdan inan bana hiç de iyi gözükmüyor. Temiz hali ile yakına girersen belki arka çatal kısmındaki detay hoşuna gidebilir. Kötü bir kadro değil ancak kadroya çok önem veriyorsan daha iyi bir kadro almanı beklerdim. O bisiklette XT fren setleri, XT aynakollar nasıl oluyor dersen cevabı bu. Specialized neden Deore aynakol veriyor dersen de cevabı yine kadroda saklı.

Yeni başlayan birine MOSSO681 bile çok çok iyi bir bisiklet, kadrosuda kötü değil. Üzerindeki ekipman gerçekten üst seviye diyebileceğim seviyede.
XT fren setinin gücü çok hoşuna gidecektir, Specialized o kadar üst seviye fren donanımı sunmuyor tabi Rockhopper modelinde.

Şimdi geldik asıl anlatmak istediğim noktaya : Bak MOSSO Groovy Carbon modeline odaklan. Aynakol birden Deore seviyesine indi, frenler Deore seviyesine indi. Maşa bir üst model ile değiştirilmiş. Vites-çekiş sistemi aktarıcı hariç hep aşağılara indi neden? Çünkü güzel bir kadro geldi. Ki emin ol Specializ'in bahsettiğim modelindeki kadrodan iyi falan da değil.

İyi bir kadro çok fark yaratır, dışarıdan da seni çok farklı tanıtır. Ancak kadro geometrisi güzel tasarlanmış karbon kadrolar pahalı oluyor, böyle bir dezavantajları var. Yoksa MOSSO681 veya bütçe varsa Groovy al bak yoluna derim.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı