3000TL klavye önerisi

Bütçe
3000

Lengat

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, yeni sistem dizdim ancak hala yeni bir klavyeye geçmedim. Artık zamanı geldi sanırsam. Farem SteelSeries olduğu için ilk önceliğim SteelSeries. Aklımda Apex 9 var. Farklı marka klavye önerisine açığım ancak çok daha iyiyse önerin. Farklı bir Apex modelide olabilir. Teşekkürler.

Hocam marka kötülüyor gibi olmayayım ama 3000TL'ye gidip de Apex 9 alırsanız gerçekten kötü bir tercih olur. Benim tavsiyem yurtdışından almanız. Akko 5075S, 5087B+, Darmoshark K8, Epomaker TH80 serisi, Epomaker Shadow-X vb. klavyeler düşünülebilir. Aklıma bunlar geldi şuan.

Hocam marka kötülüyor gibi olmayayım ama 3000TL'ye gidip de Apex 9 alırsanız gerçekten kötü bir tercih olur. Benim tavsiyem yurt dışından almanız. Akko 5075s, 5087b+, Darmoshark k8, epomaker TH80 serisi, epomaker Shadow-X vb. klavyeler düşünülebilir. Aklıma bunlar geldi şu an.

Peki bunların daha iyi olma sebebi nedir? Mesela neden Apex 7 veya 9 değil bunlar? Yanlış anlamayın bu arada öğrenmek için soruyorum. Bir de ben fazlasıyla oyun oynayan birisiyim.

Son düzenleme:
Bunları Amazon üzerinden alabilir miyim, kaç günde elime ulaşır?
Bazıları amazon üzerinden satılıyor. Size ulaşması en az 6 gün sürer diye tahmin ediyorum. Siz yazdıklarıma tek tek bakın hocam. Beğendiğiniz olursa söyleyin biz sizi bilgilendiririz. Beğenmezseniz de diğer seçeneklere göz gezdiririz. Onları da beğenmezseniz kendiniz custom klavye toplayabilirsiniz.

Bazıları Amazon üzerinden satılıyor. Size ulaşması en az 6 gün sürer diye tahmin ediyorum. Siz yazdıklarıma tek tek bakın hocam. Beğendiğiniz olursa söyleyin biz sizi bilgilendiririz. Beğenmezseniz de diğer seçeneklere göz gezdiririz. Onları da beğenmezseniz kendiniz Custom klavye toplayabilirsiniz.

Son dk mesajı güncelledim tekrar okur musunuz acaba?

Son dk mesajı güncelledim tekrar okur musunuz acaba?
Hocam sadece distribütör ürünler. Fiyatlarını haketmiyorlar. Mesela Apex 9 2900TL fakat siz gidip yurtdışından 1800TL'ye klavye alsanız size Apex 9'un sunacağından daha çok özellik sunabilir. Apex 9 optik mekanik bir klavye ve bu klavyeye sadece SteelSeries'in OptiPoint switchleri takılabilir ve bildiğim kadarıyla sadece 3 tür OptiPoint switch var. Yani özelleştirme açısından çok kısıtlı bir klavye. Size 2900TL karşılığında yaşatacağı ses deneyimi de rezalet.

Oturup uzun uzun da açıklayabilirdim fakat bu kadarı yeterli olur diye düşünüyorum. Kısacası Türkiye pazarındaki çoğu klavyeler parasını hak eden klavyeler değil.

Hocam sadece distribütör ürünler. Fiyatlarını hak etmiyorlar. Mesela Apex 9 2900TL fakat siz gidip yurt dışından 1800TL'ye klavye alsanız size Apex 9'un sunacağından daha çok özellik sunabilir. Apex 9 optik mekanik bir klavye ve bu klavyeye sadece SteelSeries'in optipoint Switch'leri takılabilir ve bildiğim kadarıyla sadece 3 tür optipoint Switch var. Yani özelleştirme açısından çok kısıtlı bir klavye. Size 2900TL karşılığında yaşatacağı ses deneyimi de rezalet.

Oturup uzun uzun da açıklayabilirdim fakat bu kadarı yeterli olur diye düşünüyorum. Kısacası Türkiye pazarındaki çoğu klavyeler parasını hak eden klavyeler değil.

Anladım, haklısınız. Epomaker RT100, TH80 ve Akko 5075s modellerine baktım ve çok beğendim. Ancak ben karanlık ortamda oyun oynayan birisiyim. Klavyelerin RGB'leri yeterli olur mu?

Anladım, haklısınız. Epomaker RT100, TH80 ve Akko 5075s modellerine baktım ve çok beğendim. Ancak ben karanlık ortamda oyun oynayan birisiyim. Klavyelerin RGB'leri yeterli olur mu?
Hocam klavyedeki keycapsler ışığı geçirmiyor. Benim klavyem de öyle. Fakat benim de ışıklar kapalı olduğunda bile monitörün ışığıyla rahatlıkla görebiliyorum. Yani RGB'leri yeterli olur diye tahmin ediyorum.

Güllaç arkadaşımızın çok güzel yanıtı ve bilgilendirmesinden sonra ben de yardımcı olmak isterim. Klavye öyle hemen aldım bitti demeye getirilebilecek bir ürün değil bana göre. Çünkü minimum 2 yıl kullanacağın bir eşyaya birkaç dakikada karar vermek bazen pişmanlık yaşatabilir. İyice araştırıp nasıl bir klavye almak istediğine karar vermen senin için en iyisi olur. Steelseries'in ürünleri gibi optik switch kullananlar (yani kendi markasının switchleri hariç farklı switchler takılmayan) ürünler genelde bir süre sonra fişi çeker ki sen yenisini al. Bunu önermiyoruz. Yabancı oyuncuların çok büyük bir klavye kültürü var. Bu kanalın videolarından beğendiklerinizi izleyerek farklı klavyeler keşfedebilirsiniz. Ayrıca bu kanalı izlediğinizde yan tarafta zaten otomatik olarak farklı kanallardan birçok farklı klavye incelemesi de göreceksiniz. Bu sayede klavye kültürünüz artar ve içinize sinecek bir klavye seçebilirsiniz. Yalnız bir dipnot düşeyim sadece Amazon üzerinden satılanlarını almanızı tavsiye ederim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı