3000TL klavye önerisi

Bütçe
3000
Güllaç arkadaşımızın çok güzel yanıtı ve bilgilendirmesinden sonra ben de yardımcı olmak isterim. Klavye öyle hemen aldım bitti demeye getirilebilecek bir ürün değil bana göre. Çünkü minimum 2 yıl kullanacağın bir eşyaya birkaç dakikada karar vermek bazen pişmanlık yaşatabilir. İyice araştırıp nasıl bir klavye almak istediğine karar vermen senin için en iyisi olur. Steelseries'in ürünleri gibi optik switch kullananlar (yani kendi markasının switchleri hariç farklı switchler takılmayan) ürünler genelde bir süre sonra fişi çeker ki sen yenisini al. Bunu önermiyoruz. Yabancı oyuncuların çok büyük bir klavye kültürü var. Bu kanalın videolarından beğendiklerinizi izleyerek farklı klavyeler keşfedebilirsiniz. Yalnız bir dipnot düşeyim sadece Amazon üzerinden satılanlarını almanızı tavsiye ederim.
Hocam evet bu kanalın build guideları gerçekten çok güzel ve çok bilgilendirici fakat aşırı pahalılar. 100 Euro altında kullandığı kit yok galiba :D. Hipyo Tech'in yorumuyla "haven" düzeyinde klavyeler customluyor bu kanal. Bu kanaldakı herhangi bir klavyeyi toplamak için az 200 Euro bütçeniz olması lazım gibi.

Güllaç arkadaşımızın çok güzel yanıtı ve bilgilendirmesinden sonra ben de yardımcı olmak isterim. Klavye öyle hemen aldım bitti demeye getirilebilecek bir ürün değil bana göre. Çünkü minimum 2 yıl kullanacağın bir eşyaya birkaç dakikada karar vermek bazen pişmanlık yaşatabilir. İyice araştırıp nasıl bir klavye almak istediğine karar vermen senin için en iyisi olur. Steelseries'in ürünleri gibi optik switch kullananlar (yani kendi markasının switchleri hariç farklı switchler takılmayan) ürünler genelde bir süre sonra fişi çeker ki sen yenisini al. Bunu önermiyoruz. Yabancı oyuncuların çok büyük bir klavye kültürü var. Bu kanalın videolarından beğendiklerinizi izleyerek farklı klavyeler keşfedebilirsiniz. Yalnız bir dipnot düşeyim sadece Amazon üzerinden satılanlarını almanızı tavsiye ederim.
Nereden alacağım peki? Aliexpress gibi sitelerden 1 ay sürebilir diye düşünüyorum.

Hocam evet bu kanalın Build guideları gerçekten çok güzel ve çok bilgilendirici fakat aşırı pahalılar. 100 euro altında kullandığı kit yok galiba :D. Hipyo Tech'in yorumuyla "haven" düzeyinde klavyeler customluyor bu kanal. Bu kanaldakı herhangi bir klavyeyi toplamak için az 200 euro bütçeniz olması lazım gibi.

Almanya'daki amcam geliyor bir ay sonra. Zincir mağazalarda varsa bu tarz Custom klavyeleride yapabilirim.

Nereden alacağım peki? Aliexpress gibi sitelerden 1 ay sürebilir diye düşünüyorum.
Eğer dolandırıcı bir satıcı nasıl anlaşılır bilmiyorsanız ben AliExpress önermem. Biliyorsanız AliExpress uzun sürse de iyidir çünkü güzel ürünler bazen sadece orada olabiliyor, klavye kasaları gibi. Sadece Amazon üzerinden ürün almanızı tavsiye ederim yurtdışından gelen ürünler için. Çünkü Amazon harici sitelerde dolandırıcılık çok fazla. Amazonda böyle bir durumun yaşanması neredeyse imkansız. Yaşansa bile sorgusuz sualsiz paranızı iade ediyorlar.

Ben AliExpress önermem. Sadece Amazon üzerinden ürün almanızı tavsiye ederim yurt dışından gelen ürünler için. Çünkü Amazon harici sitelerde dolandırıcılık çok fazla. Amazon'da böyle bir durumun yaşanması neredeyse imkansız. Yaşansa bile sorgusuz sualsiz paranızı iade ediyorlar.

Üzgünüm, uykuluyum, önermem diye okudum. Kusura bakmayın.

Almanya'daki amcam geliyor bir ay sonra. Zincir mağazalarda varsa bu tarz Custom klavyeleride yapabilirim.
Hocam Almanya'da zincir mağazalarda olsa olsa pre-built (TH80, 5075S gibi) klavyeler vardır. Amazondan alabilecekken 1 ay beklemek saçma olur açıkçası. Custom klavye toplama gibi bir işe girişecekseniz tüm parçaları Amazon, Banggood, Aliexpress gibi sitelerden almanızı öneririm. Eğer uğraşmam derseniz de Amazondan pre-built klavyelerden hangisini beğenirseniz alabilirsiniz.

Eğer dolandırıcı bir satıcı nasıl anlaşılır bilmiyorsanız ben AliExpress önermem. Biliyorsanız AliExpress uzun sürse de iyidir çünkü güzel ürünler bazen sadece orada olabiliyor, klavye kasaları gibi. Sadece Amazon üzerinden ürün almanızı tavsiye ederim yurtdışından gelen ürünler için. Çünkü Amazon harici sitelerde dolandırıcılık çok fazla. Amazonda böyle bir durumun yaşanması neredeyse imkansız. Yaşansa bile sorgusuz sualsiz paranızı iade ediyorlar.
Hocam doğru fakat Zuoya, Akko vb. gibi üreticilerin Aliexpress üzerinde de resmi mağazaları var. Onlardan alınırsa yüksek ihtimalle bir sorun çıkmaz.

Hocam Almanya'da zincir mağazalarda olsa olsa pre-built (TH80, 5075s gibi) klavyeler vardır. Amazon'dan alabilecekken 1 ay beklemek saçma olur açıkçası. Custom klavye toplama gibi bir işe girişecekseniz tüm parçaları Amazon, Banggood, AliExpress gibi sitelerden almanızı öneririm. Eğer uğraşmam derseniz de Amazon'dan pre-built klavyelerden hangisini beğenirseniz alabilirsiniz.

Tamamdır, teşekkürler. Epomaker RT100 ile Akko 5075s arasında kaldım. Sizce?

Şuan RT100 stoklarında sadece Budgerigar switch seçeneği var. Kendisi tactile türü bir switch. Ses testini şöyle bırakıyorum. Benim sevdiğim switchlerdendir. Piyasaya göre gerçekten üst düzey bir switchtir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ve keycapsleri de açık renk olduğu için karanlık ortamda bile rahatlıkla görebilirsiniz.

Şu an RT100 stoklarında sadece budgerigar Switch seçeneği var. Kendisi tactile türü bir Switch. Ses testini şöyle bırakıyorum. Benim sevdiğim switchlerdendir. Piyasaya göre gerçekten üst düzey bir switchtir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hoşuma gitti, bunu alacağım. Bu videoyu göndermeniz iyi oldu sağ olun ustam.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı