3050 Laptop vs. 3050 Ti Laptop

BerkehanYavas

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar Monster Abra A5 v17.2 ile Monster Abra A7 v13.1 arasında kaldım. Birisi 3050 Ti birisi 3050 diğer bütün özellikleri aynı sadece monitör büyüklüğü ve kasanın geniş olmasından kaynaklı serin çalışma. Google'da 3050 vs 3050 Ti araması yaptığımda şöyle bir sonuçla karşılaştım. Ben genelde birden fazla monitör kullandığım için buradaki 'Çoklu ekran teknolojisi' kısmı kafamı karıştırdı. Oyun pek oynamam tek oynadığım DotA2 CS:GO Rocket League arada bir Sea of Thieves. Sizce hangisini almalıyım? Ve bu 'Çoklu ekran teknolojisi' tam olarak ne oluyor? İki bilgisayar arası fark 200TL (17.3" olan daha ucuz).
Son olarak: Yurtta kaldığım için buraya monitör getiremiyorum ve şu anki bilgisayarım 15.3". Ve artık fark ettim ki monitör küçük gelmeye başladı sığamıyorum monitöre. Sizce 17.3" mantıklı mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
3050 Ti daha başarılı ve bir nebze de olsa daha performanslı, ikisi de GTX1600 serisine oranla daha iyi 3050 Ti almanızı öneririm. Çoklu ekranı biliyorum ama hakkında çok bir bilgim olmadığından dolayı yorum yapmak istemiyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İkisi de sorunlu model bence. Ne kadar şarj sorunu da olsa IG3 al her türlü iyi bunlardan:

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar Monster Abra A5 v17.2 ile Monster Abra A7 v13.1 arasında kaldım. Birisi 3050 Ti birisi 3050 diğer bütün özellikleri aynı sadece monitör büyüklüğü ve kasanın geniş olmasından kaynaklı serin çalışma. Google'da 3050 vs 3050 Ti araması yaptığımda şöyle bir sonuçla karşılaştım. Ben genelde birden fazla monitör kullandığım için buradaki 'Çoklu ekran teknolojisi' kısmı kafamı karıştırdı. Oyun pek oynamam tek oynadığım DotA2 CS:GO Rocket League arada bir Sea of Thieves. Sizce hangisini almalıyım? Ve bu 'Çoklu ekran teknolojisi' tam olarak ne oluyor? İki bilgisayar arası fark 200TL (17.3" olan daha ucuz).
Son olarak: Yurtta kaldığım için buraya monitör getiremiyorum ve şu anki bilgisayarım 15.3". Ve artık fark ettim ki monitör küçük gelmeye başladı sığamıyorum monitöre. Sizce 17.3" mantıklı mıdır?
Çoklu ekran teknolojisi dediği birden fazla ekranı kullanabilmeniz. Laptop gibi cihazlar alırken ileriye dönük almak gerek 3050ti ve üstüne bakın derim malum sonra pişman olsanızda iş işten geçmiş oluyor kendimden biliyorum. Laptobu ne amaç için kullanıcaksınız Mimarlık öğrencisiyim render, oyun, çoklu ekran deneyimi vb. deneyimlerim var yardımcı olabilirim

3050 Ti daha başarılı ve bir nebze de olsa daha performanslı, ikisi de GTX1600 serisine oranla daha iyi 3050 Ti almanızı öneririm. Çoklu ekranı biliyorum ama hakkında çok bir bilgim olmadığından dolayı yorum yapmak istemiyorum.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

1600 serisinden nasıl daha iyiler? En küçük örnek 3050 Ti high ayarlarda 45 FPS verirken ben Ultra'da 45FPS alıyorum 1660 Ti da?

Merhabalar Monster Abra A5 v17.2 ile Monster Abra A7 v13.1 arasında kaldım. Birisi 3050 Ti birisi 3050 diğer bütün özellikleri aynı sadece monitör büyüklüğü ve kasanın geniş olmasından kaynaklı serin çalışma. Google'da 3050 vs 3050 Ti araması yaptığımda şöyle bir sonuçla karşılaştım. Ben genelde birden fazla monitör kullandığım için buradaki 'çoklu ekran teknolojisi' kısmı kafamı karıştırdı. Oyun pek oynamam tek oynadığım DotA2 CS:GO Rocket League arada bir Sea of Thieves. Sizce hangisini almalıyım? Ve bu 'çoklu ekran teknolojisi' tam olarak ne oluyor? İki bilgisayar arası fark 200TL (17.3" olan daha ucuz).

Elime dün bir müşterinin 3050 Ti'li i5 11400h lü Monster laptopu geldi ve 1 gün tecrübem oldu laptopla ve kesinlikle önermiriyorum bu paraya bu laptop alınmaz bence başka bir laptop markası bakın.

İkisi de sorunlu model bence. Ne kadar şarj sorunu da olsa IG3 al her türlü iyi bunlardan:

Bende şuan laptop var ancak siz sorduğum laptop fiyatında masaüstü bilgisayar ekipmanı önermişsiniz.

Şu an bu yazıyı 10. Nesil i7 10750H 16GB RAM 1650Ti Monster Abra A5 v15.8.3 bilgisayarımdan yazıyorum. Bu bilgisayardan oldukça memnunum her işimi görüyor ancak ileride RTX daha da yaygınlaştığında bu bilgisayarın güncellemelerle birlikte performansı düştüğünde cebimden bir 15bin daha vermemek için bu bilgisayarı satıp yerine güncel bir sistem almak istiyorum. Yaklaşık 2 yıldır Monster Notebook kullanıcısıyım en ufak bir sorun yaşamadım şimdiye kadar.

Çoklu ekran teknolojisi dediği birden fazla ekranı kullanabilmeniz. Laptop gibi cihazlar alırken ileriye dönük almak gerek 3050ti ve üstüne bakın derim malum sonra pişman olsanızda iş işten geçmiş oluyor kendimden biliyorum. Laptobu ne amaç için kullanıcaksınız Mimarlık öğrencisiyim render, oyun, çoklu ekran deneyimi vb. deneyimlerim var yardımcı olabilirim

Bende de sizin imza kısmınızda yazan bilgisayarın aynısından var. Bu bilgisayar benim işimi fazlasıyla görüyor zaten oynadığım en ağır oyun Rocket League. O da haftada bir yani. Diğer zamanlarda yazılım işleriyle uğraşıyorum zaten. İkinci ekranı sorma sebebim de oydu. Evde bir adet monitörüm var ancak kyk yurduna malesef getiremiyorum onu. Pandemi döneminde çift monitöre alıştığım için şimdi yurtta 15" ekrana tam anlamıyla sığamıyorum. 17 inç olanı alırsam daha geniş olduğu için bir nebze rahatlayacağımı düşünüyorum. Kasa daha geniş olduğu için hava akışı ve serinlik de cabası. zaten yukarıda performans konusundaki düşüncelerimi yazdım. Bana performans değil işlev lazım. Ekran kartı performansı gerektiren birşey yapmayacağım. Siz ne düşünüyorsunuz? Bir seçenekte ileride satmak istediğimde daha rahat satabilirim. Diğer seçenekte de kullanırken rahat etme durumum var (o da kesin değil çoklu monitör desteğini hala anlamadım).

Elime dün bir müşterinin 3050 Ti'li i5 11400h lü Monster laptopu geldi ve 1 gün tecrübem oldu laptopla ve kesinlikle önermiriyorum bu paraya bu laptop alınmaz bence başka bir laptop markası bakın.

Yaklaşık 2 yıldır Monster Abra A5 v15.8.3 kullanıyorum. Hiçbir sıkıntısını görmedim. CPU ve GPU strese soktuğumda CPU 81 derece, GPU ise 74 dereceyi hiç geçmedi. Herhangi bir mavi ekran dahi almadım çok şükür. Belki de sizin müşterinizin bilgisayarla bir derdi olabilir :')

Merhaba,
Şu anki piyasa kan ağlasa da dişini sıkıp 3060 ve üzeri bak derim. Tamamen laptop için konuştuğum için böyle diyorum. Ben kendiminkini alırken çok fazla araştırmıştım fakat henüz yedinci aydayken ufak sinirlenmeler başladı bende. Sebebi ise rtx 30 serisinde özellikle ve özellikle 3050 ya da 3050ti'ya fazlaca bir özensizlik görmem. Laptoplarda ekran kartları mobile ekran kartları olduğu için ve kıyaslamalar büyük oranda desktop biçiminde yapıldığı için internetteki testler de epey yanıltıcı olabiliyor. Fakat yine de yanlış anlaşılmak istemem; pek oyun oynamıyorum dediniz keza ben de öyle, bu yüzden dişimi sıkamam diyorsanız yine de her türlü memnun eder sizi. Ve kesinlikle monsterdan uzak durun, ayrıca tavsiyem de bu yönde olurdu. Benimkine insanoğlunun bastıramadığı öfke ve doyumsuzluk diyebilirsiniz, param o zaman ona yetti sonra keşke bekleseydim de 3060'a çıksaydım dedim fakat bu bir döngü. Hep bir daha üstü var. Fazla uzattım, vesselam...

Technopat Haberler

Geri
Yukarı