3050 Ti 95W vs 4050 60W

Laptopun diğer özelliklerini bilmiyorum ancak ekran kartı olarak 3050 Ti önde gözüküyor, bu da nedeni:
RTX 4050 ekran kartının TDP değeri yani Temel Tasarım Gücü 115W, maksimum değeri ise 140W yani o ekran kartından güçlü bir performansı en az 115W değerinde alırsın, en iyi performans için 140W değerine ihtiyacın var. RTX 3050 Ti ekran kartına gelecek olursak, bu ekran kartının TDP değeri 80W, maksimum değeri de 95W yani bu laptopu seçerek turnayı gözünden vurmuşsunuz.(Bu ekran kartları laptop için üretilenler. Masaüstünde W sıkıntısı olmuyor, ekran kartının en yüksek W değerinde besleme oluyor.)
Ancak buna rağmen bilinmeyen birkaç unsur var:
1- İşlemci güçlü mü? Yeterince ekran kartını besleyebilecek mi?(Besleyemezse Darboğaz olur.)
2- Ekran kartlarının VRAM değeri nedir? Şimdiki ve gelecekte çıkacak yoğun grafikli oyunlar(ör. Forza 5, Cyberpunk 2077 vb.) İçin en az 8 GB VRAM gerekli tabii yine de 6 GB iş görür ancak 4 GB da güzel grafiklerde oynayabilirsiniz fakat daha yükseğe çıkmak istediğinizde bu pek mümkün olmayabilir. Bu yüzden en az 6 GB VRAM tercih etmelisiniz.
Daha net ve doğru bir değerlendirme için linkleri paylaşırsanız çok iyi olacaktır.
İyi Sosyaller :)

Laptopun diğer özelliklerini bilmiyorum ancak ekran kartı olarak 3050 Ti önde gözüküyor, bu da nedeni:
RTX 4050 ekran kartının TDP değeri yani Temel Tasarım Gücü 115W, maksimum değeri ise 140W yani o ekran kartından güçlü bir performansı en az 115W değerinde alırsın, en iyi performans için 140W değerine ihtiyacın var. RTX 3050 Ti ekran kartına gelecek olursak, bu ekran kartının TDP değeri 80W, maksimum değeri de 95W yani bu laptopu seçerek turnayı gözünden vurmuşsunuz.(Bu ekran kartları laptop için üretilenler. Masaüstünde W sıkıntısı olmuyor, ekran kartının en yüksek W değerinde besleme oluyor.)
Ancak buna rağmen bilinmeyen birkaç unsur var:
1- İşlemci güçlü mü? Yeterince ekran kartını besleyebilecek mi?(Besleyemezse Darboğaz olur.)
2- Ekran kartlarının VRAM değeri nedir? Şimdiki ve gelecekte çıkacak yoğun grafikli oyunlar(ör. Forza 5, Cyberpunk 2077 vb.) İçin en az 8 GB VRAM gerekli tabii yine de 6 GB iş görür ancak 4 GB da güzel grafiklerde oynayabilirsiniz fakat daha yükseğe çıkmak istediğinizde bu pek mümkün olmayabilir. Bu yüzden en az 6 GB VRAM tercih etmelisiniz.
Daha net ve doğru bir değerlendirme için linkleri paylaşırsanız çok iyi olacaktır.
İyi Sosyaller :)
4050 değil 60, 45w bile olsa 95w tdp değerine sahip 3050ti dan çok daha iyi performans verir.

Düşündürücü olan nedir?

Hahaha 😀 şaka yapıyorsunuz herhalde cidden 3050'ye 4050'den iyi mi diyorsunuz.

Son düzenleme:
4050 değil 60, 45w bile olsa 95w tdp değerine sahip 3050ti dan çok daha iyi performans verir.

Düşündürücü olan nedir?

Hahaha 😀 şaka yapıyorsunuz herhalde cidden 3050'ye 4050'den iyi mi diyorsunuz.
Hocam öyle bir şey demedim elbette, 4000 serisindeki özelliklerle 4050 nin iyi olduğubu biliyorum, ancak bu W konusunda benim bildiğim şöyle: W değerinin düşük olması çok büyük performans kaybına yol açıyor diye biliyorum. Yani olması gerekenin yarısı kadar düşük bir değer var elimizde, bu da yarıya yakın performans kaybına yol açabilir. Tabi siz bunu deneylimlediniyseniz veya gözünüzle gördüydeniz haklısınızdır, bir şey diyemem.

Hocam öyle bir şey demedim elbette, 4000 serisindeki özelliklerle 4050'nin iyi olduğubu biliyorum, ancak bu W konusunda benim bildiğim şöyle: W değerinin düşük olması çok büyük performans kaybına yol açıyor diye biliyorum. Yani olması gerekenin yarısı kadar düşük bir değer var elimizde, bu da yarıya yakın performans kaybına yol açabilir. Tabii siz bunu deneylimlediniyseniz veya gözünüzle gördüydeniz haklısınızdır, bir şey diyemem.

Evet TDP değeri çok önemlidir ancak dediğiniz gibi yarı yarıya fark etmiyor TDP değerini aynı seri kart ile karşılaştırmak mantıklıdır tabii ki de 4050 60W yerine 115-140W daha iyidir ancak 3050'nin en güçlü versiyonu bile 4050'nin en güçsüz versiyonundan kötüdür aynısı 3050-3060 4050-4060 içinde geçerli bu videoları izlerseniz aradaki farkı görebilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu video direkt konunun cevabıdır. Bende de 3050 Ti 95W laptop mevcut bu arada.

@portigates
RAM takviyesiyle bütçenize uygun olanı tercih edebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı