3060 için Mining anakart önerisi

djosidj

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar elimde 3 tane 3060 var.
3 tane PCI 16 slotlu anakart sipariş verdim.
Benim istediğim 4 adet veya üzeri 16 slotlu olan anakart var mıdır? Bilginiz varsa söyler misiniz? Fiyatı uçuk olmaması lazım. 3 slotluyu 1000 TL'ye aldım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar elimde 3 tane 3060 var.
3 tane PCI 16 slotlu anakart sipariş verdim.
Benim istediğim 4 adet veya üzeri 16 slotlu olan anakart var mıdır? Bilginiz varsa söyler misiniz? Fiyatı uçuk olmaması lazım. 3 slotluyu 1000 TL'ye aldım
3 slotu olan herhangi bir anakart calistirmaz ki 3 tane 3060'i. Pcie x8 ya da x16 desteklemesi gerekiyor 3 slotun da

Z170A Gaming Pro Carbon'da 6 kart takılı kullandım. 16'a gerek yok Riser ile 1'e de takabilirsiniz boşa masraf yapmayın. Hepsini anakartın üstüne takmanız zaten mantıksız olur çok yakın olurlar ve ısınırlar.
1619604929382.png

Gerekmiyor. 1050Ti'dan 3080'e kadar Riser kullandım. Bir sorun yaşamadım. Bağlantıda hata yapıyor olabilirsiniz.
Z170A Gaming Pro Carbon'da 6 kart takılı kullandım. 16'a gerek yok Riser ile 1'e de takabilirsiniz boşa masraf yapmayın. Hepsini anakartın üstüne takmanız zaten mantıksız olur çok yakın olurlar ve ısınırlar.
Eki Görüntüle 996324
%100 YANLIŞ BİLGİ.

3060'ların mining kısıtlaması olduğu için özel gereksinimleri var bu kısıtlamanın kalkması için, x16 ve ya x8 slota bağlı olması ve fotoğraftaki riserın değil x16 riserın kullanılması gerekiyor.
Ayrıca HDMI DUMMY deninlen sahte monitör aparatının da bağlı olması gerekiyor.

%100 YANLIŞ BİLGİ.

3060'ların mining kısıtlaması olduğu için özel gereksinimleri var bu kısıtlamanın kalkması için, x16 ve ya x8 slota bağlı olması ve fotoğraftaki riserın değil x16 riserın kullanılması gerekiyor.
3060 için öyleymiş yeni araştırdım. Şu ana kadar çalışmayanı görmemiştim. Yanlış bilgilendirme için pardon.

Gerekmiyor. 1050Ti'dan 3080'e kadar Riser kullandım. Bir sorun yaşamadım. Bağlantıda hata yapıyor olabilirsiniz.
Anakart eskiydi şuan Asus rog strix b450 f gaming sipariş verdim sanırım bu uyar peki bir şey daha soracağım ekran kartı adaptörü takmak gerekiyormu bunların hepsine tek tek?
%100 YANLIŞ BİLGİ.

Teşekkürler sonunda bilen biri çıktı hocam illa dummy hdmı şart mı üçünede ?
3060 için X16 PCI-e ve sahte ekran görüntü çıkışı aparatı lazım, sadece riserla olmuyor. Youtube de videoları var. Ayrıca 3 slot X16 olsa bile işlemcide hat sayısı fazla olması lazım.
Ryzen 3 1200 iş görür mü ve 8 GB ram yeterlimi

Anakart eskiydi şuan Asus rog strix b450 f gaming sipariş verdim sanırım bu uyar peki bir şey daha soracağım ekran kartı adaptörü takmak gerekiyormu bunların hepsine tek tek?

Teşekkürler sonunda bilen biri çıktı hocam illa dummy hdmı şart mı üçünede ?

Ryzen 3 1200 iş görür mü ve 8 GB ram yeterlimi
Her karta tek tek gerekiyor, 1 ay önce 25TL'ye aldım tanesini. Çok pahalı bir şey değil. 3 kart alcaksanız 2 Dummy alın, 1 tanesine de monitörü bağlarsınız. Fakat monitörü kapatınca bile hız düşüyor. O yüzden ekran kapatma süresini düşürün. Bende 3dk sonra monitör kendisi kapanıyor güç tasarrufu moduna geçiyor.

Aldığınız anakart da işe yaramaz. Görselden gözüktüğü gibi tek kartı x16'da 2kartı x8 ve x4 olarak destekliyor. Bu anakarta 3'ü geçtim 2 tane bile takamıyorsunuz.

Ayrıca bahsettiğiniz işlemci 20 Lane destekliyor, size en az 44 Lane destekleyen bir işlemci gerekiyor.

1619608884144.png

Technopat Haberler

Geri
Yukarı