3060 Ti coil whine sorunu

21 Ekim'e kadar iade edebiliyorum. Kasanın kapağını bulabilirsem kapatıp belki ses yalıtımı yapabilirim. Olmazsa da iade ederim artık. 1-2 gün kartı yük altında tutmanın işe yaradığını duydum. Siz ne dersiniz?

İade konusunda esnekler demenin zararı olmaz. Bayağı sinir bozucu bir durum orta geçişlerde yaşanınca iyice çekilmez oluyor alçalıp yükseldiği için. Bir ömür çok düşük veya en yüksek hızda da kullanılmaz. Kasanın kapağı açık zaten kullanılmaz sistem, daha çok toz dolacak ses daha da artacak zamanla, güç kaynağı özellikle tozun en çok yapıştığı yerlerdendir.

İade konusunda esnekler demenin zararı olmaz. Bayağı sinir bozucu bir durum orta geçişlerde yaşanınca iyice çekilmez oluyor alçalıp yükseldiği için. Bir ömür çok düşük veya en yüksek hızda da kullanılmaz. Kasanın kapağı açık zaten kullanılmaz sistem, daha çok toz dolacak ses daha da artacak zamanla, güç kaynağı özellikle tozun en çok yapıştığı yerlerdendir.
Kasanın hava sirkülasyonu pek iyi değil. İşlemci 90 dereceye fırlıyor.

@Hakan_SS sistemi biraz adam etsen önce diyorum. İşlemcin halihazırda çok düşük 1080P oynuyorsan. Hazır iadeye bahane olmuşken düz 3060 alıp kalan bütçeyi kasa ve işlemci, işlemci fanına harcayabilirsin. Daha ideal bir sistemin olmuş olur. Alev alan 2. nesil, kötü kasa 3060 Ti'ın vereceği performans RTX 2060S seviyesinde olur esprisi kalmaz.

@Hakan_SS sistemi biraz adam etsen önce diyorum. İşlemcin halihazırda çok düşük 1080p oynuyorsan. Hazır iadeye bahane olmuşken düz 3060 alıp kalan bütçeyi kasa ve işlemci, işlemci fanına harcayabilirsin. Daha ideal bir sistemin olmuş olur. Alev alan 2. nesil, kötü kasa 3060 Ti'ın vereceği performans RTX 2060S seviyesinde olur esprisi kalmaz.

Birçok oyunda %95 üstü besliyor. Warzone, Valorant da darboğaz olsun artık. Uygun fiyata 3600X düşerse alacağım. 3060 da almam onun yerine 6600XT tercih ederim. Zaten stokta yok :)

Birçok oyunda %95 üstü besliyor. Warzone, Valorant da darboğaz olsun artık. Uygun fiyata 3600X düşerse alacağım. 3060 da almam onun yerine 6600XT tercih ederim. Zaten stokta yok :)

%95 zor yahu. 3060 Ti nere 2600 nere 6600 XT'yi bile tam besleyemiyor. Ray Tracing açarsan veya 2K'da oynuyorsan belki. Neyse sen bu ses olayına biraz bakarsın düzelecek mi ne olacak olmadı çek iadeyi gitsin. İşlemci olarak 3600X'e vereceğin para değmez ya ucuz yollu bir 3600 kaparsın ya da 5600X (sarı sitede hazır sistemden çıkma uyguna bulunuyor). Kasa da halledilir f/p olarak güzel modeller var.

%95 zor yahu. 3060 Ti nere 2600 nere 6600 XT'yi bile tam besleyemiyor. Ray Tracing açarsan veya 2K'da oynuyorsan belki. Neyse sen bu ses olayına biraz bakarsın düzelecek mi ne olacak olmadı çek iadeyi gitsin. İşlemci olarak 3600X'e vereceğin para değmez ya ucuz yollu bir 3600 kaparsın ya da 5600X (sarı sitede hazır sistemden çıkma uyguna bulunuyor). Kasa da halledilir F/P olarak güzel modeller var.

3070 Ti alma umuduyla 5600XT sattım. 25 Ağustos'dan sonra bir daha 3070 Ti stokta göremedik :D 1 aydır bilgisayarsız idare ettim. Belki biraz empati yaparsın. Evet coil whine düzelmezse iade edeceğim.

@Hakan_SS 5600 XT güzel karttı ama sattığın iyi olmuş, iyi para ediyorlar ikinci elde. Ben de benim 5500 XT 8 GB'ı satmıştım. Tabii bu piyasada bulmuşken kartı indirmek iyidir de ben keyifli oyun tecrübesi alman için diyorum. Zamanla halledersin.
Evet güçlü karttı fakat yeni oyunlarda full ayarda 60fps pek göremiyordum. Fırsat varken satayım dedim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı