3060 Ti ile 3070 Ti arasındaki fark 5000 TL'ye değer mi?

• Konuyu başlatan xWizz
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 20
  • Görüntüleme 4.795
NVIDIA RTX 30 serisi VRAM tarafında biraz sıkıntılı. AMD tercih etmeyebilirsiniz tabi ama RTX 30 serisi güç tarafında yetse de VRAM'de yetersiz kalabiliyor 2K ve 4K'da. 2-3 yıl sonra bu sorunun ağırlaşması da muhtemel. 6800XT hem çok başarılı bir kart hem de bol VRAM ile geliyor, o fiyata kaçmaz bence ancak siz bilirsiniz yine de.

Eğer illa NVIDIA alacağım diyorsanız RTX 3070'e yönelin derim. Hem 3070 Ti ile arada çok fark yok hem de güç tüketimi tarafında 3070 Ti'a göre bariz daha avantajlı. 14-14.5K civarına Asus TUF ve Gigabyte Vision modelleri düşüyor. Yine 13.5K-14K arasına Asus Dual modeli düşüyor. Bu modellere bakabilirsiniz.
Bir arkadasim daha 3070ti yerine 3070 almani tavsiye ederim demisti, güc bakimindan dolayi. Hemde daha uyguna geliyor.

AMD icinde dediklerinize katiliyorum fakat DLSS ve RTX özellikleri kafami kariştırıyor. AMD de bu konuda baya aşama kaydetti tabii ki, bu da gözden kaçmıyor.

Güzel ve detayli yorumunuz icin tesekkür ederim.

Bir arkadasim daha 3070ti yerine 3070 almani tavsiye ederim demisti, güc bakimindan dolayi. Hemde daha uyguna geliyor.

AMD icinde dediklerinize katiliyorum fakat DLSS ve RTX özellikleri kafami kariştırıyor. AMD de bu konuda baya aşama kaydetti tabii ki, bu da gözden kaçmıyor.

Güzel ve detayli yorumunuz icin tesekkür ederim.

3070 Ti ile 3070 arasında AAA oyunlarda 4-5 FPS fark ediyor. 70 FPS alacağına 75 FPS almak pek bir şey kaybettirmez ama arada 70W'a yakın güç tüketim farkı var.

RTX ve DLSS teknolojisi henüz emekleme aşamasında olan teknolojiler. NVIDIA'nın reklamını yaptığı kadar game changer bir teknoloji değil henüz. Kas gücü halen daha önemli. 3070 veya 3070 Ti gibi bir kartta, 2K çözünürlükte Cyberpunk 2077 oynadığını varsayalım. Ultra ayarlar + RTX Ultra ile oynayabilmen için DLSS'i performans veya ultra performans moduna almak gerekiyor. Bu sefer de görüntüdeki bozulma net hissediliyor. DLSS, kalite modunda epey iş gören bir teknoloji ama o kadar. İlerisi, AAA oyunlar için manasız. Bu oyunlar için görüntü kalitesi önemli çünkü. Birde 2-3 yıl sonra çıkan oyunlarda VRAM darboğazına girerse kart, senin için RTX'in hiçbir önemi kalmayacak. DLSS'i performans moduna da çeksen 6800XT'nin performansını yakalayamayabilirsin. Oyuna bağlı 3080 Ti performansı veren bir kart 6800XT.

3070 Ti ile 3070 arasında AAA oyunlarda 4-5 FPS fark ediyor. 70 FPS alacağına 75 FPS almak pek bir şey kaybettirmez ama arada 70W'a yakın güç tüketim farkı var.

RTX ve DLSS teknolojisi henüz emekleme aşamasında olan teknolojiler. NVIDIA'nın reklamını yaptığı kadar game changer bir teknoloji değil henüz. Kas gücü halen daha önemli. 3070 veya 3070 Ti gibi bir kartta, 2K çözünürlükte Cyberpunk 2077 oynadığını varsayalım. Ultra ayarlar + RTX Ultra ile oynayabilmen için DLSS'i performans veya ultra performans moduna almak gerekiyor. Bu sefer de görüntüdeki bozulma net hissediliyor. DLSS, kalite modunda epey iş gören bir teknoloji ama o kadar. İlerisi, AAA oyunlar için manasız. Bu oyunlar için görüntü kalitesi önemli çünkü. Birde 2-3 yıl sonra çıkan oyunlarda VRAM darboğazına girerse kart, senin için RTX'in hiçbir önemi kalmayacak. DLSS'i performans moduna da çeksen 6800XT'nin performansını yakalayamayabilirsin. Oyuna bağlı 3080 Ti performansı veren bir kart 6800XT.
Doğru diyorsunuz aslında. Biraz daha AMD ekran kartı serisini araştıracağım. Belki Red Army oluruz. :D

6800XT bakmaya girdim fakat linkte ki şeyle karşılaştım. Sanırım bir hata var.

Bu arada 3070, 3070 Ti dan daha pahalı gözüküyor. :)

Doğru diyorsunuz aslında. Biraz daha AMD ekran kartı serisini araştıracağım. Belki Red Army oluruz. :D

6800XT bakmaya girdim fakat linkte ki şeyle karşılaştım. Sanırım bir hata var.

Bu arada 3070, 3070 Ti dan daha pahalı gözüküyor. :)

Linkte hata yok, 6900XT'nin bu modeli İtopya'da ara ara indirime giriyor. Ekran kartı fiyatlarının inmesiyle indirimin miktarı da artıyor. Birkaç hafta önce 19.999 TL'ye iniyordu, şimdi 1000 TL daha inmişler.

Hocam YoTube'da karşılaştırmalı testlerde normalde kağıt üzerinde 6900 XT 3080'e göre çok daha iyi ama oyunların çoğunda 3080 daha stabil ve daha fazla FPS veriyor. 6900 XT'nin 3070 TI'ın altında FPS verdiği anlar dahi oluyor. Keza FPS dalgalanmaları için de aynısını kısmen söyleyebilirim. Tamam evet kas gücü önemli ama yazılım, o markanın oyunlarla arasındaki uyum yani optimizasyon çoğu zaman kas gücünden daha önemli. Amaç render yapmak olsa 6800 XT'de alabilir ama oyunlarda gözle görülür bir fark var. Driver konusuna girmiyorum bile İsteyen istediğini kadar söylesin driver ile ilgili problem yaşayanların çoğu AMD ekran kartı ve 6000 Serisi ile de sorun yaşayanların oranı az değil.

Hocam YoTube'da karşılaştırmalı testlerde normalde kağıt üzerinde 6900 XT 3080'e göre çok daha iyi ama oyunların çoğunda 3080 daha stabil ve daha fazla FPS veriyor. 6900 XT'nin 3070 TI'ın altında FPS verdiği anlar dahi oluyor. Keza FPS dalgalanmaları için de aynısını kısmen söyleyebilirim. Tamam evet kas gücü önemli ama yazılım, o markanın oyunlarla arasındaki uyum yani optimizasyon çoğu zaman kas gücünden daha önemli. Amaç render yapmak olsa 6800 XT'de alabilir ama oyunlarda gözle görülür bir fark var. Driver konusuna girmiyorum bile İsteyen istediğini kadar söylesin driver ile ilgili problem yaşayanların çoğu AMD ekran kartı ve 6000 Serisi ile de sorun yaşayanların oranı az değil.

İkinci el olarak satarken de 3000 serisi RTX kartı 6000 serisi RX karta göre çok daha az değer kaybı ile çok çok daha kolay satabilmek de mümkün. Bu konu atlanmayacak derecede önemli.

Ben bu zamana kadar hiç AMD ekran kartı kullanmadım. NVIDIA'da da zaman zaman PC'yi kıran hatalar oluyor, kimse ses çıkarmıyor. Ben zamanında 1050 Ti kullanırken 3 hafta Windows sürümünü güncelleyememiştim, güncel Windows sürümüyle NVIDIA sürücüsü çakıştığı için. Keza 2060'da da ara ara sorun yaşadığım olmuştu. Bu tarz sorunlar her zaman ara ara olur, birkaç güncelleme sonra düzeltilir. Önemli olan kronik olmaması. RX 5000 serisi ilk çıktığında bu sorunlar kronikti, çözülmeleri 7-8 ayı buldu. RX 6000 serisinde böyle kronik sorunlar yok. FPS kısmı oyunun optimizasyonu ile önemli evet, ancak her oyun NVIDIA ile uyumlu değil neticede. Tamam NVIDIA'nın uyumlu olduğu oyun sayısı fazla, AMD tarafında bazen spike yiyebiliyorsunuz ama bunlar kartın gücü ve fiyatı baz alındığında katlanılabilecek şeyler. Yani zaten neredeyse RTX 3090 gücündeki kartı RTX 3070 Ti fiyatına, RTX 3080 - 3080 Ti gücündeki kartı RTX 3070 fiyatına alabiliyorsunuz. Bırakın da ikinci elde satarken NVIDIA'ya göre 3-5 daha fazla değer kaybetsin diyeceğim ama AMD kartlarda da öyle bariz bir kayıplar yok. NVIDIA'nın ikinci el avantajı, telefonlarda Apple'ın sahip olduğu o baskın avantaja sahip değil.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı