3060 Ti overclock yapmak mantıklı mı?

334457

Hectopat
Arkadaşlar Palit ekran kartıma o.c yapmak için thundermaster uygulamasını indirdim. Kendi o.c ayarlarını bulması için scan yapmaya başladım. 1. yi yaptıktan sonra 2. çok uzun sürdüğü için resete tıklayıp Save dedikten sonra programı kaldırdım. Sizce O.C yapmak mantıklı mı?

Yapacağın maksimum OC 200mhz olur onun da sana getirisi çok çok az olacağı için gerek yok bence. UV yapmak çok daha mantıklı, en aşağı 7-8 derece sıcaklık düşüşü oluyor. Şahsen kullandığım 3060 Twin X2 de 10 derece sıcaklık düşüşü oldu.

Aşırıya kaçmadığın sürece mantıklı tabii ki. Sıcaklıkların nispeten çok yüksek olmaması hem kartınızın ömrünü uzatır hem de fan sesinin az gelmesini sağlar.
O yüzden sıcaklık olayına dikkat ederek yapabilirsiniz.

Arkadaşlar Palit ekran kartıma o.c yapmak için thundermaster uygulamasını indirdim. Kendi o.c ayarlarını bulması için scan yapmaya başladım. 1. yi yaptıktan sonra 2. çok uzun sürdüğü için resete tıklayıp Save dedikten sonra programı kaldırdım. Sizce O.C yapmak mantıklı mı?
Neden olmasın? Hem kartınızın kalitesini görmüş olursunuz 👍

Şu anlık yapmadım bakalım. Belki ileride yaparım. Discordda birkaç kişi de O.C yapma stok hali yeter vs. diyor. Onun için scani iptal ettim zaten. Kafam karıştı.
2015 yılında GTX980 aldım. Aldığımdan bu güne O.C'siz girmediğim oyun olmadı. Kart yük altında 74c üzerine çıkmıyor şuan bile. Bir gün ne crash, ne thermal throttle yedim. Voltaj verip degrade etmezsen hiç bir şey olmaz. Ağzı olan konuşuyor işte 😑

2015 yılında GTX980 aldım. Aldığımdan bu güne O.C'siz girmediğim oyun olmadı. Kart yük altında 74c üzerine çıkmıyor şuan bile. Bir gün ne crash, ne thermal throttle yedim. Voltaj verip degrade etmezsen hiç bir şey olmaz. Ağzı olan konuşuyor işte 😑
Haklısınız. Daha önce böyle bir işlem yapmadığım için iyice araştırma yapıp yapmak istiyorum. Hurra dalmak istemiyorum zaten daha önce desktop ekran kartı kullanmadım.

Şu anlık yapmadım bakalım. Belki ileride yaparım. Discordda birkaç kişi de O.C yapma stok hali yeter vs. diyor. Onun için scani iptal ettim zaten. Kafam karıştı.
GPU da 2 türlü OC var.

1. Kartın stok voltajıyla silikon kalitesine bağlı gittiği yere kadar OC yapmak, bu en güvenli yöntemdir hiç bir şekilde karta zarar vermezsin.

2. Voltaj artırarak OC yapmak, bu seçenek ne yaptığını bilen tecrübeli kullanıcılar için fazla risk içermezken bilinçsiz kullanıcılar kartı eline alabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı