3060 Ti sistem yüke binince kapanıyor

emrck1

Femtopat
Daha fazla  
Ekran kartı
MSI 3060 Tİ
Anakart
MSI A520M-A Pro
İşlemci
Ryzen 5 5600
Yaklaşık 5 aydır bu sorun ile boğuşuyorum. PC yüksek grafikli oyunlarda kendini 15-20. Dk da kapatıyor. Kapanınca Power düğmesinden de açılmıyor arkadan aç kapat yapmak zorunda kalıyorum kasayı. Anakart değişip farklı bir anakart taktım yine aynı sorunu yaptı. İşlemci değiştim yine sorun devam etti. Ekran kartını MSI yetkili servisine gönderdim “günlerce CoD, RDR gibi yüksek grafikli oyunlar oynadık bir sıkıntı çıkarmadı” dediler. 550W PSU'yu artırıp 700W PSU taktım yine aynı sorun devam etti. Ekran kartımı farklı bir sisteme taktım ama sorun çıkmadı farklı sistemde. Monitördendir diye farklı bir monitör ile denedim yine yaptı. Akım korumalı priz taktım yine yaptı. ( Prizde topraklama yok bu arada ) Anlayacağınız denemediğim seçenek kalmadı. Sistemi satın aldığım Gaming Gen'e gönderdim biz 3-4 saat oynadık sorun çıkmadı dediler. Kafayı yiyeceğim artık bir önerisi olan var mı yapmadığım şey kalmadı ama sorunu bir türlü bulamıyorum. P

Yükte İŞLEMCİ ISISI 66 — Ekran kartı ısısı: 70

Ekran kartı: 3060 Ti
İşlemci: AMD Ryzen 5 5600
Anakart: MSI A520M-A Pro
PSU: Corsair 700W

Son düzenleme:
Ekran kartını farklı sistemde deneyince sorun olmadığını belirtmişsiniz.
Farklı sistem olarak ailenizden birisinin mi arkadaşınızın sistemi mi?
Evinizde bulunan elektrik sigorta hattında topraklama olmadığı için bu kadar eziyet çektiriyor sistem size.
arkadaşımın sisteminde denedim, aynı elektrik hattına bağlı değiliz, bize uzak farklı bir evde yani. Denemediğim yöntem kalmado gerçekten tüm deneme yanılmaları yaptım eve elektrikçi çağırmadığım kaldı sadece

Arkadaşımın sisteminde denedim, aynı elektrik hattına bağlı değiliz, bize uzak farklı bir evde yani. Denemediğim yöntem kalmado gerçekten tüm deneme yanılmaları yaptım eve elektrikçi çağırmadığım kaldı sadece

Elektrik sigorta hattını gelip baştan sona incelesinler.
Yaşadığınız apartmandan kaynaklı bir durum gibi görünüyor.
Çok can sıkıcı ayrıca onca emekle birikim yaptınız sistem topladınız daha sonrası kabus oldu.
Oyun keyfinizin yarıda kalması çok kötü bir durum.
Yerinizde olsam nasıl sabrederdim bilmiyorum.

Elektrik sigorta hattını gelip baştan sona incelesinler.
Yaşadığınız apartmandan kaynaklı bir durum gibi görünüyor.
Çok can sıkıcı ayrıca onca emekle birikim yaptınız sistem topladınız daha sonrası kabus oldu.
Oyun keyfinizin yarıda kalması çok kötü bir durum.
Yerinizde olsam nasıl sabrederdim bilmiyorum.
Çok iyi özetlemişsiniz gerçekten, 25 yaşındayım ve ilk defa pc sahibi oldum elime güzel bir miktar para geçince ama sorunu çözmek için 5 aydır elimde kocaman kasa ile gitmediğim servis, gitmediğim bilgisayarcı kalmadı. Soğudum gerçekten bi anlık sinirle ne var ne yok parçalayacağım kasayı o derece nefret ettim. Hayır sorunu çözebilen de yok işin garibi.

Çok iyi özetlemişsiniz gerçekten, 25 yaşındayım ve ilk defa pc sahibi oldum elime güzel bir miktar para geçince ama sorunu çözmek için 5 aydır elimde kocaman kasa ile gitmediğim servis, gitmediğim bilgisayarcı kalmadı. Soğudum gerçekten bi anlık sinirle ne var ne yok parçalayacağım kasayı o derece nefret ettim. Hayır sorunu çözebilen de yok işin garibi.
Hocam şimdi düşündüm de PSU yerine UPS kullanmayı düşündünüz mü, elektrik kaynaklı kesilme, dalgalanma vs. olursa işinize yarayabilir.

Çok iyi özetlemişsiniz gerçekten, 25 yaşındayım ve ilk defa PC sahibi oldum elime güzel bir miktar para geçince ama sorunu çözmek için 5 aydır elimde kocaman kasa ile gitmediğim servis, gitmediğim bilgisayarcı kalmadı. Soğudum gerçekten bir anlık sinirle ne var ne yok parçalayacağım kasayı o derece nefret ettim. Hayır sorunu çözebilen de yok işin garibi.

Öfkeyle bu şekilde parçalamak doğru olmaz.
Ailenizden birisi varsa sizinle aynı şehirde olan abiniz ablanız sistemi oların evinde denemeniz de fayda var derim.

Hocam şimdi düşündüm de PSU yerine UPS kullanmayı düşündünüz mü, elektrik kaynaklı kesilme, dalgalanma vs. olursa işinize yarayabilir.
ups’yi hemen hemen aynı sorunu yaşayıp artık yılıp da sistemi satan bir kişi önermişti fakat denemedim. Elektrikçi çağırdıktan sonra onu da deneyeceğim.. deneye deneye bir hal olduk zaten:)

Öfkeyle bu şekilde parçalamak doğru olmaz.
Ailenizden birisi varsa sizinle aynı şehirde olan abiniz ablanız sistemi oların evinde denemeniz de fayda var derim.
Bir arkadaşım var farklı elektrik hattına bağlı olan. Yarın onun evinde deneyeceğim. Eğer sorun yapmazsa elektrik sorunundan başka bir şey olamaz herhalde.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı