3060 Ti sisteme 4 senelik Zalman ZM600 LX takılır mı?

Doctor Huhuha

Hectopat
Arkadaşlar, eski kasamdan kalma Zalman ZM600 LX bir güç kaynağım mevcut. Bunu yeni kasamda kullanmak istiyorum. 3060 Ti ve R5 5600X mevcut elimde güç kaynağı +12 kanalından 540W veriyor +80 bir güç kaynağı. Bu bileşeni nasıl test edebilirim? Sistemimi tehlikeye atar mı 4-5 senedir bir arızası olmadı sadece ekran kartı arıza yaptı o da beni sürekli bir yerlere götürmemden kaynaklıydı. Bilen arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum.

Yeterli ama pek iyi bir model değil, bütçeniz varsa değiştirmek iyi olur. Bütçeniz şimdilik yoksa kullanabilirsiniz bence.
Yeterli hocam farkındayım ama bu ne kadar riskli bir iş ekipmanlarıma zarar verme ihtimali nedir ileride değiştireceğim zaten ama şuan saçma sapan 600W Gold PSU'lar çok pahalı. Bu GÜÇ kaynağının testini yapabilir miyim? Herhangi bir arızada sistemi gömer miyim?

Son düzenleme:
Merak ettiğim şey PSU arızalarında PSU harici ekipmanlara ne derecede zarar vermesi bozulduğu gibi değiştireceğim zaten ama işimi görüyorken kullanmak istiyorum birkaç yerde mavi ekran, çökme felan denmiş? Siz sanırım aynı PSU'nun 700 W olanını kullanıyorsunuz tecrübeleriniz neler? @blackeagle03

Yeterli hocam farkındayım ama bu ne kadar riskli bir iş ekipmanlarıma zarar verme ihtimali nedir ileride değiştireceğim zaten ama şuan saçma sapan 600W Gold PSU'lar çok pahalı. Bu GÜÇ kaynağının testini yapabilir miyim? Herhangi bir arızada sistemi gömer miyim?
Düşük bir ihtimal ama işi güvenceye almakta fayda var. Aslında 550W Gigamax/Wattgiga bile yeter, tabii alabiliyorsan.

Edit: Test yapmak istiyorsan OCCT ile yapabilirsin bu arada.

Düşük bir ihtimal ama işi güvenceye almakta fayda var. Aslında 550W Gigamax/Wattgiga bile yeter, tabii alabiliyorsan.
Dediğim gibi bütçem var ama önce bir monitör almak istediğimden dolayı kasa ve PSU'yu sonra almak istiyorum :( Bir de PSU'nun durumu gerçekten iyi kıyamıyorum ya satcam ya kullanacağım bu arada program için çok sağolun.

Edit: Kaliteli PSU'lar kullanmak uzun vadede elektrik faturanıza da olumlu yönde yansıyacaktır.

Son düzenleme:
Ben şu an mevcut sistemimde hala kullanıyorum. Hiç bir sorun yaşamadım şu ana kadar. Sizin yeni sisteminiz için yeterli midir, bir soruna yol açar mı bir fikrim yok. Zalman iyi ve güvenilir bir markadır. Yakın zamanda değiştirmek koşulu ile, testte de bir aksilik çıkmazsa kullanılabilir diye düşünüyorum. Ama o sistem için, daha güncel ve sertifikalı bir ürüne geçmenizi tavsiye ederim. Paradan kaçılmaması gereken en önemli bileşen sonuçta PSU.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı