3060 Ti ve i7 11700F darboğaz yapıyor

Rodrigez

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, sistemimi yakın zamanda almıştım fakat böyle bir performans vereceğini bilseydim almazdım. Ekran kartım RTX 3060 Ti, işlemcim ise i7 11700F. Valorant'ta ekran kartı kullanımı %40, işlemci kullanımı ise %50. bir darboğaz olduğunu düşünüyorum, bu durumu nasıl önleyebilirim?

Son düzenleme:
Merhaba, sistemimi yakın zamanda almıştım fakat böyle bir performans vereceğini bilseydim almazdım. Ekran kartım RTX 3060 Ti, işlemcim ise i7 11700F. Valorant'ta ekran kartı kullanımı %40, işlemci kullanımı ise %50. bir darboğaz olduğunu düşünüyorum, bu durumu nasıl önleyebilirim?

Oyunun ayarlarını yükseltiniz.

O oyunda doğal bir sonuç. Sorun sisteminizde değil. Aldığınız FPS monitörünüzün yenileme hızının üstündeyse buna darboğaz da diyemeyiz.

Hocam NVIDIA Denetim Masası'ndan DSR ayarını açıp, bütün çözünürlüklere izin verip kaydedin ve çıkın. Masaüstü çözünürlüğünüzü gelen seçeneklerden 2K-4K ve 1080P-2K-4K arasındaki değerleri seçerek deneyin. Bu sayede yük işlemciden ekran kartına binmeye başlıyor.

Gayet normal, Valorant tarzı Online oyunlar işlemciye abanır GPU işi pek olmadığı için kullanım düşük olur yapabileceğiniz bir şey yok.

Benim sistemimden daha kötü sistemler görüyorum fakat performansı daha iyi Max FPS 400 alıyorlar fakat ben 200 250 arası alıyorum.

O oyunda doğal bir sonuç. Sorun sisteminizde değil. Aldığınız FPS monitörünüzün yenileme hızının üstündeyse buna darboğaz da diyemeyiz.

Hocam monitör 144 Hz benim anlamadığım şey o kadar PC inceledim benimkinden kötü hepsi FPS açısından daha iyi benimkisinden.

Benim sistemimden daha kötü sistemler görüyorum fakat performansı daha iyi Max FPS 400 alıyorlar fakat ben 200 250 arası alıyorum.

Hocam monitör 144 Hz benim anlamadığım şey o kadar PC inceledim benimkinden kötü hepsi FPS açısından daha iyi benimkisinden.

O zaman oyun içi değerleri paylaşırsanız inceleyebiliriz ayrıca karşılaştırma yaparken karşı tarafın kaç MHz bellek kullandığı da önemli bir unsur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı