3060'ın 6600 XT'den daha stabil FPS vermesi

Bahsettiğim olay hariç drop olmadığını belirttim dikkatli okursan. PUBG'de de ahım şahım bir drop sorunu yok zaten. Ama 3060'a göre oyun daha az akışkan ve ortalama FPS çok daha az.
Konuyla biraz alakalı olarak i3 12100 işlemcim var ve diğer tüm bileşenleri topladım sadece ekran kartı kaldı 6600xt Nitro+ modelini almayı düşünüyorum,sorum şu i3 12100 6600xt'yi besleyebilirmi ?

R5 3600 le RX 6600XT kullanıyorum. Kart gerçekten başarılı. Ama PUBG gibi birçok oyunda FPS düşmesi yaşatıyor parasını haketmiyor. RTX 3060 Ti ile PUBG oynadım bir ara benim oyuna nazaran tabiri caizse yağ gibiydi. Zaten global düzeyde NVIDIA kartların daha çok satılmasının nedeni bu bence de rekabet oyunları için NVIDIA. Bizim gibi ucuz performans arayanlara ise AMD.

R5 3600 le RX 6600XT kullanıyorum. Kart gerçekten başarılı. Ama PUBG gibi birçok oyunda FPS düşmesi yaşatıyor parasını haketmiyor. RTX 3060 Ti ile PUBG oynadım bir ara benim oyuna nazaran tabiri caizse yağ gibiydi. Zaten global düzeyde NVIDIA kartların daha çok satılmasının nedeni bu bence de rekabet oyunları için NVIDIA. Bizim gibi ucuz performans arayanlara ise AMD.
Parasını haketmiyor demek pek doğru değil ama hala stabilite anlamında sıkıntılar yaratabiliyor bazı oyunlarda. O sorunun kaynağını PCI-e 3.0'a bağlayanlar da var ancak ben diğer RX 480, Vega 64 kartlarımda da NVIDIA kadar stabil deneyim yakalayamamıştım.

PUBG zaten optimizasyon özürlü bir oyun üstüne AMD ile oynasam kafayı yerim diye AMD kart alamıyorum şu sıralar rekabetçi grafik ayarlarıyla 80-90 FPS alıyordum GTX 970 ile yeni sattım şimdi birkaç ayarı Ultra yaparak oynamak için 2060 alacağım PUBG değil de başka bir oyun oynuyor olsaydım RX 6600 alırdım kesinlikle.

Yabancı sitelerde bir ayar keşfettim felaket işe yaradı :) ULPS diye bir ayar var Regedit'te ekran kartının crosfire ve güç bağlantısı ile alakalı onu kapattım anlık dropları azalttı.

Şu ana kadar AMD ekran kartıda kullandım NVIDIA ekran kartıda ikisinde de herhangi bir problem yaşamadım AMD biraz daha ısınıyordu sadece ama fiyat performans olarak hep uygundur NVIDIA kartlarda rakibine göre uygun olsa da alınsa az bütçeli sistemlerde.

Yazılım veya yenilik tarafından bakınca AMD öndedir veya AMD ile Nvidia eşittir diyen adam ile zaten sistem konuşması yapılmaması lazım. AMD'nin tek başarılı yönü fiyatlarının daha uygun olması. Nvidia DLSS çıkarmasa idi AMD tarafından 100 sene beklesek FSR göremezdik. Ben bunu Android ve IOS rekabetine benzetiyorum. Yenilikler genel de hem Apple tarafından gelir, android tarafı da buna ayak uydurur. Bundan sonra çıkacak android telefonların yüzde doksanında dynamic island benzeri özellik olacağına kefil olabilirim 😅 Halihazırda 6700XT kullanıyorum ve sağolsun beni yarı yolda bırakmıyor. Ama şu da var, gönlümden her zaman geçen 3070'di. Bunu satabilirsem 3070 alacağım 😊

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı