3060Ti sistem Cyberpunk 2077'de screen tearing yapıyor

İşletim sistemi
Windows 11

Gksuuu

Hectopat
RAM
4x8 3200MHz DDR4
Ekran kartı
TUF 3060Ti GDDR6X
Anakart
Asus ROG Strix B550F
İşlemci
Ryzen 5 5600
Merhaba, yaşadığım sorunu çözemediğim için buraya yazmak istedim, Cyberpunk'a resmi olarak FSR3.1 ve AMD Frame Gen gelmesi ile birlikte oyunu indirdim.
DLSS ve XeSS kullanırken ortaya çıkmayan ama FSR3 ve Frame Gen açınca ortaya çıkan screen tearing sorunu var. FSR3 ve Frame Gen kullanmak isteme sebebim de en yüksek FPS'yi FSR açıkken alıyor olmam. Bunun hakkında yardım edebilir misiniz?

Son düzenleme:
FSR3.1 yok bu arada, sadece FSR3 geldi.

1726351148607.png

Neyse, FSR'ın kullandığı Frame Gen, direkt FPS değeri neyse X2 yapmak. Direkt düz matematik başka bir halta yaradığını görmedim, (FPS'i sabit bir değere kitleyerek görebilirsiniz) işe yarıyor tabii arada ama 3.1 gibi düzeltilmiş sürüm gerekli.

Ekran kartı belleğini kontrol et. Eğer bellek taşmış ise FSR tabii ki de sorunlu çalışacaktır. 8 GB bir belleğin var path tracing açmışsan kesinlikle taşacaktır ve bu netice ile FSR kendisi için VRAM de boş alan bulamayıp kareleri RAM'e indirecek RAM'in gecikmesi vs. sorunları da yırtılmalara sebep olur.

FSR3.1 yok bu arada, sadece FSR3 geldi.

Eki Görüntüle 2310720

Neyse, FSR'ın kullandığı Frame Gen, direkt FPS değeri neyse X2 yapmak. Direkt düz matematik başka bir halta yaradığını görmedim, (FPS'i sabit bir değere kitleyerek görebilirsiniz) işe yarıyor tabii arada ama 3.1 gibi düzeltilmiş sürüm gerekli.
Pardon 3.1 değil 3 gelmiş düzelttim.

Ekran kartı belleğini kontrol et. Eğer bellek taşmış ise FSR tabii ki de sorunlu çalışacaktır. 8 GB bir belleğin var path tracing açmışsan kesinlikle taşacaktır ve bu netice ile FSR kendisi için VRAM de boş alan bulamayıp kareleri RAM'e indirecek RAM'in gecikmesi vs. sorunları da yırtılmalara sebep olur.
Ray Tracing kapalı deneme rağmen sonuç öyle 7.5gb vram yiyor halen 500mb gibi bir pay var.

Nasıl yani FPS aslında 2 katında çıkmıyor mu?

Dene gör :D
3D yüzde kullanımı gram etkilenmedi bende. Sadece FPS sayacı iki katına arttı ama hissiyat birebir aynı.

3.1'de gayet güzel çoğu problemi hallettiler ama ona lafım yokta, 3 kötü.

Hocam bende RTX 4060 var AMD'nin Frame Gen teknolojisi kendi ekran kartı denetim panelinden açılmıyor mu?
fsr frame gen yazılımsal bir şey oyunda varsa vardır, nvidia gibi donanımsal değil...?

Bu zaten AI ile falan pikselleri doldurarak aynı kullanıma daha çok FPS vermeye yaramıyor mu bilmediğimden soruyorum.

Donanım olunca daha iyi oluyor işte, asıl bomba orada. Biri yazılımla bir iki şeyler yapıyor, biri donanımla içinden geçecek seviyede
:)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı