3070 Ti vs 4060 Ti sistem

Şimdi konuya 2 yerden bakmak lazım. Kas gücü istiyorsan 3070 Ti al. Eğer teknoloji istiyorsan 4060 Ti al. Ben teknolojiden kaynaklı 4060 Ti tercih ederdim. Bir de 3070 Ti CPU'su güçlü bir kart sıkıntı yaşayabilirsin ileride.

3070 Ti zaten ölü doğmuş bir kart. 3070 üstüne ekleme bile yapılmadı. Güç tüketimi gereksiz arttı. Hiçbir şekilde tercih edilmez. Yani bir seçenek değil.

Konuya şöyle bakalım 4070'le 4070 Ti arasında dağlar kadar fark var ama 3070 ile 3070 Ti arasında neredeyse fark yok. Konuya dönecek olursak 4060 Ti her türlü daha iyi.

Peki 4060 ti lı sisteme ne gibi özelleştirme yapabilirim ? anakart vs yükseltmem gerekir mi ileride belki daha iyi işlemci vs takmak için ? kasa güç kaynağı gibi arttırmalar gerekir mi ?

1080p için kullanacaksan 1 2 sene daha gider sonrasını bekleme.
Nasıl bir, iki sene daha gider? 2060'ımla hâlâ devam ediyorum ben. Ve 1080p'de devam edebilirim istersem daha da. Bir GPU full grafiklerde her oyunu açamadığı zaman işi bitmiş olmuyor. Grafik kıssa rahat bir, iki seneyi aşar. DLSS ile daha da uzar ömrü.

Tek eksisi VRAM olabilir kısa ömürlü olması için. O da yukarıda bahsettiğim uygulamalarla tolere edilebilir.

4060, 4060 Ti kadar uzun ömürlü asla olamaz. Onun dışında çok beklentiye girmezseniz kısa bir ömrü yok.

4060 Ti'ye o kadar para gömene kadar gider 4090 alırım. 8 GB VRAM çilesinden kurtulurum. 8 GB VRAM kullanan birisi bence gidip bir kez daha 8 GB VRAM ekran kartı almamalı.

Peki 4060 Ti'lı sisteme ne gibi özelleştirme yapabilirim? Anakart vs yükseltmem gerekir mi ileride belki daha iyi işlemci vs takmak için? Kasa güç kaynağı gibi arttırmalar gerekir mi?

Anakartı B550M Aorus Elite yap.

4060 Ti'ye o kadar para gömene kadar gider 4090 alırım. 8 GB VRAM çilesinden kurtulurum. 8 GB VRAM kullanan birisi bence gidip bir kez daha 8 GB VRAM ekran kartı almamalı.

Dalga geçiyorsunuz herhalde.
1000.mesajım bir hayırlı olsun alırım

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı