3070 vs 4060 Ti 16 GB

Var diye kullanıyor ihtiyacı olduğundan dolayı değil. Fark ettiniz mi bilmiyorum benim attığım videoda 5 GB VRAM kullanıyor ve 100 FPS alıyor sizinki 11 kullanıyor gösteriyor ama yine 100 FPS alıyorsunuz. Çünkü bütün VRAM'ı kullanmıyor aslında "ayırıyor".
Senin video'da Texture Quality'i High (1GB) seçilmiş, ben High (8GB)'da oynuyorum.
Texture Filter Quality High (ANISO x2) seçilmiş, ben High (ANISO x16)'da oynuyorum.
Mesh Quality High seçilmiş, ben Max seçmişim.
Image Quality 1 seçilmiş, ben 2'ye yükseltmişim.

Aynı ayarlarda oynamıyoruz malesef.

@OneLee 7500F dediğin işlemci 5800X3D ile denk. Ayrıca çok daha ileriye dönük, RAM'ler çok daha hızlı. PCIe yuvaları Gen 4, senin attığın sistemde Gen 3. Üstelik B450M-K II yani hurda yığını. SSD de çöp attığın sistemde.

Senin video'da Texture Quality'i High (1GB) seçilmiş, ben High (8GB)'da oynuyorum.
Texture Filter Quality High (ANISO x2) seçilmiş, ben High (ANISO x16)'da oynuyorum.
Mesh Quality High seçilmiş, ben Max seçmişim.
Image Quality 1 seçilmiş, ben 2'ye yükseltmişim.

Aynı ayarlarda oynamıyoruz malesef.
Ee? 8 GB VRAM'e yetersiz diyemezsin yine buna dayanarak.

@OneLee 7500F dediğin işlemci 5800X3D ile denk. Ayrıca çok daha ileriye dönük, RAM'ler çok daha hızlı. PCIe yuvaları Gen 4, senin attığın sistemde Gen 3. Üstelik B450M-K II yani hurda yığını. SSD de çöp attığın sistemde.

Fazla uzatmak istemedim ama üşenmedim gittim 2K ve 4K VRAM tüketimlerine baktım yine de arkadaşın kullanıldığını iddia ettiği VRAM miktarlarını göremedim.

Ben sistem falan atmadım kral.

Fiyatına bağlı. RAW performans da 4060 Ti 3070 ile yakın değerler veriyor. DLSS FG cart curt işin içine girince 4060 Ti öne çıkar

Ayrıca ikisinin arasında ki güç tüketimi neredeyse yarı yarıya.

Ayrıca ikisinin arasında ki güç tüketimi neredeyse yarı yarıya.
İki kartı da 650w dan aşağı kullanılmaması taraftarıyım PSU geleceğe yatırım kafasındayım besleyemeyeceğinden falan değil. 4070 altında kalan kartlar için de TDP yi pek umursamıyorum.
PSU su az olanları daha çok bağlıyor bence.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı