3070 vs RX 6700 XT

Ben olsam RTX 3070 alırdım çok daha rahat satarsın hızlı yükseltirsin evet VRAM düşük kabul ediyorum fakat RX 6XXX serisinde sorun yok denilmesi doğru bir yaklaşım değil. En basiti VRAM saat hızı 144 Hz veya daha yüksek çözünürlüklerde Son'a dayanıyor boştaki güç tüketimi 40-50W çıkabiliyor. Donanım hızlandırma sorunu da baş gösterebilir bu tarz baş ağrıtıcı şeylere hiç girişmeni tavsiye etmem. Fiyat çok çok uygun olmadığı sürece bence AMD alınmaz.

Arkadaş GTA6 için de düşünüyormuş 8 GB VRAM GTA6 için az kalabilir.
hocam onu sadece örnek olarak vermiştim yani bağımlısı olmayacağım tabii. Orta ayarlar da bile oynasam benim için yeter zaten aşırı derece de hikayeli oyun oynayan birisi değilim sevmem de. Online oynarım tercihim bu yönde yani.

Ben olsam RTX 3070 alırdım çok daha rahat satarsın hızlı yükseltirsin evet VRAM düşük kabul ediyorum fakat RX 6XXX serisinde sorun yok denilmesi doğru bir yaklaşım değil. En basiti VRAM saat hızı 144 Hz veya daha yüksek çözünürlüklerde Son'a dayanıyor boştaki güç tüketimi 40-50W çıkabiliyor. Donanım hızlandırma sorunu da baş gösterebilir bu tarz baş ağrıtıcı şeylere hiç girişmeni tavsiye etmem. Fiyat çok çok uygun olmadığı sürece bence AMD alınmaz.

Sorun yok değil ona katılıyorum ama epey azaldığı da bir gerçek. Ayrıca 165 Hz kullanıyorum ve dediğiniz güç tüketiminin yüksek olması ve VRAM frekansının sona dayandığını görmedim. Donanım hızlandırmadan kasıtın ne anlamadım. Bir sürü şey kullanıyor bu ekran kartını.

Elektronik şans işi. Her şeyde sorun olabilir. Ama AMD ekran kartı alarak bile bile şansını zorlamış oluyorsun.

Evet biraz öyle oluyor ama çok tırsak olmaya da gerek yok. AMD kullanan kullanıyor, tamamen beklenti meselesi.

Sorun yok değil ona katılıyorum ama epey azaldığı da bir gerçek Ayrıca 165 Hz kullanıyorum ve dediğiniz güç tüketiminin yüksek olması ve VRAM frekansının sona dayandığını görmedim Donanım hızlandırmadan kasıtın ne anlamadım Bir sürü şey kullanıyor bu ekran kartını

Donanım hızlandırma sorunu için internette MPO diye arattırırsan genel olarak niye olduğunu veya ne olduğunu anlayabilirsin ama yine de örnek vermem gerekirse;

Discord veya Chrome kullanırken titreme veya takılma sorunları (özellikle 60 FPS üstü videolarda)

Genel olarak donanım hızlandırma ile çalışan tüm uygulama ve oyunlarda aniden gelen siyah ekran veya mavi ekran sorunları vb.

Bu söylediklerim bütün AMD ekran kartlarında mevcut değil fakat neredeyse %75-80'ninde bu veya buna benzer sorunların olduğunu görebilirsin.

WattMan hatası kısmında ise tüm saçmalıkları geçtim AMD Adrenalin Edition hiçbir ayar değiştirmezsen bile ani elektrik kesintisinde AMD Adrenalin yazılımı ilk açılışta tüm ayarlar sıfırlandı mesajı alabilirsin. Bunu piyasadaki bütün ekran kartlarında yaşıyorsun.

Bazı ekran kartlarında PCI 4.0 ile ilgili sorunlar mevcut.

Discord veya Chrome kullanırken titreme veya takılma sorunları (özellikle 60 FPS üstü videolarda)

Evet bu doğru o yüzden genelde ihityacım olmadıkça kapalı kullanıyorum ama mavi ekran yemedim bunun yüzünden.

AMD Adrenalin Edition hiçbir ayar değiştirmezsen bile ani elektrik kesintisinde AMD Adrenalin yazılımı ilk açılışta tüm ayarlar sıfırlandı mesajı alabilirsin.

Hiç sorma ya, bayağı can sıkıcı bir durum cidden ama elektrik kesintisi neredeyse hiç yaşamıyorum. Kasten veya çok nadir durumlarda beklenmeyen yeniden başlatmalarda bu sıfırlama olayı oluyor ben de kaydettiğim ayarları tekrar içeri aktarıyorum. Bunu kapatmak için bir ayar koysalar keşke.

Evet bu doğru o yüzden kapalı kullanıyorum ama mavi ekran yemedim bunun yüzünden.

Hiç sorma ya, bayağı can sıkıcı bir durum cidden ama elektrik kesintisi neredeyse hiç yaşamıyorum. Kasten veya çok nadir durumlarda beklenmeyen yeniden başlatmalarda bu sıfırlama olayı oluyor ben de kaydettiğim ayarları tekrar içeri aktarıyorum. Bunu engellemek için bir ayar koysalar keşke.
Config sistemi mi var? Tek tıkla içeri aktarılabiliyor mu yani. Bide az önce ki arkadaşın anlattığı şeyi pek anlamadım neyi açınca oluşuyor o şeyler?

Bazı ekran kartlarında PCI 4.0 ile ilgili sorunlar mevcut.

Bu çok nadir galiba hiç duymadım.

Config sistemi mi var? Tek tıkla içeri aktarılabiliyor mu yani.

Evet var.

SS.png

Bide az önce ki arkadaşın anlattığı şeyi pek anlamadım neyi açınca oluşuyor o şeyler?

Bende bazen donma veya drop oluyor, titreme vs. olmadı.

Her türlü RTX 3070. AMD ile uğraşmaya değmez.

Hocam inan bana bazı konularda NVIDIA, AMD'den çok ama çok daha uğraştırıcı. Benim monitörüm VRR desteğine sahip. Sistemimde AMD Onboard bir GPU ve bir de RTX 3090 FE mevcut. Bir süre Onboard kullanmam gerekti sistemi ve monitörümün ekran yırtılma özelliği ile VRR özelliği Onboard ile tamamen otomatik olarak sorunsuz çalıştı fakat NVIDIA RTX 3090 FE'ye geçtikten sonra çok ciddi VRR ile kalibrasyon sorunu yaşamışlığımı hatırlıyorum(sisteme bilinmeyen fonksiyon adında kernel seviyesinde hatalar ile Windows'u kapatmaya zorluyor) ve manuel ayarlar ile açabiliyordum bu özellikleri. Bu bir örnekti. Evet NVIDIA sürücüleri daha başarılı daha düşük hata oranına sahip olabilir ancak NVIDIA da eğer uğraşman gerekirse AMD'den daha çok uğraşırsın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı