Çözüldü 3080 Ti İ9 11900K sistem ile Valorant'da düşük FPS alıyorum

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

CathedralDogs

Hectopat
RTX 3080 Ti, Intel Core i9 11900K da 350FPS'i zar zor görüyor. Normal mi bu? Masaüstü ve Windows 10 kullanıyorum.

RGB

Hayır hocam, ekran bile gelmiyor, klavyenin ışıkları falan da yanmıyor, fan biraz çalışıyor. Ondan sonra kapanıyor.

O zaman önce RAM'lerin yerini değiştirip açmayı deneyin. Olmazsa BIOS pilini çıkarıp biraz bekleyip geri takıp açmayı deneyin. BIOS pili anakart üzerinde kendini belli eder zaten. Şu an RAM'den kaynaklı bilgisayar açılmıyor diye düşünüyorum. RAM'lerin hızını değiştirmek için BIOS'a giremediğimizden BIOS'u sıfırlamak aynı zamanda RAM'leri sıfırlamak için BIOS pilini çıkaracaksınız.

RGB.

Hayır hocam, ekran bile gelmiyor, klavyenin ışıkları falan da yanmıyor, fan biraz çalışıyor. Ondan sonra kapanıyor.

Bilgisayarın fişini çekin ve açma tuşuna 3-4 saniye basılı tutun sonra fişe takın açılır.

Bu arada bu işlemleri yaparken güç kablosunu çıkarıp anakarta dokunmadan önce güç tuşuna 3-4 sn basılı tutun.

Bilgisayarın fişini çekin ve açma tuşuna 3-4 saniye basılı tutun sonra fişe takın açılır.
Yarın deneyeceğim hocam da statik elektriyi falan mı boşaltıyor bu?
BIOSu sıfırlamak riskli değil mi hocam biraz?

BIOS'u sıfırlamak riskli değil mi hocam biraz?

Hayır, önceden BIOS'ta yaptığınız çok önemli bir ayar var mıydı? Ve evet bahsettiğim ley statik elektriği boşaltmak için.

BIOS'u sıfırlamak riskli değil mi hocam biraz?

Evet statik elektriği alıyor. Arkadaşın dediği işlemde korkacak bir şey yok oradaki pili söküp takacaksın ve BIOS fabrika ayarlarına dönecek.

Hayır hocam, ben BIOS'da hiçbir ayar yapmadım.

O zaman sıfırlamak sizin için bir şey değiştirmez. Sıfırladıkran sonra parçalar birbirini tanımak isteyeceği için bilgisayar 2 kere reset atabilir. Bir de bu sıralar sınava hazırlandığım için gün içinde aktif olamıyorum, yarın gece yazabilirim yine muhtemelen. Dönüş olmazsa RAM'ler ile ilgili yeni bir konu açın veya bu konuyu öne çıkarın, forumdakiler size yardımcı olur.

Hayır hocam, ben BIOS'da hiçbir ayar yapmadım.

Çok teşekkürler hocam, umarım herhangi bir donanıma zarar gelmemiştir.

Zarar gelmemesi için bilgisayar kendini korumaya alıyor, muhtemelen o yüzden açılmıyor şu an.

Hocam selamlar, bilgisayarı açtım, hızlar tekrardan 2400mhze geldi. Tekrardan 4000e çekmeli miyim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…