3080 Ti için işlemci önerisi

Bunlar arasına 5950X de dahil ediyorum, oyun ve genel kullanım için sizce hangisi, bana en az darboğaz yaşatacak olanı almak istiyorum. Zamanla 4K monitör alacağım 4-5 ay sonra

Hiç gerek yok 5800x3D yeterli. Ben bilgisayarda yoğun iş yaptığım için 5900X aldım, ama oyun oynasam 5800x3D alırdım. 4K da çok daha önemsiz olacaktır. 3080 Full çalışacak zaten. Ama keşke 4070 Ti alsaydınız 4K ya geçecekseniz.

Bunlar arasına 5950X de dahil ediyorum, oyun ve genel kullanım için sizce hangisi, bana en az darboğaz yaşatacak olanı almak istiyorum.

Hiç gerek yok 5800x3D yeterli. Ben bilgisayarda yoğun iş yaptığım için 5900X aldım, ama oyun oynasam 5800x3D alırdım. 4K da çok daha önemsiz olacaktır. 3080 Full çalışacak zaten. Ama keşke 4070 Ti alsaydınız 4K ya geçecekseniz.

5800x3D satan mağaza bugün kapalı olduğı için 5900X alacağım bugün, bende aslında oyun dışında 3D tasarım programlarını çok kullanacağım o yüzden 9 serisi almaya karar verdim, 4070 Ti ile fiyat kıyaslayınca arada 1.5 kat fark vardı hocam o yüzden acele bir şekilde ucuza bulunca 3080 Ti aldım, aslında ikinci el 5950X buldum 400TL fark ile fakat kullanan arkadaş işlemcinin üstünü tıraşladığı için vazgeçtim😅

3000 serileri sıfır acayip pahalı, 4070 Ti 20k ya var etrafta. Tabii ki bütçe ama ben 3090 kullanıyorum 120 Hz için kastırdığı oluyor. DLSS'le rahat olur ama. 3D çalışacaksınız evet 5900 başarılı, yalnız hayvan ısınıyor. İyi bir kasa ve işlemci soğutmasına ihtiyacınız olacak. Hayrına 3D demek RAM demek, 4070 Ti bile yetersiz gelebilirdi. Ben VRAM için 3090a yöneldim mutluyum.

3000 serileri sıfır acayip pahalı, 4070 Ti 20k ya var etrafta. Tabii ki bütçe ama ben 3090 kullanıyorum 120 Hz için kastırdığı oluyor. DLSS'le rahat olur ama. 3D çalışacaksınız evet 5900 başarılı, yalnız hayvan ısınıyor. İyi bir kasa ve işlemci soğutmasına ihtiyacınız olacak. Hayrına 3D demek RAM demek, 4070 Ti bile yetersiz gelebilirdi. Ben VRAM için 3090a yöneldim mutluyum.

Kasam biraz kötü önü mesh değil Thermaltake view 200tg modeli, soğutucu olarak da şimdilik Cooler Master ML240 V2 ile idare edeceğim🤣,3090 ile 3080 Ti arasında sadece VRAM farkı var galiba araştırmama göre, RX 580-2060S sırasıyla güncellemiştim sistemimi, 3080 ile render alınca aradaki süre farkı beni benden aldı gerçektende😅ekran kartını değiştikten sonra kasamın içi çok sıvak olmaya başladı önü mesh değil diye bunufa fark ettim, bir de 4000 serisinde boyutlar çok büyüdü kasada dikey stant kullandığım için 290mm kadar kart takabiliyorum, 4000 serisi alsam büyük ihtimalle kasamada sığmazdı(dikey standsız 300MM)

Kasam biraz kötü önü mesh değil Thermaltake view 200tg modeli, soğutucu olarak da şimdilik Cooler Master ML240 V2 ile idare edeceğim🤣,3090 ile 3080 Ti arasında sadece VRAM farkı var galiba araştırmama göre, RX 580-2060S sırasıyla güncellemiştim sistemimi, 3080 ile render alınca aradaki süre farkı beni benden aldı gerçektende😅ekran kartını değiştikten sonra kasamın içi çok sıvak olmaya başladı önü mesh değil diye bunufa fark ettim.
Önü meş olmaması sıkıntı yaratabilir. Benimkinin önü camdı, söktüm bir de adam gibi fanlar taktım, 80 derecede durdurdum. Güzel bir macunda lazım.

Önü mesh olmaması sıkıntı yaratabilir. Benimkinin önü camdı, söktüm bir de adam gibi fanlar taktım, 80 derecede durdurdum. Güzel bir macunda lazım.

Benim kasamın önüde cam, eğer çok ısınma yapar ise bende önünü sökeceğim, ekran kartının yaydığı ısı RAM'lere çok yakın olduğu içim RAM'lerde çok ısınıyor bende, 5900X i şimdi teslim aldım😅bu arada overclock var mı sizin işlemcide? Veya undervolt denedimizmi ısı düşüsü için?

Bu arada internette ön bellek 64MB yazıyor ama kutuda 70MB hangisi doğru bunların?

Dosya Ekleri

• 0AF2E685-ADFC-4E14-856F-676133113334.jpeg
    0AF2E685-ADFC-4E14-856F-676133113334.jpeg
    105,2 KB · Görüntüleme: 27
Hayırlı olsun.

Ön camı sökün, ben sanayide yuvarlak delikli saç kestirttim, haftaya gelecek, mıknatıs takıp, yapıştıracağım.

AMD'nin kendi programından OC denedim, ama bilgisayar açılmadı filan, vazgeçtim. Havalandırma ile halledemeseydim, undervolt düşünüyordum ama performans düşürmeyi sevmiyorum. Ama ekran kartını NVIDIA ile otomatik OC yaptım 200 Hz arttı.

Ön hava alışı ve arka çıkış önemli. Sizde büyük ihtimalle negatif basınç var, hava çıkamıyor. Arka ve üste sağlam 2 egzoz fanı koyun, önü de açın.

Şu an cpu ve gpu 80 üstü görmüyor.

Hayırlı olsun.

Ön camı sökün, ben sanayide yuvarlak delikli saç kestirttim, haftaya gelecek, mıknatıs takıp, yapıştıracağım.

AMD'nin kendi programından OC denedim, ama bilgisayar açılmadı filan, vazgeçtim. Havalandırma ile halledemeseydim, undervolt düşünüyordum ama performans düşürmeyi sevmiyorum. Ama ekran kartını NVIDIA ile otomatik OC yaptım 200 Hz arttı.

Ön hava alışı ve arka çıkış önemli. Sizde büyük ihtimalle negatif basınç var, hava çıkamıyor. Arka ve üste sağlam 2 egzoz fanı koyun, önü de açın.

Şu an CPU ve GPU 80 üstü görmüyor.

Arkada 1 adet 120'lik fan, üstte 240'lık sıvı soğtucu, önde 3 adet 120'lik fan var bende, ön paneli sizin dediğiniz gibi benim de aklıma geldi lazer ile delik delik kestirmek, fakat benim kasama yeni cam yaptıramam çünkü fanlar dışarıdan montaj yapılıyor bende,(fanlar kasanın dışında duruyor yani)Corsair mesh kasalarından almak istiyordum ben aslında yaşadığım ülkede Corsair bulunmuyor maalesef hiç

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı