Ekran kartının pad ve macununu değişeceğim. Her şey elimde mevcut. İlk kez ekran kartı açacağım. Dikkat etmem gereken şeyler nelerdir? Nasıl yapmalıyım?
2. el aldım. 1.5 senelik kart. %65 fanda 83 derecelere çıkıyor. Bence zamanı geldi. Zaten kartın termal padleri kötü. Palit'ten termal pad ölçüleri için mail atmıştım. İce dragon termal pad kullanıcam. Mevcut termal padlerdan kat kat daha iyi.Pad değişimi tavsiye etmiyorum. Termal macun yenileme işlemi içinde belirli bir süre üzerinden geçmeli, ne kadar süredir kullanıyorsunuz kartı?
1.5 sene uzun bir süre olarak sayılabilir bence. Çünkü sıcaklıklar da hafiften kritik düzeylere gelmeye başladı.Uzun süre geçmediyse yapılması önerilmez, ama yapmak istiyorsanız da her çıkardığınız vidanın nereye gireceğini bilin.
Dikkatli ol.2. el aldım. 1.5 senelik kart. %65 fanda 83 derecelere çıkıyor. Bence zamanı geldi. Zaten kartın termal padleri kötü. Palit'ten termal pad ölçüleri için mail atmıştım. İce dragon termal pad kullanıcam. Mevcut termal padlerdan kat kat daha iyi.
Eki Görüntüle 1936898Eki Görüntüle 1936899
Kartın bozulma ihtimali var mı? Ondan korkuyorum. Dışardan baktığımızda basit duruyor ama korkuyorum.Dikkatli ol.
Valla böyle bakınca çok kolay duruyor. Şimdi elimde 3090 gibi bir kart olduğu için ve ilk kez ekran kartı açacağım için korkuyorum biraz.Üstte ki vidaları sökün, arada ki kabloları dikkatlice sökün, termal macun kurumuş olabileceğinden hafifçe oynatarak çıkartın, macunu peçete ile, çok kurumuşsa hafif kolonya ile silin. macunu nokta veya çarpı şeklinde sıkıp kapatın, padler içinde nazik bir şekilde söküp yerine yenileri takabilirsiniz.
Bilen bi arkadaşla yapacaktık fakat bugün aradım o kadar meşgul sanırım dönmedi hala. Bana da bir özgüven geldi. Yaparım dedim. Youtube'den izledim bayağı bir video. Üstte ekran kartının padlerinin ölçülerini attım. Bu konuda bilgili bir arkadaşım 1mm ve 2.25mm pad alırdı. Umarım pad kalınlığında bir sıkıntı olmaz.Var tabi bilen biriyle yap. Çipler var üzerinde vidaları dikkatli sıkman lazım 4 vida varsa direk cikartmiycan hepsini tek tek gevşetip çikaracaksin. Sıkarkende 1 tanesini hemen sıkmayacaksın tek tek tamamen sıkmadan yavas yavas hepsini sıkacaksın.
Ayrıca youtube videolari izle.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.