3090 Ti düşük performans

Ayazoglu

Femtopat
Daha fazla  
RAM
Corsair domınator Platinum RGB 64 GB RAM
SSD veya HDD modeli
Crucial P5 Plus 1TB Solid state sürücü (PCI-e 4.0,
Ekran kartı
MSI GeForce RTX 3090 Ti Suprim X 24 GB GDDR6X ekra
Anakart
MSI - Pro Z690-A Wi-Fi socket DDR5 LGA 1700 USB 3.
İşlemci
Intel Core i9-12900K 16 (8p+8e) cores up to 5.2 GH
Arkadaşlar merhaba, 5-6 ay önce topladığım bilgisayarda sanırım ekran kartı sorunu yaşıyorum. Kasayı bir iki kez şehir dışına getirip götürmek zorunda kaldım kapağı açık şekilde, bilmiyorum bundan mı oldu fakat taşıdıktan 1 hafta sonra, 3 - 4 gün önce TV'ye bağlı ekranda ara ara donma kasma vardı. Ekranda ağırlık olmaya başlayınca bir iki teste soktum, ekran kartı ya görmüyor ya da başka bir sorun var. Son güncellemeden 1-2 gün sonra oldu bu. Herhangi bir yerde de ekran kartıyla ilgili bir sorun gözükmüyor GeForce uygulaması dahil.
Alakalı olabilecek birkaç görsel paylaştım. Konuyla ilgili bir düşüncesi, çözümü olan varsa ve bilgilendirebilirse çok sevinirim.

2023-06-05_16-35-34.png

2023-06-05_16-41-00.png

2023-06-05_16-39-03.png

2023-06-05_16-35-44.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba, 5-6 ay önce topladığım bilgisayarda sanırım ekran kartı sorunu yaşıyorum. Kasayı bir iki kez şehir dışına getirip götürmek zorunda kaldım kapağı açık şekilde, bilmiyorum bundan mı oldu fakat taşıdıktan 1 hafta sonra, 3 - 4 gün önce TV'ye bağlı ekranda ara ara donma kasma vardı. Ekranda ağırlık olmaya başlayınca bir iki teste soktum, ekran kartı ya görmüyor ya da başka bir sorun var. Son güncellemeden 1-2 gün sonra oldu bu. Herhangi bir yerde de ekran kartıyla ilgili bir sorun gözükmüyor GeForce uygulaması dahil.
Alakalı olabilecek birkaç görsel paylaştım. Konuyla ilgili bir düşüncesi, çözümü olan varsa ve bilgilendirebilirse çok sevinirim.

Eki Görüntüle 1808133

Eki Görüntüle 1808130

Eki Görüntüle 1808131

Eki Görüntüle 1808132
Siz burada ekran kartının performansını değil, işlemcinin dahili grafik kartının performansını sorgulamışsınız. Ekran kartı kullanılmıyor şuan.

Dostum saçma sapan benchmarklar yerine gidip 3DMark satın al ve öyle karşılaştır.

Alıp bakacağım şimdi dediğin gibi.

Siz burada ekran kartının performansını değil, işlemcinin dahili grafik kartının performansını sorgulamışsınız. Ekran kartı kullanılmıyor şu an.

Bu durumda işlemcide mi sıkıntı var orada verilen %19 Gaming Performansı neyi ifade ediyor?

Alıp bakacağım şimdi dediğin gibi.

Bu durumda işlemcide mi sıkıntı var orada verilen %19 Gaming Performansı neyi ifade ediyor?
İşlemcide sorun yok. NVIDIA ayarlarından 3090 Ti'yı seçerseniz sistem onu kullanmaya başlar.
VİDEO:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Eki Görüntüle 1808133

Eki Görüntüle 1808130

Eki Görüntüle 1808131

Eki Görüntüle 1808132
Bu arada siz ekran kartına ait driverı kurdunuz mu?

İşlemcide sorun yok. NVIDIA ayarlarından 3090 Ti'yı seçerseniz sistem onu kullanmaya başlar.
VİDEO:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu arada siz ekran kartına ait driverı kurdunuz mu?

Otomatik Nvidia yapıyor ama ben emin olmak için manuel olarak son sürümü kurdum.

Dostum saçma sapan benchmarklar yerine gidip 3DMark satın al ve öyle karşılaştır.

2023-06-05_17-30-37.png 2023-06-05_18-04-36.png 2023-06-05_17-55-07.png

Gelen sonuçlar bunlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı