teoman.t
Hectopat
- Makaleler
- 1
Daha fazla
Kart modeline göre 15-20FPS oynaması imkansızdan farksız, aralarında sadece 100MHz boostclock farkı var, FPS farkı en fazla 3-4 olacaktır.
Bir kart 2 seri öncesinin artı olarak 2. el kart, ömrünü bilemezsin yani, garantisi yüksek ihtimal yoktur, droplar zamanla çözülecek şeyler, aradaki watt farkı çok fazla, ona rağmen 9070XT daha güçlü.
İleride 9070XT satmanız daha kolay, çünkü kart daha yeni ve daha performanslı, çoğu kişi sıvı soğutmalı uzun yıllar kullanılmış bir 3090 Ti alma topuna girmez.
Oyun testlerinde de geçiyor zaten.
Eki Görüntüle 2444332
Bal gibi de çekiyor gücü, 350W falan hayal o kart için.
Bu benchmarkin RTX kapali sekilde yapildigini dusunuyorum. Demek istedigim şey 5 10 20 FPS fark onemli degil karti 4K Ultra ayarlarda kullanmayi dusunmuyorum zaten monitörüm 1440p her turlu akici sekilde her oyunu oynatir. Demek istedigim şey ilerisi icin onemli yukseltme zamani gelince 3090 Ti STRIX LC'yi daha kolay ve aldigim fiyatin ustune bile satabilirim. O yuzden kafam ona dogru yoneldi.
Daha uyguna satmak zorundasınız, çünkü ileride 6000 serisi çıkacak, 3 seri öncesi olacak kart.
Size şu an 2080 Ti teklif etseler alır mısınız? Çünkü bir bakıma aynı mantık olacak,
Bak bakalım bir anlık peak mi?
Hayır sorsana bana videonun linkini atayım, söyleyeyim DLSS açık, işlemciye yük binmesine rağmen çekiyor o gücü.
Uslüp nerede bu arada?
Eki Görüntüle 2444333
Peak mi görmek istiyorsun?
Olsun, 3090 özellikle 4000 serisine göre çok güçsüz, 4070s 3090 gücünde bir kart, üstelik MSRP fiyatı 2. elden daha ucuz, 2. eli 400 civarıdır, o fiyata kesinlikle 4080 bulunabilir, 3090 Ti almayın.
Ne kadara aldigina gore segisir şu anki piyasasi zaten 1000 civari ben ileride 650ye satabilirim. 800e koymustu cok iyi fiyat ben 650ye indirdim pazarlikla kartin EBay'de satilmis olanlari var 1000 1100 civarina.
Hocam sanki kim ne derse desin RTX 3090 Ti alacak gibisiniz. Kişiden kişiye görüşler tercihler değişir bende satma AMD üzerinden devam et derim benim için daha iyi bir kart RT falan çok takmadığım için. Bir ekran kartı aldığımda da 5-6 sene rahat kullanırım hele ki o senenin güncel kartıysa satma derdim yoksa. Herkesin düşüncesi kendinedir alasınız varsa çok uzatmaya gerek yok konuyu burada kapatalım derim.
Cok kararsizim fazla dusunuyorum. Benchmark videolarini izleyip karar verecegim Peki 850W+Gold 3090 Ti STRIX LC icin yeterli midir onerilen 1000 1200 diyor?