32 Bit İşletim Sistemi 64 Bit İşletim Sistemine Yükseltilir mi?

ErenHiphoplife

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba,
Benim bir sorum olacaktı. Öncelikle bilgisayarı ilk aldığım zaman 64 bitti. 3 sene önce almıştım bilgisayarı. Eee haliyle 3 senede bozulmalar, sıkıntılar falan yaşadım format attırdım veya kendim attım. Neyse aldıktan uzun süre sonra bilgisayara format attırdığımda 64 bit iken 32 bit olmuştu. Ben kendim 64 bite yükseltmek istiyorum. Bunun için yardımcı olur musunuz?

Ben format atarken internetten Windows 8, Windows 7 setupları indirip format falan atardım. Bu konuyu açmadan önce biraz araştırdım. Sanırım USB veya diske yazıp atmak gerekiyormuş. Ama benim bilgisayarım DVD okumuyor.Mecburen USB ile atmam gerekicek. Elimde 8 GB USB var. Ben buna nasıl format dosyalarını kuracağım? Ve de ben buna direk 64 bit format dosyalarını yazsam PC'ye takıp BIOS'tan ayarladıktan sonra çalışır mı? Birde hani 32 bitten 64 bite çıkartacağım ya yanlış çıkartıp da bilgisayarı kökten halletme gibi korkum var. Bana bu konularda yardımcı olur musunuz lütfen?

Nolur nolmaz diye bilgisayar özelliklerini yazayım;

Windows 8 Pro © 2012 Microsoft Corporation.
Derecelendirme: 4,2
İşlemci: İntel(R) Core(TM) i5 CPU M450 @2.40 GHz
Sistem Türü: 32 bit işletim sistemi

İyi günler dilerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Format ile yapabilir, 32 bitlik işletim sistemini komple kaldırıp yenisini kuracak.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Kanalda bunun gibi başka rehberler de var, onları izleyip rahatça yaparsınız.

32 bitten 64 bite yükseltme yapamazsınız. Buradan Windows 8.1'in 64 bit sürümünü indirip kurabilirsiniz. Eğer kurmayı bilmiyorsanız bu videoyu izleyerek kolayca kurabilirsiniz.

Fakat benim bilgisayarım windows 8.1'e yetmiyor özellikleri.Bu nedenle windows 7'ye döneceğim.Windows 7'ye dönerken 64 bit olarak dönmek istiyorum.Yükseltme veya yapmak farketmiyor nasıl 64 bit yapabilirim sorunsuz bir şekilde.Bunun cevabını arıyorum.

Teşekkürler.

Nasıl yetmiyor özellikleri?

Şimdi windows 8.1'i mağazadan indirmek gerekiyor diye biliyorum sisteminiz uyumlu değil diyor daha sonra araştırma yaptım falan windowsun kendi sorun bulucu mu ne vardı onu çalıştırdım sistem özellikleriniz yetersiz diyor.Zaten windows 8 yapınca bazı yavaşlamalar farkettim.Oyunlarda sorunlar yaşamaya başladım.Neyse konuyu dağıtmıyayım windows 7ye döneceğim dönmesinede format falan herşeyi biliyorum fakat nasıl 32 bitten 64 bite yükselteceğim veya yapacağım bunun cevabını arıyorum.Sanırım yükseltme olmuyor (yanlış tabiri kullanırım diye yükseltme veya yapma kelimelerini kullandım) neyse nasıl yapacağım?

Windows 7 Ultimate x64 Service Pack 1'in torrentini buradan indirebilirsiniz. Fakat ingilizce ben de buradan indirdim ve sorunsuz kullanıyorum. Sonradan Türkçe dil paketi yüklemek zorundasınız. Sonra en az 4 GB olan diskinizi NTSC olarak biçimlendirin ve torrentten indirmiş olduğunuz iso dosyasını bu program ile USB'ye yazın. Bazen 4 GB'de bile hata verebiliyor 8 GB'lik USB öneriyorum. Sonra BIOS'un boot kısmından USB diskinizi 1st boot sırasına alarak yeniden başlatın. Kurmayı biliyormuşsunuz zaten :)

Sistem özellikleriniz neler?

İlk mesaja yazdım.

Windows 7 Ultimate x64 Service Pack 1'in torrentini buradan indirebilirsiniz. Fakat ingilizce ben de buradan indirdim ve sorunsuz kullanıyorum. Sonradan Türkçe dil paketi yüklemek zorundasınız. Sonra en az 4 GB olan diskinizi NTSC olarak biçimlendirin ve torrentten indirmiş olduğunuz iso dosyasını bu program ile USB'ye yazın. Bazen 4 GB'de bile hata verebiliyor 8 GB'lik USB öneriyorum. Sonra BIOS'un boot kısmından USB diskinizi 1st boot sırasına alarak yeniden başlatın. Kurmayı biliyormuşsunuz zaten :)

Çok teşekkür ederim.Windows 7 Ultimate x64 Service Pack 1 Türkçe indirip aynı şeyleri yapsam olur mu? Şimdi ben format atarken ne kadar bilgili olsamda hatta technopatın rehberlerini izliyerek atsamda yinede içimde bi şüphe olucaktır o yüzden böyle yapsam bişey olmaz diye düşünüyorum doğrudur değil mi? :)

Çok soru soruyorum kusra bakmayın,titiz ve kaliteli bi format atmak istiyorum daha sonra sorunlar yaşamıyayım diye.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı