32 Bit İşletim Sisteminde Çalışan RAM'ler 64 Bitte Çalışmıyor

Cerox

Hectopat
Merhaba. 2 GB olan RAM'im artık yetmemeye başlayınca ek olarak 8 GB RAM almaya karar verdim. Önceki RAM'im Kingston Fury 1333MHz 2 GB idi yeni aldığım ise Kingston 1333MHz 8 GB. Anakartım GA-P55-US3L 1333MHz 16 GB'a kadar destekliyor. Yeni RAM'i bilgisayara taktığımda Gigabyte ekranı geldikten sonra sürekli kapanıp tekrar açılıyordu. RAM'lerin ikisini aynı anda taktığımda 10GB yüklü 3.25GB kullanılabilir olarak RAM'leri gördüm. Sistemimin 32 Bit olmasından kaynaklandığını düşünerek 64 Bit'e çevirdim (çevirme sırasında 2 RAM'i aynı anda takınca kapanıyordu bu yüzden yalnızca 2 GB'lik RAM ile attım). 64 Bit'e çevirdikten sonra diğer RAM'i ilave edip çalıştırdığımda Windows yüklenirken yarıda kesiliyor ve Kişisel Bilgisayarınız bir sorun ile karşılaştı hatası alıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim

Biosta kaç gb görünüyorsa sistemde de o şekilde görünür. Eğer anakart Ram i desteklemezse zaten Biosta da göremezsiniz. Bios a bakabilir misiniz ne kadar görünüyor Ram miktarı?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı