32 Bit program 64 Bit'te yavaşlar mı?

JackKipper

Hectopat
Makaleler
2
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Dijital Baskı / Grafik Tasarım
Bilgisayarın özellikleri şu;
  • 7.Nesil i3 7100
  • Asus H110M-K
  • Evga 750Ti
  • Gskill 8 GB DDR4 2133 MHz
İş yerimdeki bilgisayarda PhotoPRINT SERVER-PRO adlı programı kullanıyorum ve bu bilgisayar dijital baskı makinesine bağlı. Bu söylediğim program ise TIFF formatı ile gelen dosyaları .PRT yapmamı ve renk vermemi sağlıyor, bunu yaparken ise sistem 32 bit olduğu için doğal olarak RAM'in 3 GB'ını falan kullanıyor. Ben bu sistemi 64 Bit olarak tekrar kursam program daha hızlı çalışır mı?

Bilgisayarın özellikleri şu;
  • 7.Nesil i3 7100
  • Asus H110M-K
  • Evga 750Ti
  • Gskill 8 GB DDR4 2133 MHz
İş yerimdeki bilgisayarda PhotoPRINT SERVER-PRO adlı programı kullanıyorum ve bu bilgisayar dijital baskı makinesine bağlı. Bu söylediğim program ise TIFF formatı ile gelen dosyaları .PRT yapmamı ve renk vermemi sağlıyor, bunu yaparken ise sistem 32 bit olduğu için doğal olarak RAM'in 3 GB'ını falan kullanıyor. Ben bu sistemi 64 Bit olarak tekrar kursam program daha hızlı çalışır mı?

Eğer kullandığınız makinenin RAM hafızası 8 GB ise zaten 32 bitlik işletim sistemi kurmayın. Öncelikle işletim sisteminizi 64 bit tabanlı olarak yenileyin sonrasında zaten programı 64 bit olarak kurmanız gerekecek.

Eğer kullandığınız makinenin RAM hafızası 8 GB ise zaten 32 bitlik işletim sistemi kurmayın. Öncelikle işletim sisteminizi 64 bit tabanlı olarak yenileyin sonrasında zaten programı 64 bit olarak kurmanız gerekecek.
Programın 64 olan sürümünü bulamıyoruz sadece 32 bit mevcut.

Eğer programı kurarken hata vs vermiyorsa 64 bitlik sistemde sorun yok ama tabii önce denemek lazım. Şöyle yapabilirsiniz :

* Vmware ya da Virtualbox tarzı bir program kurup oraya 64 bitlik bir sistem kurup programı da oraya kurup hata almazsanız o zaman test yapabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı