32 Bit sistemi 64 Bit yapmak

Katılım
29 Haziran 2020
Mesajlar
1.242
Çözümler
10
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Sistemim 32 Bit ve GeForce NOW kullanmak için 64 Bit yapmak istiyorum, tarayıcıdan oldukça fazla gecikme oluyor. Format atmadan temiz kurulum olmayacağını biliyorum ama bilgisayarımda 5-6 senelik bilgilerim var. Elimde iki tane HDD var ve bir tanesi bilgisayarıma takılı. Diğer HDD'yi takıp dosyalarımı ona atsam ve bilgisayarıma format atarak yükseltsem nasıl olur?
 
Olur. İşlemciniz 64bit destekliyor mu? Öğrenmek için bu bilgisayara sağ click özellikler diyin 64 ya da 32 bit tabanlı işlemci olarak yazar.
 
Windows klasörünü o şekilde yedekleyemezsin, kastettiğin buysa. Özel dosyalarını, verilerini D diskine atıp sadece C diskine format atabilirsin. Kurulumda "Özel" kısmını seçip "C" diskini, ya da hangi diskte silinebilir verilerin varsa onu seçebilirsin.
 
İndirilenlerin hepsini atmam lazım çünkü genelde oradan açıyorum uygulamaları, hepsi 10 gb.
10GB gibi ufak bir veri yığınının hepsini rahat rahat atarsınız. Görece, çok uzunda sürmez. Tüm verilerinizi diğer HDD'ye yedekleyin. Eğer formatlarken yanlışlıkla diğer HDD'yi de silmekten korkuyorsanız, verileri yedeklediğiniz HDD'yi çıkarabilirsiniz. Eğer internet bağlantınız yeterince iyiyse oyunları ve uygulamaları yedeklememenizi, sıfırdan kurmanızı tavsiye ederim. Oyunların kayıt dosyalarının nerede kayıtlı olduklarını Google'dan öğrenebilir, onları da yedekleyebilirsiniz. Böylece gereksiz bir dosya boyutuna maruz kalmazsınız.
 
Çözüm basit aslında, yeni bir disk (tavsiyen SSD) alıp ona temiz kurulum yapın ve eski diskdeki Windows'u silin. Dosyalarınız silinmeyecek.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı