320 puan ile anadolu lisesi mi, sağlık meslek mi?

Hasan005152hsnta

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben orta düzey 320 puanlık bir anadolu lisesindeyim. TEOG puanım 380 ve ben 9.sınıftayım. Sağlık mesleğe geçmeyi planlıyorum. Geçmeli miyim sizce?
Bir sorumda hala 2 senelik üniversite geçiş hakkı var mı sağlık meslekte?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar ben orta düzey 320 puanlık bir anadolu lisesindeyim. TEOG puanım 380 ve ben 9.sınıftayım. Sağlık mesleğe geçmeyi planlıyorum. Geçmeli miyim sizce?
Bir sorumda hala 2 senelik üniversite geçiş hakkı var mı sağlık meslekte?
Geçme kardeşim sağlık mesleğe oku mühendislik oku kardeşim. Sözel oku kardeşim. Kafam basmıyor deme matematik kafayla olmuyor , bilmeden yapamazsın çalıştıkça oluyor. Çalıştıkça bir şeyler gelişiyor bir şeyleri kavrıyorsun. Geçme o önü açık olmayan okula. Tecrübeliyim biliyorum kardeşim hayatını belirlemek istemem ama geçme derim.

Derslerinde aşırı fazla başarılı değilsen, 'Yeter, artık daha fazla zorlamayacağım.' diyorsan sağlık meslek lisesine git. Tabi yine çalışmak zorundasın ama Anadolu'da çalışacağın kadar değil. Sınavsız üniversiteye geçiş 2016'da vardı. Hala var mı, bilmiyorum. Ama kalksaydı duyardık.

Eğer çok okuyacağım, matematiği, onu, şunu, bunu hepsini öğreneceğim, çok zorlayacağım diyorsan Anadolu lisesine gidebilirsin.

Yinede seçimin ne olursa olsun kendini hep geliştir.

320 puana Anadolu Lisesi mi varmış? Vay be.

Düz liselerin adı Anadolu lisesi oldu.

Sağlık personeli olmak istiyorsan oku. Ama yarın bir gün çalışırken doktorlara veya senden kıdemce yüksek kişilere özenirsen boşuna sağlık meslek okumuş olursun. Ne olmak istediğine kesin karar verip öyle lise tercihini yap derim.

Ayrıca Anadolu liselerinde 11. sınıfta seçim yapabileceğin 4 alan var: Dil, sözel, sayısal, eşit ağırlık. Kendine göre en uygunu seçersin, üstüne bir de güzel bölüm okursun.

Ben de zamanında keşke sağlık meslek okusaydım diyordum ama dil seçtikten sonra iyi ki Anadolu okumuşum dedim. Yabancı dile ilgin, yeteneğin varsa dilci ol derim.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı