3200 MHz RAM 3733 MHz'ye çıkar mı?

Ustam çok bu işlerden anlamadığım için bana şu sekilde yardımcı olursan sevinirim BIOS'tan kapaticagim ayar yapacağım o yazdigin sayılar CL değeri ve MHz 3733 şeklinde ayarlanacak şekilde ayarlari yazarsan hepsini dediğin gibi yapıp sana tam bir dönüş sağlamak isterim teşekkürler.

Hocam onu yanlış yazmışım kusura bakma D41 3200 MHz XPG RAM modeli.
Zaten o koşullar ekstrem durumda olabilir. Şu an CL22 de çalışıyorsa o da çok yüksek. Timing ayarlamak zor ve çetrefilli bir durum.

@deadfellow yardımcı olabilir sana. Dediği raporları iletirsen.

Yine 3733’de çok iyi bir çipin yoksa stabil olacağını düşünmüyorum.

Zaten o koşullar ekstrem durumda olabilir. Şu an CL22 de çalışıyorsa o da çok yüksek. Timing ayarlamak zor ve çetrefilli bir durum.

@deadfellow yardımcı olabilir sana. Dediği raporları iletirsen.

Yine 3733'te çok iyi bir çipin yoksa stabil olacağını düşünmüyorum.

Hocam RAM'lar 2 tane takılıyken CL 16 3733 de çalışıyordu hatasiz ben bunu 4 de çıkardım ciplerim Samsung iyi cipler ben tekrar CL16 3733 MHz'ye yapılan ayarları bilmiyorum bana yapacağım ayarları yazarsan hepsini yapıp sonuçları atacağım 1 aydır ugrasiyorum kurtar beni artık :D

Hocam RAM'lar 2 tane takılıyken CL 16 3733 de çalışıyordu hatasiz ben bunu 4 de çıkardım ciplerim Samsung iyi cipler ben tekrar CL16 3733 MHz'ye yapılan ayarları bilmiyorum bana yapacağım ayarları yazarsan hepsini yapıp sonuçları atacağım 1 aydır ugrasiyorum kurtar beni artık :D
Yeni taktığın belleklerin çipi Samsung olmayabilir. Timing ayarlamak çok çetrefilli bir iş. Elle 3733 yaparsan çipi en iyi bellekte bile CL yükselecektir.

O bakımdan değerleri sana söyleyemem çünkü bileşen kombinasyonuna göre değişir.

Yeni taktığın belleklerin çipi Samsung olmayabilir. Timing ayarlamak çok çetrefilli bir iş. Elle 3733 yaparsan çipi en iyi bellekte bile CL yükselecektir.

O bakımdan değerleri sana söyleyemem çünkü bileşen kombinasyonuna göre değişir.

Yeni taktiklarim da Samsung hocam yazilana göre konuşursam peki bunu nasıl çözerim?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı