3200 MHz RAM 3733 MHz'ye çıkar mı?

Sorunsuz kullanıyor musunuz bu şekilde?

Sadece 1 olay başıma geldi dün Metin2 oynarken (Dirt) diye bir titreme sesi gelip sadece tam ekranda açık olan Metin2 döndü oyunu assa attım kapattım tekrar açtım ama oyun ara sıra assa atıyor kendi kendine CMD açıyor bu yazılımsal bir sorun olabilir mi kararı size bırakıyorum hocam.

Çıkabilir ama kafana göre ayarlarsan olmaz. Aşağı atması %99 RAM kaynaklı. Fotoğrafını atın hepsi için ayrı ayrı.

Çıkabilir ama kafana göre ayarlarsan olmaz. Aşağı atması %99 RAM kaynaklı. Fotoğrafını atın hepsi için ayrı ayrı.

Hocam RAM'larin tam markasınını öğrenmek istiyorsunuz anlayamadım.
Şu anda PC başında degilim ama RAM çipleri Samsung hepsi aynı model hocam.

RAM değerini AMD BIOS adventure seçeneğinden 3733MHz'ye aldım ve AMD Ryzen 5600 işlemcimi 1.35 Volt'ta 4.4 GHz de çalıştırdım hiç hata vermeden 1hafta kullandım 1 kere assa atıp CMD açtı ve 1 kere Metin2 (Dirt) sesiyle döndü başka sorun yaşanmadı hocam.

Konu güncel yaşayan bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim arkadaşlar.

Son düzenleme:
Sadece frekansı 3733 ayarlayıp çıktıysan zamanlamaların çok kötü olmuştur büyük ihtimal. 3200 olması daha iyidir şu anda.

Zentimings görüntüsü ve taiphoon burner raporu paylaşmalısın.

Konuya akşam göz atarsanız ikisini de atmış olacağım yardımcı olursanız çok sevinirim hocam.

@deadfellow
İşlemci: Ryzen 5600 4.4Hz
Ekran kartı: RX 6700 XT.
Ustam şu anda RAM'larin ayarı 3600 Hz CL 17 programda 0 error verdi ve gecikmesinde 68 gosteriyor. Benim sana danışmak istediğim şey şu ben CL16 da 3733 MHz'de çalıştırmak istiyorum programda 2 3 error vermesi bir sorun teşkil eder mi yapilmali mi?
MHz değeri yükseltmek CL değeri düşürmenin tek amacı 2 3 FPS oynatmak midir? Eger böyleyse 60 FPS sınırlı bir oyunda CL değeri en düşük de ayarlanip gecikmeyi 70 altı ayarlamak daha mı mantıklıdır? Teşekkürler.

Son düzenleme:
Konuya akşam göz atarsanız ikisini de atmış olacağım yardımcı olursanız çok sevinirim hocam.

@deadfellow
İşlemci: Ryzen 5600 4.4Hz
Ekran kartı: RX 6700 XT.
Ustam şu anda RAM'larin ayarı 3600 Hz CL 17 programda 0 error verdi ve gecikmesinde 68 gosteriyor. Benim sana danışmak istediğim şey şu ben CL16 da 3733 MHz'de çalıştırmak istiyorum programda 2 3 error vermesi bir sorun teşkil eder mi yapilmali mi?
MHz değeri yükseltmek CL değeri düşürmenin tek amacı 2 3 FPS oynatmak midir? Eger böyleyse 60 FPS sınırlı bir oyunda CL değeri en düşük de ayarlanip gecikmeyi 70 altı ayarlamak daha mı mantıklıdır? Teşekkürler.
2-3 error vermesi sorun teşkil eder. 1 tane vermesi bile sorun teşkil eder. Thaiphoon Burner'dan fotoğraf atın.

CL değeri düşürmek performansı çok düşük etkiliyor, gecikme ile ilgili bir ayar. Aida64'te test yaparken arkada hiçbir uygulama açık olmasın, 68 ns 3600 CL17 için, özellikle 5000 serisi için çok fazla. Büyük ihtimalle Gear Down Mode kapatmadınız ve RAM CL18 çalışıyor. ZenTimings fotoğrafı ekleyin bakalım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı