3200 MHz RAM ile 2133 MHz kullanmak

• Konuyu başlatan ByTurk
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 19
  • Görüntüleme 4.819
Anakart otomatik olarak 2133MHz'e ayarlar ancak el ile 3000MHz yapabilirsin. Biraz voltajın çözemeyeceği şey yoktur. RAM'e overclock pek zahmetli değil açıkçası, sadece ince ayarlar yoruyor insanı. XMP açıp Memtest86 ile stabilitesini de test edebilirsin, sıkıntı çıkmazsa rahatça kullanırsın. Benim 4 RAM de 2133MHz ancak şu an 3200MHz CL14 kullanıyorum.

Anakart modern bir anakart ise (2016 sonrası) bellek tanıma ve eşitleme toleransı daha yüksek olduğundan sıkıntı çıkmayacağını sanıyorum.

A320M Pro-VD Plus.
Anakart otomatik olarak 2133MHz'e ayarlar ancak el ile 3000MHz yapabilirsin. Biraz voltajın çözemeyeceği şey yoktur. RAM'e overclock pek zahmetli değil açıkçası, sadece ince ayarlar yoruyor insanı. XMP açıp Memtest86 ile stabilitesini de test edebilirsin, sıkıntı çıkmazsa rahatça kullanırsın. Benim 4 RAM'de 2133MHz ancak şu an 3200MHz CL14 kullanıyorum.

MSI anakart için RAM overclock rehberi var mı? Ya da benzer? Link atar mısın? Biliyorum lakin voltaj sıkıntı işte.
Anakart modern bir anakart ise (2016 sonrası) bellek tanıma ve eşitleme toleransı daha yüksek olduğundan sıkıntı çıkmayacağını sanıyorum.
A320M Pro-VD Plus. Kartım bu çalışır mı?

Anakart otomatik olarak 2133MHz'e ayarlar ancak el ile 3000MHz yapabilirsin. Biraz voltajın çözemeyeceği şey yoktur. RAM'e overclock pek zahmetli değil açıkçası, sadece ince ayarlar yoruyor insanı. XMP açıp Memtest86 ile stabilitesini de test edebilirsin, sıkıntı çıkmazsa rahatça kullanırsın. Benim 4 RAM de 2133MHz ancak şu an 3200MHz CL14 kullanıyorum.
XMP desteği varsa kullanabilir ancak bellek zamanlamaları kesinlikle kurcalanmamalı ve voltaj 1.3V'un üzerine çıkmamalıdır. Sizin anakartınız belli bir OC kaldırabilir belki ama başka bir kişinin güç beslemeleri veya MOSFET'leri bunu kaldırmayabilir. Burada sadece anakart tarafından desteklenen XMP önerilir. İleri seviye bellek ayarlamaları kuzey köprünüzün yanmasına kadar gidebilir. Aynı zamanda işlemci BUS hızlarını da etkileyip komple sisteme zarar verebilir.

XMP desteği varsa kullanabilir ancak bellek zamanlamaları kesinlikle kurcalanmamalı ve voltaj 1.3V'un üzerine çıkmamalıdır. Sizin anakartınız belli bir OC kaldırabilir belki ama başka bir kişinin güç beslemeleri veya Mosfet'leri bunu kaldırmayabilir. Burada sadece anakart tarafından desteklenen XMP önerilir. İleri seviye bellek ayarlamaları kuzey köprünüzün yanmasına kadar gidebilir. Aynı zamanda işlemci bus hızlarını da etkileyip komple sisteme zarar verebilir.

A320M Pro-VD Plus. Kartım bu RAM'ler çalışır mı? Ve RAM'e overclock nasıl yaparım MSI model.

XMP desteği varsa kullanabilir ancak bellek zamanlamaları kesinlikle kurcalanmamalı ve voltaj 1.3V'un üzerine çıkmamalıdır. Sizin anakartınız belli bir OC kaldırabilir belki ama başka bir kişinin güç beslemeleri veya MOSFET'leri bunu kaldırmayabilir. Burada sadece anakart tarafından desteklenen XMP önerilir. İleri seviye bellek ayarlamaları kuzey köprünüzün yanmasına kadar gidebilir. Aynı zamanda işlemci BUS hızlarını da etkileyip komple sisteme zarar verebilir.
Kurcalanmaması için bir sebep yok hocam, DDR4 için voltaj 1.45-1.5V'a kadar gider ama daha düşük tutmak avantaj sağlayabilir bazı yongalar için. Çoğu anakart bu açından problem yaratmaz, düşük anakartlar bile XMP standartı olan 1.35V'u stabil şekilde sağlayabilir. Her şeyin sınırı var tabii, belli sınırları aşmadıkça özellikle voltaj tarafında hiçbir problem olmaz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı