Artık anlaşılıyor. Biraz dumplara karşı zor davrandım ve birkaç şey keşfettim. Yine ekran kartı sürücüsüyle alakalı bir hata. Ama bu direkt olarak işlemci kaynaklı. Chipset sürücüsü kurup tekrar sonucu belirtin.
Ek olarak sonrasında OCCT ile işlemciye ve ekran kartına testler yapın. Ve işlemci sıcaklığı ne durumda?
Son olarak tüm sistem disklerinin Health sekmelerinin görselini paylaşır mısınız?
Merhaba teşekkür ederim ilgilendiğiniz için hocam. Ama ya vallahi şimdi kırıp atacağım bilgisayarı. daha 1 hafta olmadı, orijinal TP-Link Wi-Fi adaptörü aldım garantisi fişi duruyor. Bu nasıl bir bilgisayar gerçekten anlamıyorum ya.
@The G.O.A.T hocam acil bakabilir misiniz BIOS'u F60'a güncelledim fakat adam en sonda XMP ayarlarından RAM'imizin en yüksek frekansı alması için Core performance Boost ayarını etkinleştiriyor, ben de etkinleştireyim mi? BIOS'ta takılı kaldım.
@The G.O.A.T hocam acil bakabilir misiniz BIOS'u F60'a güncelledim fakat adam en sonda XMP ayarlarından ramimizin en yüksek frekansı alması için Core performance Boost ayarını etkinleştiriyor bende etkinleştireyim mi? Acil bakarsanız BIOS'ta takılı kaldım.
XMP etkinleştirmek mavi ekrana sebep olabiliyor. Core Performance Boost ise işlemcinin daha yüksek frekansta çalışmasını sağlıyor. Ama daha çok ısınıyor. CPB açabilirsiniz ama XMP'yi şimdilik açmayın. Mavi ekran almazsanız açarsınız.
XMP etkinleştirmek mavi ekrana sebep olabiliyor. Core Performance Boost ise işlemcinin daha yüksek frekansta çalışmasını sağlıyor. Ama daha çok ısınıyor. CPB açabilirsiniz ama XMP'yi şimdilik açmayın. Mavi ekran almazsanız açarsınız.
O zaman açmıyorum hocam zaten işlemciyi zorlayacak bir şey açmıyorum, sadece YouTube kullanıyorum fazla karıştırmayayım bence. Teşekkür ederim hocam fakat yemek yemeye giderken bilgisayarı açtığımda direkt mavi ekran çıktı ve şu yazıyordu.
Critical process died /nttll.dll gibi bir şey yazıyordu, bu ne anlama geliyor?
O zaman açmıyorum hocam zaten işlemciyi zorlayacak bir şey açmıyorum, sadece YouTube kullanıyorum fazla karıştırmayayım bence. Teşekkür ederim hocam fakat yemek yemeye giderken bilgisayarı açtığımda direkt mavi ekran çıktı ve şu yazıyordu.
Critical process died /nttll.dll gibi bir şey yazıyordu, bu ne anlama geliyor?
Hocam o DLL dosyası ne ile geliyor bilmiyorum. Direkt DLL olarak indirmek sıkıntılı. @Enes3078
nttll.dll DLL bu hocam, ne ile geliyor bir bilginiz var mı?