3200MHz DDR4 RAM alınır mı?

Bu RAM harbi iyi gözüküyor çok sağlam gibi ama piyasada bulmak zor. Kingston RAM'i alırken en önemsediğim konulardan biri piyasada bulunmasıydı.

Bu da takılı hali. Ama RGB'li olsa iyi hoş olurdu 🙂

Dosya Ekleri

• IMG_20230612_044830.jpg
    IMG_20230612_044830.jpg
    296,1 KB · Görüntüleme: 51
Keşke anakart ve işlemci 2666MHz üstünü desteklese. Halbuki çok eski donanımlar değil, ASRock H310M ve i5 8400 işlemci var. Bir kere bu işlemcinin 2666MHz üstünü desteklememesi çok tuhaf.

Intel kanadı öyledir. Bu hem avantaj hem dezavantaj. Ryzen'larda yavaş RAM kullanırsan performansın belli bir kısmını camdan dışarı atıyorsun. Hızlı RAM bile kullanmak tek başına yetmiyor düşük gecikme de etki ediyor önbelleğe.

Intel o açıdan daha rahat. Şu anda Ryzen kullananların çoğunluğu işlemcinin tam performansını bile alamıyor belleklerden ötürü.

Hoş duruyorlar. Bence siyahları daha iyi. Ben RGB'yi pek takmadığım için en F/P olanını almıştım. Buyurun bu da benden.

Maşallah güle güle kullanın. Siyah söylediniz ya, siyahları da ilanlarda karşıma çıktı. Sırf 100 TL fazla vererek kırmızı soğutucu olanını aldım. Ballistix serisinde kırmızı renkli çok nadir. Piyasa hep siyah dolu.

Maşallah güle güle kullanın. Siyah söylediniz ya, siyahları da ilanlarda karşıma çıktı. Sırf 100 TL fazla vererek kırmızı soğutucu olanını aldım. Ballistix serisinde kırmızı renkli çok nadir. Piyasa hep siyah dolu.
Sağolun hocam sizin sistem de yakıyor siz de güle güle kullanın. RAM'leriniz baya kaliteli sorun yaratacağına gram şüphem yok :)

2133Mhz daha kazık olur hiç düşünme, üretimi bile yok onların. Sanıyorum piyasadaki en ucuz RAM'ler yine 3200Mhz CL16. Onları taktığında otomatik 2133Mhz'e düşer kendileri işlemciden ötürü, sıkıntı yok.
Anladım ekran kartı alınca çok çok az bir bütçem kalıyor o yüzden 2400mhz alabilirim. Gece gece yardımcı oldunuz çok teşekkür ederim. herkese iyi forumlar

İkinci el almıştır artık sıfır üretilmiyor. Özellikle Ryzen işlemci kullanıyorsan Samsung B-Die ve Micron E-Die gibi bellekler ciddi fark yaratıyor overclock + gecikme düşürme yaptığında. Bu piyasada satılan ucuz RAM'ler hikaye eğer iyi performans istiyorsan.

Bende 3600Mhz CL14 değeri 3200Mhz CL16'nın üzerine Valorant'ta ciddi fark koydu örneğin. 3300X işlemci ile 220-240 FPS ortalamasından 270-300 ortalamasına kadar çıktı.
Hocam benim Kingston Fury RAM B-Die çipini kullanıyor. Sanırsam O.C için iyiymiş. Sizce O.C yapsam cidden fark eder mi bana?

Alınır hocam özellikle 3200MHz. Benim 2666MHz ve cidden rahatsız oluyorum. Tavsiyem 2x8 şeklide almanız çünkü 8 GB RAM çok yetmez gibime geliyor.
3200 ile 2666 arasında ne gibi bir fark var hocam, neyi rahatsız etti sizi tam olarak kullanımda? Youtube'da Mhz kıyaslamalı incelemele videolarına baktığımda, performansta ciddi bir fark göremedim de ben.
Eğer varsa, ona göre bende RAM yenilemeyi düşünüyorum. Aydınlatırsanız sevinirim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı