33 bin TL'ye bilgisayar toplama tavsiyesi

Bütçe
33 bin

aqruamm1

Femtopat
Daha fazla  
15 yaşındayım, 16 olacağım. Amacım, yazın 3 ay çalışarak PC toplamak ve spora gitmek. Toplamak istediğim bilgisayarın özellikleri:
  • RTX 3060
  • Ryzen 5 5600 işlemci
  • 500 GB SSD
  • 16 GB RAM
Ekstra olarak en az 144 Hz bir monitör ve klavye, mouse, kulaklık... Kısaca tüm set. Benim araştırmalarıma göre tüm bunlar yaklaşık 33 bin TL yapıyor. 3 aylık spor salonu da, yaşadığım yerde sorduklarıma göre arkadaşlarla birlikte gidince indirimli olduğundan, 2500-3000 TL civarında. 2000 TL gibi bir parayı da oyun almak ya da oyuna yatırım yapmak için ayırmak isterim. Tüm bunları toplayınca yaklaşık 38 bin TL ediyor.

Günde 12 saat çalışmak, bir süreden sonra gitmeme isteği yaratıyor. Geçen yaz da o şekilde olmuştu. Bu yüzden bu yaz 8 saat çalışmak istiyorum. Şimdiden tanıdıklar aracılığıyla iş arıyorum zaten. Sizce benim gibi birine günlük ne kadar verirler? Günlük en az 500 TL almam gerekiyor ki istediklerimi gerçekleştirebileyim.

Bu arada, babam destek olmak istiyor. "Yarısını ben öderim." diyor ama benim amacım, kendi emeğimle kazanıp o şekilde kullanmak. Kendi şahsi eğlencem için aileme ödetmek istemiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
33 bine çıkmana hiç gerek yok. Ayrıca o fiyata çok daha iyi sistem de dizersin zaten. İkinci el al sistemi AM4 5600 işlemcili, en azından 6600XT bulunabilirse 6700XT, 6800 kartı güzel bir sistem 20 civarlarına bulunabilir diye düşünüyorum. Bu şekilde daha az çalışırsın ve kendine daha çok vakit ayırırsın. Özellikle 1080p için böyle bir sistem seni çok memnun eder fazlası için kendini yorma. Taksit ile alacağım dersen de AM5 anakartlı 8400f sıfır sistemin yanına ikinci el 6600XT ve üzeri bir kart ile şimdilik idare edip ileride yeterli gelmeyince sistemini güncellemek iyi olabilir. Mümkün olduğunca kendine vakit ayırmaya çalış bu her şeyden önemli. 24'' 144hz ortalama bir monitör 4.5 civarına bulunabiliyor 25-26'e çok rahat bu sistemi dizersin. Ekipmanlara da bence para saçmana gerek yok. En çok tercih edilen fiyat-performans ürünlerini tercih edersin. Mouse ve klavye toplam 2-2.5 civarında olsa kulaklık da 2 bin civarında olsa en fazla 30 bin'e bu sistemi toplarsın. Kulaklığı 1-1.5 civarlarına da fiyat-performans modellerinden seçebilirsen daha da uyguna gelir. Yani kısaca taş çatlasa 30 eder. Sistemi daha uyguna bulsan, ekipmanları da indirimlerle alsan 28-28.5'a falan bile gelebilir.

33 bine çıkmana hiç gerek yok. Ayrıca o fiyata çok daha iyi sistem de dizersin zaten. İkinci el al sistemi AM4 5600 işlemcili, en azından 6600 XT bulunabilirse 6700XT, 6800 kartı güzel bir sistem 20 civarlarına bulunabilir diye düşünüyorum. Bu şekilde daha az çalışırsın ve kendine daha çok vakit ayırırsın. Özellikle 1080p için böyle bir sistem seni çok memnun eder fazlası için kendini yorma. Taksit ile alacağım dersen de AM5 anakartlı 8400F sıfır sistemin yanına ikinci el 6600 XT ve üzeri bir kart ile şimdilik idare edip ileride yeterli gelmeyince sistemini güncellemek iyi olabilir. Mümkün olduğunca kendine vakit ayırmaya çalış bu her şeyden önemli. 24" 144Hz ortalama bir monitör 4.5 civarına bulunabiliyor 25-26'e çok rahat bu sistemi dizersin. Ekipmanlara da bence para saçmana gerek yok. En çok tercih edilen fiyat-performans ürünlerini tercih edersin. Mouse ve klavye toplam 2-2.5 civarında olsa kulaklık da 2 bin civarında olsa en fazla 30 Bin'e bu sistemi toplarsın. Kulaklığı 1-1.5 civarlarına da fiyat-performans modellerinden seçebilirsen daha da uyguna gelir. Yani kısaca taş çatlasa 30 eder. Sistemi daha uyguna bulsan, ekipmanları da indirimlerle alsan 28-28.5'a falan bile gelebilir.

Dediğiniz doğru ama ben daha çok almışken iyi alayım uzun süre kullanayım kafasındaydım monitör klavye mouse kulaklık gibi ekipmanları fiyat performans ürünler olarak almayı düşünüyorum zaten ama kasayı ikinci el almam herhalde tabii şimdi böyle diyorum ama kararsızım yazın dediğiniz gibi çok çalışasım gelmez ise yani tüm yaz çalışmak istemezsem ikinci ele dönerim cevap verdiğin için teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı