3300 TL 144Hz 1ms monitör önerisi

Bütçe
3300
Ben aocun 60 hz 21 inch monitöründen geçicem 144hze sizce çok anlarmıyim aocta hiç ghosting problemi gözüme çsrpmadı ve bilmiyordum şimdi monitör araştırırken öğrendim sizce aldıktan sonra pişmanlık yaşarmiyım anlarmıyım ghostingi aocu 3yıla yakındır kullanıyorum
 
Ben AOC'un 60 Hz 21 inch monitöründen geçeceğim 144hze sizce çok anlar mıyim AOC'ta hiç ghosting problemi gözüme çsrpmadı ve bilmiyordum şimdi monitör araştırırken öğrendim sizce aldıktan sonra pişmanlık yaşar miyım anlar mıyım ghostingi AOC'u 3yıla yakındır kullanıyorum.

144 Hz bayağı akıcı gelir o yönden bir problem yaşamadım ama UFO testi bence hayal kırıklığı Odyssey G3'ün çünkü daha fiyatında olmasa da daha az blurr yapan VA paneller mevcut. Bu modeli araştırırsan UFO testi ile ilgili bayağı şikayet aldığını zaten görürsün yani forumun epey bilgili kişileri de önermiyor. Evet azımsanmayacak bir memnun olan kitlesi var ama azımsanmayacak kadar da memnun olmayanlar var yani iki tarafta bence haklı çünkü Odyssey G3'ün resmi olarak 3K gibi bir kontrast oranı olsa da testlerde 5K'ya kadar çıkıyor yani kontrast oranı gerçekten başarılı ama hızlı işler için kötü. Yerinde olsam almazdım hala G3 alacağım demezsin umarım.
 
Odyssey G3'te tüm modellerde mi ghosting sıkıntısı var çoğu kişi yok derken çogu kisi olduğunu söylüyor.

Evet Samsung VA panellerde bayağı ghosting şikayeti var ve piyasadaki VA panellerin birçoğu Samsung panele sahip. Salı günü bende monitör sipariş ettim. Bu nedenle piyasadaki ürünlerin hemen hemen çoğuna baktım. Bütçenizi arttırmayacaksanız en iyi seçim ASUS'un şu monitörünü almak olur ASUS VP249QGR 24" ama monitör biraz eski. Eğer almışken tam alayım diyorsanız bütçenizi arttırıp bunu almalısınız. AOC 24G2SPU/BK 23.8"

 
Evet Samsung VA panellerde bayağı ghosting şikayeti var ve piyasadaki VA panellerin birçoğu Samsung panele sahip.

Aynen öyle giriş segmenti VA paneller o yüzden UFO testinde benzer sonuçlar verir fiyatı yükselttiğinizde Ghosting'i epey az olan VA panellerde mevcut sanırım çünkü onların paneli farklı.
 
 

Hocam güzel gibi gözüküyordu benim önerdiğim kendim de kullandığım monitör olan 24G2SPU/BK ile karşılaştırıncaya kadar. Arkadaş zaten ghosting problemi olduğunu söylemiş ve ürün özellikleri kısmından baktım pivot özelliği yok hoparlör yok. Ürün FreeSync premium, G-Sync değil. Ekran kartınız AMD ise problem yok. En önemlisi IPS değil VA. Daha birçok özellik yok. 600 TL için değer mi sizin seçiminiz. 600 TL veremem diyorsanız. ASUS VG249Q1R modelini öneririm incecik zarif bir tasarımı var stant tasarımı sayesinde masada çok yer kaplamaz. OSD paneli AOC'e göre daha güzel yazılım desteği de öyle.
 

Geri
Yukarı