3300 TL APU sistem

RTS10

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Bursa
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
"@Mr. Edri" 3300 TL'ye bir APU sistem toplamış. Sistem şöyle;

Sizce bu sistem nasıl?
CS:GO, GTA 5 gibi oyunlarda iyi performans gösterir mi?

1-işlemci.
Ryzen 3 Pro 4350G.
AMD Ryzen 3 Pro 4350G 3.8GHz 6MB AM4 65W - MPK | En Ucuzu Akakçe (akakce.com)

2-anakart.
MSI A520M Pro.
MSI A520M PRO AM4 DDR4 4600(OC) VGA DVI HDMI M.2 USB3.2 mATX: Amazon.com.tr

3- RAM.
Ballistix 2x8 16GB 3000MHz DDR4 BL2K8G30C15U4B | En Ucuzu Akakçe (akakce.com)

4-kasa&psu.
Aerocool Streak RGB 500W Midi Tower Siyah Kasa | En Ucuzu Akakçe (akakce.com)

5-ssd.
Gigabyte 2.5'' Sata 3.0 Ssd Disk 240gb Gp-gstfs31240gntd | Trendyol

6-hhd.
Patriot Burst PBU480GS25SSDR 480GB 560/540MB/s 2.5" SATA 3 SSD Disk - incehesap.com

500 TL fark ile bu sistemi almak daha mı iyi olur bilemedim.

Düzenleme : Ekran kartını yanlış görmüşüm.

Ram frekansını mümkünse 3200 MHz seçin, APU'larda performansı daha fazla etkiliyor.

Oyun performansı istiyorsanız Ryzen 5 3400G tercih etmeniz daha mantıklı olacaktır, dahili GPU'su daha güçlü. Fakat şuan stoklarda bulunmadığından biraz beklemeniz daha iyi olacaktır.

İki tane disk alacaksınız sanırım, Gigabyte yerine şu modele bakabilirsiniz:

PSU hakkında detaylı açıklama yapılmamış, o konuda yorum yapamayacağım.

Bunlar dışında gayet iyi sistem.

@DjKedi o sistem geleceğe yönelik bir sistem olmaz. Ölü soket işlemci, sıfır fiyatını haketmeyen bir ekran kartı, 8 GB Ram, 240 SSD. APU sistem toplamak daha mantıklı.

Ram frekansını mümkünse 3200 MHz seçin, APU'larda performansı daha fazla etkiliyor.

Oyun performansı istiyorsanız Ryzen 5 3400G tercih etmeniz daha mantıklı olacaktır, dahili GPU'su daha güçlü. Fakat şuan stoklarda bulunmadığından biraz beklemeniz daha iyi olacaktır.

İki tane disk alacaksınız sanırım, Gigabyte yerine şu modele bakabilirsiniz:

PSU hakkında detaylı açıklama yapılmamış, o konuda yorum yapamayacağım.

Bunlar dışında gayet iyi sistem.

@DjKedi o sistem geleceğe yönelik bir sistem olmaz. Ölü soket işlemci, sıfır fiyatını haketmeyen bir ekran kartı, 8 GB Ram, 240 SSD. APU sistem toplamak daha mantıklı.
Ekran kartını bir an 1650S görmüştüm, hazır stok sıkıntısı varken bu fiyata alınması iyi olur diye düşünmüştüm.

SSD dışında güzel gibi, sıfır RX550 yerine ikinci elden daha iyi ekran kartları bulunabilir.

O model yerine şunu öneririm:

Hocam arada fiyar farkı var. Arkadaşın bütçesi düşük diye önerdim. Forumda pek sevilmiyor ama kötü bir SSD değil. Patriot SSD ile aynı kontrolcüsü var. Artısı ise daha kaliteli Toshiba bellek kullanması. Bence fiyatına göre alınabilecek bir SSD.

Ekran kartı konusuna katılıyorum. İkinci el R7 370 bulunabilir bu fiyata.

Hocam Bursa'dan buldum. İkinci el düşünürseniz elden alırsınız: ASUS STRİX RADEON R7 370 - Asus Ekran Kartı İlanları sahibinden.com'da - 895384147

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı