3300 TL Xiaomi'nin hangi serisi alınmalı?

Bütçe
3300

Ozizi

Femtopat
Katılım
4 Nisan 2021
Mesajlar
4
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Xiaomi almayı düşünüyorum ama daha önce hiç kullanmadım. Yakınım aracı olacak ama Redmi serisinden başka seri almamamı söylüyor. Bense POCO X3 düşünüyorum. Xiaomi'nin hangi serisini tercih edersiniz ve yakınımı nasıl ikna edebilirim Redmi konusunda? (Çoğunlukla oyun için kullanacağım)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yakınınız haklı, ek olarak siz neden ikna peşindesiniz? Onu anlayamadım. Yakınınızı Redmi konusunda ikna etmek için bir yardım bulabileceğinizi sanmıyorum burada çünkü herkes almayın diyecektir.

Kusura bakmayın ben siz Redmi almayı istiyorsunuz sandım.
 
Afedersiniz ancak yakınınız size kötü bir öneri yapmış. Özellikle Redmi serisinden kaçın. O bütçe ile Realme 7 almak gayet mantıklı. POCO X3 alacaksanız Custom ROM kurmalısınız. Kendi yazılımı sinir edebilir. Redmi Note 9 Pro var ancak o da biraz eskidi. Realme 7 en mantıklısı.


İlla Xiaomi alacağım diyorsanız POCO X3 alıp Custom ROM kurabilirsiniz.

 
Xiaomi almayı düşünüyorum ama daha önce hiç kullanmadım. Yakınım aracı olacak ama Redmi serisinden başka seri almamamı söylüyor. Bense POCO X3 düşünüyorum. Xiaomi'nin hangi serisini tercih edersiniz ve yakınımı nasıl ikna edebilirim Redmi konusunda? (çoğunlukla oyun için kullanacağım)

Hocam kuzenim kendisi 1800'e 0 P Smart 2019 sattığı telefoncuya götürmüştü. Adam 2500 TL'ye satılan telefona 3500 istedi. Arkadaşıma sen telefondan anlarsın bana yardımcı ol dedim bana şu telefonu önerdi (Elephone A7H Duos 64 GB (Elephone Türkiye Garantili) Fiyatları ve Özellikleri)

Sonra eniştem bana şu telefonu önerdi, ben kullanıyorum hiçbir sıkıntısı yok dedi(Samsung Galaxy A10 32 GB Duos (İthalatçı Garantili) Fiyatları ve Özellikleri).

En sonunda kuzenim (başka bir kuzenim) bana karısının telefonunu göstererek "çok memnun, bu Xiaomi'ler dünyanın en iyi telefonu" dedi ve benim şu anda nefret ettiğim Note 9S almamı sağladı.

Sizinkinin de pek farkı yok gibi.

Redmi serisi fiyat/performans açısından bakarsak acayip güzel duran bir seri(çoğu telefon zirvede) ama işin içine yazılım girince işler çok karışıyor. Tahmin edeyim kendisi veya ona çok yakın biri kullanıyor. Onun kullanma tarzı ile sizinki bir değildir. Sizin istekleriniz ile onun ki, onun bir telefondan beklentileri ile sizinki bir değildir.

Şu anda Redmi Note 9S kullanıyorum ve size önerim şu ROM atamayacaksanız almayın.
Sıkıntıları say say bitmez. Örnek isterseniz 2 haftadır yaşadığım bir sıkıntıyı anlatayım.
Telefonda birileri ile konuşurken mikrofonu hiç sıkıntı çıkarmıyordu ama video kayıtlarında ve oyunlarda sesi karşıya kesik kesik iletiyordu. Arkadaşlarımla bu nedenden dolayı sürekli tartışıyorduk. Daha dün internete yazdım (donanımsal bir sorun zannediyordum) ve sorunun kaynağının yene MIUI olduğunu öğrendim. Kulaklığımı taktım ve telefonun mikrofonu sesi karşıya çok güzel bir şekilde iletti.
Mesela film izliyorsunuz öyle düşünün bir anda internet gidiyor. Wi-Fi'den bağlı olan ağlara bakıyorsunuz hiçbir şey gözükmüyor. Sonra yenileye basıyorsunuz ve her şey düzeliyor. Bunların olmasını istiyorsanız ROM atılmamış bir şekilde kullanın.
Telefonu ne ağırlıklı kullanacaksınız, ne kadar çok detay o kadar sağlıklı öneriler.
 
Son düzenleme:
Bütçeniz artarsa batarya ve kamera için Samsung Galaxy M51 ama kaba, taşıması zor olan bir cihaz. Hafiflik, tasarım ve kamera olarak Oppo Reno 4. Hızlı şarj, performans, Super AMOLED ve stereo hoparlör içinse Realme 7 Pro tercih edebilirsiniz. Bütçeniz artmazsa Realme 7 alın veya Realme 8 bekleyin derim.

Xiaomi cihazları yazılımlarından dolayı tavsiye etmem.
 

Geri
Yukarı