35,000 TL monitör dahil RTX 5060 Ti sistem önerisi

Schizzo

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar,

Sistem için 35,000 TL civarında bütçem var, hazır sistem almayı düşünüyorum. Bir iki kasa buldum ancak sizlerin de fikirlerini almak isterim.

1) Pollux 7A - RTX5060Ti - Game Garaj

Bu kasada RAM'i 32 GB olarak özelleştirip alma niyetim var. Olumlu/olumsuz görüşleriniz neler olur? İlave olarak soğutucu özelleştirmeye gerek var mı?

Bir diğer seçenek de 3,500 TL fark ile ekran kartının 16GB versiyonu bulunuyor;

2) Sergeant 7A - RTX5060Ti - Game Garaj

Sizce ekran kartının 16 GB versiyonu için aradaki fark değer mi? Kasa olarak da fark olduğunu görüyorum, hangisi daha iyi bir fikrim yok.

İlave olarak, monitör de alacağım. Ayrı bir konu açmak istemedim. Monitörlerden hiç anlamıyorum. Genelde FPS oyunları oynayacağım, bütçem de yine 5-6 bin civarlarında.

Görüşlerinizi ve yorumlarınızı rica ederim.

NOT : Konu başlığı hatalı düzenlenmiş, sadece kasa için bütçem 35,000 TL.

Son düzenleme:
İlk attığın sistem güzel kasayı XPG yapabilirsin. 2. attığın sistem alınmaz.
Bütçen 37k bandına çıkıyorsa Sinerji'de AM5 7800XT sistemler oluyor onları da bekleyebilirsin.

Hocam teşekkür ederim,

İkinci sistem alınmaz deme sebebiniz 7800 XT daha performanslı olduğu için mi yoksa ilk sistem ile arasındaki fiyat farkına değmez diye mi? Çok ufak performans farkları benim için pek önemli değil, NVIDIA olması ve yeni olması yine de 5060 Ti'yi 16 GB ile alınabilir kılmaz mı?

Görüşlerinizi bekliyorum, günceldir.

Son düzenleme:
Hocam teşekkür ederim,

İkinci sistem alınmaz deme sebebiniz 7800 XT daha performanslı olduğu için mi yoksa ilk sistem ile arasındaki fiyat farkına değmez diye mi? Çok ufak performans farkları benim için pek önemli değil, NVIDIA olması ve yeni olması yine de 5060 Ti'yi 16 GB ile alınabilir kılmaz mı?

Görüşlerinizi bekliyorum, günceldir.

O bütçede 7800XT olmasından dolayı alınmaz dedim eğer NVIDIA tercih ediyorsa alınabilir tabii.

Dostum ben de temmuz ayında pc almayı düşünüyorum, şuan direkt şekilde şunu al, bunu yap falan diyemem ama söyleyebileceğim iki şey var. Birincisi kesinlikle soğutucu gerekiyor 5060 ti seviyesi bir işlemcide sıvı soğutmaya gerek görmüyorum zaten bütçeni de gereksiz kullanmış olursun hava soğutma işini görür iyi kötü bir soğutma kesinlikle almalısın. İkincisi kesinlikle ekran kartını 8 gb almanı önermem, çünkü sanıyorum ki 5060 ti tercih etme sebebin oyunları en üst düzeyde rahatça oynamak fakat 8 gb vram seni bu konuda kesinlikle kısıtlayacaktır bilirsin yeni nesil oyunlar, optimizasyon ölüsü oyunlar her zaman vrami 10-11 gb derecesinde kullanıyor bu da sana ya darboğaz, takılma, çökme olarak geri dönecek çözüm olarak da grafik falan düşürmen gerekecek 5060 ti almanın bir mantığı kalmayacak. Ki bildiğim kadarıyla 8-16 gb arasında da iyi düzeyde bir performans farkı var. Donanım arşivinin 5060 ti almayın diye bir videosu var onu kesinlikle izlemeni öneririm orada da açıklıyordu bunu. Konuyu incelemedim ama 32 gb ram ibaresi gördüm 32 gb rame emin ol gerek yok eğer oyun oynamak için topluyorsan onun yerine ekran kartını 16 gb yap. Ki eğer oyun oynamiyorsan bile ekran kartını 16 yapmak yine daha mantıklı bir seçim çoğu senaryoda, 16 gb ram çok rahat işini görür şuan. Bilgisayarını alırken iyice araştır, nasıl olsa ekran kartı canım 8 gb oluversin tongasına düşme dostum :) Şimdiden bilgisayarın hayırlı olsun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı