35 Mbps internette hızlar dalgalanıyor

kerem_34

Kilopat
Merhabalar.
Normalde 35Mbps internet alıyorum ancak son aylarda internetim çok fazla dalgalanmaya başladı. Aşağıya hat değerlerini ve peş peşe uyguladığım hız testi sonuçlarını bırakıyorum aradaki dalgalanmayı siz de görün. Sorunun modem kaynaklı olduğunu düşünüyorum sizce sorun nerede?
Servis sağlayıcı: Türk Telekom.
Hat değerleri:

1646855158253.png

Hız testi sonucu:

1646855276132.png

1646855505257.png

Bunlar en iyi halleri. 0.5Mbps'ye kadar düştüğü oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar.
Normalde 35Mbps internet alıyorum ancak son aylarda internetim çok fazla dalgalanmaya başladı. Aşağıya hat değerlerini ve peş peşe uyguladığım hız testi sonuçlarını bırakıyorum aradaki dalgalanmayı siz de görün. Sorunun modem kaynaklı olduğunu düşünüyorum sizce sorun nerede?
Servis sağlayıcı: Türk Telekom.
Hat değerleri:

Eki Görüntüle 1327140

Hız testi sonucu:

Eki Görüntüle 1327143

Eki Görüntüle 1327148

Bunlar en iyi halleri. 0.5Mbps'ye kadar düştüğü oluyor.
Hat değerleriniz normal. Ben de yaşıyordum bu durumu, modem değişince çözüldü. Bir yerden modem bulabilirseniz deneyin.

Kablolu olarak hız testi yapıp bu sonuçları alıyorsanız sorunun saha dolabı ya da ISS'nin kapasitesinin yeterli olmamasından kaynaklıdır.

Hat değerleriniz normal. Ben de yaşıyordum bu durumu, modem değişince çözüldü. Bir yerden modem bulabilirseniz deneyin.
Kablolu olarak hız testi yapıp bu sonuçları alıyorsanız sorunun saha dolabı ya da ISS'nin kapasitesinin yeterli olmamasından kaynaklıdır.

Ethernet ile yaptığım test 33Mbps çıkıyor. Normal konumumdan test yaptığımda bu çıkıyor:

1646932747851.png

Modemden odaya yaklaşık mesafe 10 metre.

Ethernet ile yaptığım test 33Mbps çıkıyor. Normal konumumdan test yaptığımda bu çıkıyor:

Eki Görüntüle 1328051

Modemden odaya yaklaşık mesafe 10 metre.
Ethernet ile belli aralıklarla ölçüm yapın, eğer sıkıntı çıkmazsa sorununuz modemin wifi kısmında olabilir. 10 metrede bu kadar kötü değer çıkamaz.

Ethernet ile belli aralıklarla ölçüm yapın, eğer sıkıntı çıkmazsa sorununuz modemin Wi-Fi kısmında olabilir. 10 metrede bu kadar kötü değer çıkamaz.

Aynı anda iki cihazla defalarca test ettim Ethernet'te sorunsuz veriyor. Sorun bence de modemde. 10-15 metre için önerebileceğiniz bir modem var mı?
Ben şu an ZYXEL VMG3312-B10b modem kullanıyorum. (Bilgisayarım Wi-Fi 6 destekliyor)

Aynı anda iki cihazla defalarca test ettim Ethernet'te sorunsuz veriyor. Sorun bence de modemde. 10-15 metre için önerebileceğiniz bir modem var mı?
Ben şu an ZYXEL VMG3312-B10b modem kullanıyorum. (Bilgisayarım Wi-Fi 6 destekliyor)
Bütçeniz ne kadar? Komşunuzdan falan modem bulabilirseniz deneyin, kesinleştirin modemde sorun olduğunu.

Modem bulup denemeye çalışacağım ama sorun kesin gibi.
Ne kadar bütçe ayırmam gerektiği konusunda ise hiçbir fikrim yok.
Keenetic ve Asus tercih edebilirsiniz o halde. 500-1000 TL arası fiyatları var.

Keenetic ve Asus tercih edebilirsiniz o halde. 500-1000 TL arası fiyatları var.
Ben başka bir modemle daha deneyeyim şansa bırakılacak bir miktar değil. :D
En kısa zamanda geri dönüş yapacağım.
Modem bulabilirseniz deneyin.
Evet ASUS DSL-N16 modemle tekrar test yaptım sonuçlar şöyle:
(İki test de kablosuz bağlantıda gerçekleştirildi.)

1647003251533.png
1647003397698.png

Yine de dalgalanma devam ediyor gibi. Wİ-Fi bazen 4 diş oluyor bazen de 2 dişe kadar düşüyor.
10 metrede bu kadar oynak olması normal mi? Bilgisayarın ağ donanımından şüphelenmeye başladım.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı