3500₺ Civarı Yazılım İçin Laptop

Ömerbx

Hectopat
Şu anda 11.sınıf öğrencisiyim yazılım mühendisliği okumak istiyorum. Bunun içinde şimdiden kendimi biraz eğitmek istiyorum. Hem kendimi bu konuda geliştirebiliceğim hem de arada bir oyun oynayabiliceğim 3500₺ civarı laptop arıyorum. İnternette araştırdım fakat çok fazla seçenek var kafam karıştı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Thinkpad iyidir. Sağlamlığı ve kalitesi ile ön plandadır. Klavyesi de sizi mest eder.

1 ay önce ben Gittigidiyor' dan 3500 TL' e denk getirmiştim. Düzenli takip etmek gerek.

8 GB RAM, 256 GB sata ssd takviyesi de yaptım. Arka kapağını açtığınızda neredeyse her yere erişiyorsunuz. Modifikasyon yapması kolay ve risksiz.

Sorunuz varsa yardımcı olurum.

Thinkpad iyidir. Sağlamlığı ve kalitesi ile ön plandadır. Klavyesi de sizi mest eder.

1 ay önce ben Gittigidiyor' dan 3500 TL' e denk getirmiştim. Düzenli takip etmek gerek.

8 GB RAM, 256 GB sata ssd takviyesi de yaptım. Arka kapağını açtığınızda neredeyse her yere erişiyorsunuz. Modifikasyon yapması kolay ve risksiz.

Sorunuz varsa yardımcı olurum.
İçinde ekstra ram ve ssd slotu var sanırım. Herhangi bir kronik sorunu var mı?
Ve ısınma sorunu oluyor mu? Youtube'da inceleme ve test videolarına baktım fakat çoğunluk yabancı kaynaklardı pek bi şey anlayamadım.

İçinde ekstra ram ve ssd slotu var sanırım. Herhangi bir kronik sorunu var mı?
Ve ısınma sorunu oluyor mu? Youtube'da inceleme ve test videolarına baktım fakat çoğunluk yabancı kaynaklardı pek bi şey anlayamadım.

Evet var. Öncesi ve sonrası:

IMG_20191227_140949.jpg

IMG_20191227_141641.jpg

Isınma sorunu olmuyor. Yükte tabiki fanın olduğu bölgede ellediğinizde diğer yerlere göre daha sıcak hissediyorsunuz ama bu normal. Fan devri, diğer laptoplara göre daha düşük ve sessiz diyebilirim. Aynı işlemciye sahip Acer Swift 3 ile kıyas yapma fırsatım oldu ve arada ciddi ses farkı var.

Isınma sebebiyle işlemci frekansı düşürüp performans kaybına yol açmıyor.

Screenshot_2.png

Ben kronik bir soruna rastlamadım ve duymadım bu model için.

Evet var. Öncesi ve sonrası:

Eki Görüntüle 482110

Eki Görüntüle 482111

Isınma sorunu olmuyor. Yükte tabiki fanın olduğu bölgede ellediğinizde diğer yerlere göre daha sıcak hissediyorsunuz ama bu normal. Fan devri, diğer laptoplara göre daha düşük ve sessiz diyebilirim. Aynı işlemciye sahip Acer Swift 3 ile kıyas yapma fırsatım oldu ve arada ciddi ses farkı var.

Isınma sebebiyle işlemci frekansı düşürüp performans kaybına yol açmıyor.

Eki Görüntüle 482113

Ben kronik bir soruna rastlamadım ve duymadım bu model için.
Çok Teşekkürler

amd işlemcili bir laptop kesinlikle önermem, olacaksa intel olmalı. elimde de var şu an amd işlemcili bir laptop. Ayrıca kardeşim, ben de mühendislik fakültesindeyim. Öğrenciler hocalara bazen soruyor, hocam yazılım için hangi bilgisayarı alalım diye hocaların cevabıysa çalışan bir laptop olsun yeter oluyor. İlgin varsa az çok biliyorsundur, c programlama dili 80 yıllarda çıktı sanırım ortaya c++'da olabilir emin değilim. Yani birçok bilgisayar işini görür.
Ayrıca oyun oynamak istersen bu ekran kartına sahip bir bilgisayar daha mantıklı olacaktır. Bana sorarsan benim tavsiyem bu.
HP Pavilion 15 i5 8300H 256GB SSD Gtx1050

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı