3500 TL HDD olmayan Monitörlü sistem tavsiyesi

İşlemci iyi biliyorum fakat sormadan edemeyeceğim. fx 8350'de 16MB Cache var iken neden 4670K' da 6MB Cache var bu çok önemli midir?
Genel olarak işlemcinin özellikleri: (Kaç GHz, Cache ne kadar?) mı önemli yoksa kodu (4670, 4770, 4820 vs.) falan mı önemli?

Son düzenleyen: Moderatör:
CPU ön bellek işlemcinin hemen yanında bulunan ve ana belleğe oranla çok düşük kapasiteye sahip olan bir yapıdır. İşlemcinin sık kullandığı veri ve uygulamalara en hızlı biçimde ulaşmasını sağlamak üzere tasarlanmıştır.

Tabii ki işlemcinin GHz modeli önemlidir. Modeline ve yeniliğine göre seçebilirsin.

Forumda sevilen birisiniz ki cevaplarınız da bir o kadar mantıklı. Bende yaktığım 8600GT ekran kartım sayesinde eskisine göre bayağı bir şeyler öğrendim.

Son olarak anakart konusunda bunun bir üst modeli falan yok mu? F/P oranlı bütçeyi çok aşmayacak şekilde çünkü bir yerde "VGA girişli bir anakart ne kadar iyi olabilir ki" yani ileriye dönük olmaz falan gibi olumsuz yönde bir şeyler yazmıştı da o yüzden sordum.

Asus R9 280X Directcu 2 Top 3Gb Gddr5 384Bit Amd Radeon Dx11.2 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar
Bu ekran kartı veya GTX 770, 780 ile 290 PCS+ arasında çok fark var mıdır? birde Asus'un R9 modellerinde ısı boruları yanlış yerleştirilmiş diye bir şeyler duydum ama doğru mudur? Onun dışında GTX 780'li bir sistem nasıl olur? Öyle olursa çok kısmak gerekir herhalde işlemci ve anakarttan?

Çok soru soruyorum kusura bakmayın. Asus'un sanırsam yeni soğutma tasarımlarında sol taraftaki fan diğerine göre farklı. Birde iki tane aynı fandan olanlar var hangisi soğutma konusunda daha başarılı?

AMD sistem de çıkarabiliriz. İslemciyi AMD FX-8350 ve anakartı da ASUS M5A97 R2.0 seceriz. Elimizde fazladan bir 250-300TL olur.
Bu bütçe varken kasayıda Cooler Master Haf912 80 Plus 750W seçebilirsin. Vatan Bilgisayar'dan göz at.

Hayir, olmaz. Elinde paran kalir hem.
O zaman kasa olarak Corsair 400R psu'suz seceriz. İstersen sogutucu veya ssd ekleriz. Ayni fiyat civari veya daha az olur.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı