Sistemde 6600k var. 6600k OC yapılan bir işlemci biliyorsun zaten ama herhalde bilmiyorsun ki kardeşim OC 'de işlemcinin çok hızlı ve yakıcı şekilde ısı aldığını. İntel'in kutu içeriğinde verdiği stok soğutucuyu mu kullanıcaksın OC'de? Ayrıca arkadaş performans istediği için bu sistem bana saçma geliyor. GTX 970 koyup hine DDR4 1151 Socket sistem toplanabiliyor. Sendeki mantık illaki ileri düzey olmalı. Gidip arkadaş tam bir gaming sistem toplayabilir ve ben de arkadaşa onu öneriyorum. i5 6500 alıp yanında B150 kullanmak çok daha doğru olacak diye düşünüyorum. GTX 970 ile GTX 960'ın performans farkı görülmeye değer.
GTX 950 ile GTX 960'ın performansı eşit. En fazla 2-3 FPS oynuyor. Bu sistem üzerinden önerim GTX 950 alıp gelen 300TL'ye soğutucu alıp OC yapmayı becerebilecek bir sistem haline getirmek. O zaman sistemin güncelliği artıyor. Başta benim önerimde i5 6600k kullanmak olacaktı fakat arkadaş performans istediği için sistemin OC'siz fakat daha fazla performans veren bir güçlü GTX 970 ile donatmak daha mantıklı geldi bana.
3500 liralık sisteme gtx 960 yerine gtx 970 koyulabilir. Ssd yok, K ibareli işlemcilerde stok fan yok , Kısacası eksik ve biraz uyumsuz bir sistem olmuş. Üstelik bu derecede yapılacak overclok işlemi stok fanla yetinilmez , en azından başlangıç seviyesinde bir sıvı soğutma gerekiyor.
Buna benzer sürüyle konu var. Forumda aratırsanız çok daha iyilerine rastlayacağınızdan eminim.
K ibareli işlemci eklemişsiniz. Yani çarpan kilitleri açık ve overclock için üretilmiş bir bakıma. Overclock yapabilmek için kaliteli bir soğutma gerekli ve bu mümkünse sıvı soğutma olmalı. Özetle soğutucu şart. Siz soğutucu eklememişsiniz. Ki normalde işlemci içerisinden dandikte olsa bir stok soğutucu çıkar. Hadi ona güvendiniz diyelim, şöyle bir şey varki Skylake işlemci seçmişsiniz. Ve skylake işlemcilerinin içinden stok soğutucu dahi çıkmıyor. Hatanız bu.Neresi sacma sistemin açıkla ? varsa bilmedigimiz birşey öğrenmiş oluruz. Gereksiz tartısmaya girmek bile istemıyorum ama buyur anlat neden sacma bu sistem ?
Intel Skylake Core i5 6500 3.20 GHz 6 MB LGA 1151p
MSI B150 GAMING M3 DDR4 2133MHz S+V+GL 1151
Kingston Hyperx Fury 8GB 2133Mhz D4 HX421C14FB/8
MSI GTX970 GAMING 4GB 256Bit GDDR5 2xDVI HDMI DP
WD 1 TB Purple 3,5 64MB Sata3 7/24 Disk WD10PURX
Kingston 120 GB V300 SSD Disk Sata3 SV300S37A/120G
Zalman Z3 Plus 600W Mid Tower Kasa/Siyah
PC Parçaları toplanmış halde fakat bazı parçalar önemli olduğu için ( 1-2 parça örn: ekran kartı ) çıkarılmış halde sitem testleri yapılmış halde gönderme seçeneği için:
PC Toplama Hizmet Bedeli (Montaj Hizmeti) - Sinerji Bilgisayar - 35,70 TL
TOPLAM:
3572TL
Taksit düşünüyorsanız bir kaç oynama ile performans değişmeden değişiklik yapabilir. Tam bir gaming sistem oldu. SSD dahil bu sisteme. Çıkartırsanız 3400TL olacaktır fiyat. Özelliklere gelelim:
i5 6500:
Skylake ve 6.nesil olduğu için şu an en uygun işlemci. i5 4460 ile aynı özelliklerde gibi gözükse de performans olarak 2 katı geçiyordur herhalde tabii bu da FPS'e yansıyor. Çok önemli bir özellik.
MSI B150 GAMING M3 DDR4 1151p:
DDR4 ve 1151p olduğu için anakart ve işlemci ile uyumlu. Özelliği büyük ve pingi önleyen GAMING LAN'a sahip olması. İnternet hızı düşük olsa bile kasma lag hissetmemenizi sağlayacak ( lag: internetten dolayı giren takılmalar) .
Kingston HyperX 8Gb 2133Mhz DDR4 RAM:
Hızlı olması ile beraber DDR4Zaten bu yetiyor.
MSI GTX 970 GAMING 4G:
Bilgisayar tam bir MSI GAMING bilgisayarı. Gaming model anakart kullanıp Gaming model ekran kartından mı kaçalım ?Hayır tabii ki de. GTX 970 Maxwell ile güçlendirilmiş az güç tüketen ve yüksek seviye sistemler için tercih edilen bir ekran kartı. GTX 960'dan Battlefield 4 oyununda 30-40 FPS fazla veren çok çok güçlü bir ekran kartı.
1Tb Purple WD Sata 3 64mb:
İsterseniz sabit diski Blue gibi modellere geçirebilirsiniz fakat ben belki oyun videoları çekmek istersiniz diye iyi video işleyen Purple sabit diski tercih ettim.
Kingston 120GB SSD Sata 3:
Samsunglar kadar iyi olmasa da 2. olarak bu SSD tercih edilir. Aralarında 2 kat fiyat farkı olduğu için Kingston çok daha uygundu. Samsung'un yazma hızı biraz daha iyi olduğundan dolayı Samsung daha pahalı fakat Kingston bu SSD ile ona yetişmeyi çok az bir farkla kaybediyor. Kırmızı renk hine yatkın
Zalman Z3 Plus:
600W PSU içerisinde geliyor. En F/P ürünü kasa olduğu için çok tercih ediliyor. Çok şık bir kasa. Camı olduğu için sistemi dışarıdan görüp çok güzel oldu diyebileceksin
Özellikler bunlar. Sistem sinerji.gen.tr'den toplandı. Vatan gibi bir sistemi olmasına rağmen Vatan'dan az tutulması beni üzüyor.Sorunuz olursa bu sistemle ilgili yanıtlarım çünkü bu yaz alacağım kasanın aynısının biraz daha farklısı
K ibareli işlemci eklemişsiniz. Yani çarpan kilitleri açık ve overclock için üretilmiş bir bakıma. Overclock yapabilmek için kaliteli bir soğutma gerekli ve bu mümkünse sıvı soğutma olmalı. Özetle soğutucu şart. Siz soğutucu eklememişsiniz. Ki normalde işlemci içerisinden dandikte olsa bir stok soğutucu çıkar. Hadi ona güvendiniz diyelim, şöyle bir şey varki Skylake işlemci seçmişsiniz. Ve skylake işlemcilerinin içinden stok soğutucu dahi çıkmıyor. Hatanız bu.
GTX 960 4GB'da koyabillirsin. Monitör gerekirse GTX 960'a geçiş yapabilirsin. GTX 970 fazla fazla az performansa sahip GTX 960 fakat en iyi Dx12 şu an GTX 960'ın içinde. Dx12'li oyun çıktığında GTX 970'e az da olsa yaklaşacaktır( en fazla 1-2 fps )Çok teşekkürler öncelikle üşenmemiş yazmışsın bu kadar detaylı.Sinerji.net ile ilgili pek bir bilgim yok hani güvenilirliği konusunda falan daha önce duymadığım içindir.Şimdi ilk sorum extra bir işlemci soğutucuya gereksim duyucak mıyım ve kasanın kendi verdiği güç kaynağı yeterlimi böyle bir sistem için.. Ek olarak sadece ekran kartını gtx 960 ile değiştirsem sistem olarak bir sıkıntı yaşarmıyım. Yazdıklarını okudum daha performanslı bir kart gtx970 ama monıtoru de dahil etmem gerekebilir bu 3.500 TL ye ve gtx960 ile tam 3000 ediyor sistem. Performans olarak daha az verimli olur ama sistem çalışmasında herhangi bir problem olurmu gtx960 4gb lık ekran kartı ile.
50TL'ye stok soğutucu ile OC yapıp sana yeterse tamamHata demiyelim unuttum koymayı fakat koysaydım eger 50 tllik fan yeterli olurdu... Ben kendim i7 6700k kullanıyorum 45 tlye coolermaster fan taktım işlemci yuk altında olmadan 30-32 yuk altında ise 40 -45 derecede seyrediyor